Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç, İran'ın yeni Trabzon Başkonsolosu Khosravi’yi ağırladı Başkan Ekim, Kayabaşı Karaabdal Yaylası’nda Gelenek Coşkusuna Ortak Oldu QUEST Projesi kapsamında Zonguldak’ta Bölgesel Eğitim Programı gerçekleştirildi BAŞKAN KAYA VE GÖNÜLLÜLER, ÖĞRENCİLER İÇİN FINDIK TOPLADI Trabzon fetih kutlamalarına hazır KARADENİZ’DE DÜZKÖY BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ RÜZGARI: 3 KUPA VE 12 MADALYA! ÇEVRE YOLU’NDA IŞIK GÖRÜNMEK ÜZERE! AYDIN ÖZKURT OĞLUNU EVLENDİRDİ TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN”
KARADENİZ’DE DÜZKÖY BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ RÜZGARI: 3 KUPA VE 12 MADALYA!
KARADENİZ’DE DÜZKÖY BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ RÜZGARI: 3 KUPA VE 12 MADALYA!
 
ÇEVRE YOLU’NDA IŞIK GÖRÜNMEK ÜZERE!
ÇEVRE YOLU’NDA IŞIK GÖRÜNMEK ÜZERE!
 
AYDIN ÖZKURT OĞLUNU EVLENDİRDİ
AYDIN ÖZKURT OĞLUNU EVLENDİRDİ
Trabzon Üniversitesi TEKNOFEST 2023’te
 

Trabzon Üniversitesi TEKNOFEST 2023’te

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST heyecanı 7. kez başladı. Dünyanın en büyük, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023’te Trabzon Üniversitesi de stant açtı.

29 Nisan 2023 Cumartesi 18:17
Yazdır

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, festivalin açılışına katıldıktan sonra üniversite standına gelen misafirleri ağırlayarak onlarla bir süre sohbet etti. Rektör Âşıkkutlu, daha sonra TEKNOFEST 2023’te yer alan stantları gezerek bilgi aldı.

Trabzon Üniversitesi’nin standında “Türk İşaret Dili Çeviri Sistemi (TİD3B)” projesi tanıtılıyor. Stantta programlama eğitimi için özelleştirilmiş 3 boyutlu ortam (KodlaRobo) katılımcıların deneyimine sunuluyor. TEKNOFEST 2023, insanlık yararına teknoloji sosyal inovasyon yarışma jürisinde Trabzon Üniversitesi’nden İletişim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şule Yüksel Özmen ve Tonya Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Aydın Yeşilyurt bulunuyor.

Teknoloji ve bilim farkındalığı oluşturarak Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST’te yarışmacılar birbirinden farklı kategorilerde boy ölçüşüyor. 5 günlük festivalde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, atölye çalışmaları ve etkinliklerle dolu programlar yer alıyor.

Türk Yıldızları, SOLOTÜRK akrobasi timleri, AKINCI, HÜRKUŞ ve ATAK Helikopteri gibi milli imkânlarla geliştirilen hava araçlarının gösterilerine sahne oluyor. Festival alanında ziyaretçiler, çeşitli teknolojileri, simülasyon alanlarını deneyimliyor ve son çıkan teknolojiler hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor.

BİLGİ NOTU:

Türk İşaret Dili Çeviri Sistemi (TİD3B) uygulamasına erişmek için tıklayınız.

KodlaRobo uygulamasına erişmek için tıklayınız

 

Bir 6 kişi, kalabalık ve yazı video oyunu ekran görüntüsü olabilir

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

 

Anahtar Kelimeler: İstanbul, Atatürk, Havalimanı'nda, TEKNOFEST, heyecanı, 7, kez, başladı, Dünyanın, en, büyük, Türkiye’nin, ilk, ve, tek, havacılık, uzay, ve, teknoloji, festivali, TEKNOFEST, 2023’te, Trabzon, Üniversitesi, de, stant, açtı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 612 Asur Kralı Sinşarişkun öldürüldü. Ninova kenti yerle bir oldu.
610 İslam inancına göre, Muhammed'e Kur'an'ın inmeye başlaması.
1519 Ferdinand Magellan beş gemisiyle dünya çevresindeki turu için Seville'den yelken açtı.
1675 Greenwich Gözlemevi Londra'da kuruldu.
1680 New Mexico'da Pueblo İsyanı başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur