Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT ANADOLU LİSESİNDE ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ BAK'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI YARDIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENİYOR Çelebi: Trabzon’a büyük talep var, direkt seferlerin artırılmasını bekliyoruz “HALKIMIZIN İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR” BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı AKÇAABAT CHP’DEN AHMET KAYA’YA TEBRİK ZİYARETİ Muhtarlar Toplandı AKÇAABAT’TA FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ AVRUPA ŞAMPİYONU HAVVANUR’A MEMLEKETİ TRABZON’DA GÖRKEMLİ KARŞILAMA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR Otomobilen Nisan Ayında Faizleri Düşürdü İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE ÇEBİ’DEN YANITI ÇANKAYA'DAN 10 BAŞLIKTAN OLUŞAN AÇIKLAMA Ekrem İmamoğlu’ndan Trabzonspor'a ziyaret İYİ Parti Trabzon'dan Koray Aydın'a tam destek! BAŞKAN GENÇ’E ŞALPAZARI’NDA COŞKULU KARŞILAMA BAŞKAN EKİM ŞEHİT KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
 
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
 
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TESOB'un yeni başkanı belli oldu
 

TESOB'un yeni başkanı belli oldu

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) 2018 yılı Olağan Genel Kurulu bugün Novotel’de yapıldı. TESOB'un mevcut başkanı Metin Kara tekrar başkan seçildi.

1 Mayıs 2018 Salı 17:54
Yazdır

 

 

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) mevcut başkanı Metin Kara tekrar başkan seçildi.

 


Metin Kara :218

Davut İlik :134 -- Mevcut Başkan Metin Kara ve Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik’in aday olarak yarıştığı Genel kurul, ilk olarak seçimi yönetecek Divan Başkanlığının seçimi ile başladı. Divan Başkanlığına Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’nın seçildiği, Genel Kurul ardından ise saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Divan Başkanı Kara, Genel Kurul başlamadan önce iki adayı da Divana çağırarak dostluk mesajı verdi. İki aday burada el sıkışarak bir birlerine başarılar diledi…

BAŞKANLAR BİRBİRİNİ SAMİMİ KUCAKLAMADI

Genel Kurulda ilk olarak Metin Terzi söz aldı. Terzi, “İllaki birisi bir şey söylemesi lazımdı. Biraz önce raporlar okundu. Denetim Kurulu Raporunu okudu. Denetimin üzerinde kararı verilir. Benim garibime giden bir şey oldu. Bakınız, biz temsilci olarak arkamızda akşamın yarı gecelerine kadar yarışan vergisini veren, vatanını seven, her türlü fedakarlığa katlanan temsilcilerinin yöneticileri olarak bize düşen vazife sürtüşme, sataşma, dedikodu, fesatlık olmadan birlik ve beraberlik içinde seçime gidip kucaklaşmaktır. Bize yakışan da budur… Hiçbir topluma yakışmayanı, biz burada esnaf temsilcisi olarak kendimize yakıştıramayız Ama az önce, başkanlarım burada sayın divan Başkanımın dediği gibi bir birlerine samimi davranmadılar. İr birlerini gönülden kucaklasınlar” dedi.

KARA YÖNETİMİ, OY BİRLİĞİ İLE İBRA EDİLDİ…

Genel Kurul daha sonra Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporlarını ibrasıyla devam edildi. Hem yönetim kurulunun hem de denetim kurulunun raporları oy birliği ile ibra edildi…

İLİK PROJELERİNİ AÇIKLADI…

Genel Kurulda, Dilek ve Temenniler Bölümünde Başkan adaylarından Davut İlik söz aldı. İlik’in konuşmasına Divan ilk etapta Genel Kurulun hemen başında alınan karar gereği 4 dakika ile sınırlandırmak istedi. Ancak sonrasında yapılan görüşmelerde bu süre kaldırıldı. İlik, özetle şu şekilde konuştu: “Projelerimizden bahsetmek istiyoruz. Projelerimizden bir tanesi otel projemiz var. Trabzon’a ismine yakışır şekilde, ben ve ekibim kazandığı takdirde otel projesi sözümüzü veriyoruz. Bunun sözünü aldık. Hem Trabzon’un ekonomisine katkı sağlayacağız, hem de esnafımızın ekonomisine katkı sağlayacağız. Balo ve toplantı salonlarında esnafımız düğünü de yapacak toplantılarını da… Hukuk birimi oluşturacağız. Sıkıntıda olan esnaf kardeşlerimize, bedelsiz hukuk birimi hizmeti vereceğiz. Danışmanlık hizmeti de bunun içinde var. Bir birinden değerli evlatlarımız var. Biz Trabzon Fırıncılar Odasında ihtiyacı olan kardeşlerimize burs veriyoruz. Okumak isteyen çocuklara burs vereceğiz. Ramazan’da zaman zaman bir araya geleceğiz. İftar yemekleri programı düzenleyeceğiz. Bunu geleneksel hale getireceğiz.

 

KOSGEB ve İhracatçılar Birliği ile hareket edip, yurt için ve yurt dışı fuarlarına esnaflarımızı katılmalarını sağlayacağız. Takvim doğrultusunda esnaf fuarları açacağız. 49 Meslek odamız var. 30 bin esnafımız var. Odalarımız arasında ve üyelerimiz arasında bir saç teli kadar ayrım yapmadan tarafsız eşit adil yönetim anlayışıyla TESOB’u yöneteceğiz.

 

TESOB Kart çıkarılacak. Bu kart esnafımızın bir birinden ve diğer kuruluşlardan indirimli alış veriş yapabileceğiz. İlkemiz tarafsızlık, adalet ve hakkaniyet olacak. Esnafımız için alacağımız her kararda önceliğimiz bu ilkeler olacak. Sizler gibi ay içinde ödemeleri nasıl yapacağımı kılı kırk yararar düşünüyorum. Vergimi nasıl düzenli öderimi düşünüyorum. Sizler gibi çocuklarımı geleceğe hazırlamak için çalışıyorum.

Sizler gibiyim.. Esnafım… KARA, ESNAF DEĞİL… aynı sevinçlerimiz, kederimiz aynı, bunu tabi esnaflık yapmayan arkadaşlarımız anlamaz. Bugün burada adımızdan da anlaşılacağı gibi TESOB başkanını seçmek için toplanmış bulunuyoruz. Omuzlarımızdaki yük ağır. Bizler hakkaniyetli özgür irademizle bir seçim yapmamımızı bekliyorlar. Bu hizmet yarışı ve demokrasinin gereği. Temsile yetkili adaylar, odamıza yakışır şekilde esnaf olmalı. Ben Sayın Kara’ya tekrar çağrıda bulunuyorum. Odalar Birliğine üye olmanın ilk şartı esnaf olmak. Kendisi bu şartı sağlamamakta. Kendisinden özür dilemesini ve adaylıktan çekilmesini talep ediyorum. Boş dükkana, kira ödemekle esnaf olunmaz. Kara, bu çağrımızın gereğini yapamaz. Kara, esnaf odaları makamını hizmet için değil, kazanç makamı olarak görmekte.

 

Esnafın sırtındaki kamburu kaldırıp atacağız.

8 YIL ÖNCE VERDİĞİ SÖZÜ HALA TEKRARLIYOR

Mevcut başkanımız sayın Kara, 8 yıldır bu görevi ifa etmekte. 8 yıl sonra bugün de vaadi aynı. Ne yapacağız diyor, sayın Kara.. Esnaf odalarını bir araya toplayacağız 8 yıl önce de aynı sözü verdiniz. Esnaf Odalarını Bir araya toplayacağız, projesi bu.. Şuanda da aynı projeyi diyor. Projen yok mu sayın Kara.. Derdi esnaf olmayan, kendisi esnaf olmayanın esnaf diye derdi olmaz.. Burada odasına karışmadığınız, seçimine karışmadığınız bir tane esnaf odası kaldı mı? Bu işleri buraya getirdiniz. Şimdi, 8 yılda esnafımız için bir şey yapılmamıştır.. Koskoca bir hiç..

 

ESNAF BORÇ BATAĞINDAYKEN, BİR ŞEYLE ÖVÜNÜYOR..

Değerli arkadaşlar, şuanda Sayın Kara’nın övündüğü bir tek şey var. Esnafımız borç batağında sürüklenirken, bir şeyden övünüyor. Kredi verdik. Yüzde 34 kredi verdiğimiz insan sayısı arttı. Esnafa faizle para verip bundan sevinen Esnaf Odaları Birliği Başkanı olabilir mi? Allah müsaade verirse, bu hizmet makamına geldiğimizde esnafımız için yapacağımız projelerle kazançlarını arttıracağız. Banka kapılarından, kredi kooperatif kapılarından kurtarmaya çalışacağız. Hizmette ayrımcılık, odalar birliğinde kayırım olmaz. Bütün esnaf odalarımızın seçilmiş başkan ve yöneticileri saygıyı hak ederler. Birlik başkanları sadece TESOB’da değil bütün birlikte seçilmiş başkan ve yöneticilere adil olmalı. Bir hayırlı olsun telefonu bile almadık.

 

TESOB Başkanı taraf olamaz. Kendi makamını sağlamlaştırmak için kendince adaylar bulup destekleyemez.

KARA’NIN TİCARETİ YOK…

Hali Hazırda Sayın Kara’nın, TESOB Bakanı olan maalesef bir ticareti yok. Bunları güzel beceriyor. Mesleği ne? Esnaf Odalar Birliği Başkanı.. Tamam da ne iş yapıyorsun…? Kısacası sahibimiz yok… Bu seçimlere Sayın Kara’nın karışması o esnaf grubumuzdaki arkadaşlarımıza saygısızlıktır.. Başkanın ne sigorta derdi var, yok çünkü kendisi esnaf değil. 30 bin kişinin esnaf odası başkanı yapmakta, esnaf olmayan bir kişinin bunu anlaması mümkün değil…

TESOB BAŞKAN ADAYI KARA'YA ŞOK SUÇLAMALAR

Kara esnaf değil, adaylıktan çekilsin...

KARA: HER SÖZÜ BİR CEVABIM VARDIR

Kongrede son olarak mevcut başkan Metin Kara söz aldı. Kara, özetle şu şekilde konuştu:  “Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı her zaman bir adım ileri taşımak bizlerin görevidir. Ekonominin can damarı olan esnaf ve sanatkarlarımız bu camianın yöneticileri kendilerini ne kadar geliştirirse ülkemizde paralel olarak mutlak suretle gelişim gösterecektir.  bizim varlık nedenimiz, mensubu olduğumuz temsil ettiğimiz bu camiaya esnaf ve sanatkarlarımızın hakkını hukukunu korumak kollamaktır.  biz bu mücadeleyi bugüne kadar verdik. Her söze bir cevabım vardır.   Ben 30 yıldır bu teşkilatların çatısının altındayım, bugüne kadar başım dik, alnım ak, Türkiye’nin her bucağı tanır. Benim verilmeyecek hesabım yoktur.

 

ZERRE KADAR VERİLMEYECKE HESABIM VARSA BAYRAĞI ÇEKERİM

 

Zerre kadar verilmeyecek hesabım varsa, ben burada bayrağı çekerim. Benim yolculuğum buraya kadar derim. Trabzon esnafını temsil ettiğim için son derece mutluyum.  Bu büyük camiaya hizmet ettik. Allah hiç birimizi utandırmasın.  Bu seçimin birlik, beraberlik kardeşlik içinde bizlere yakışan şekilde demokrasi şöleni olarak sonuçlanması en büyük temennimdir. Süre içinde birlikte çalıştığımız ve yakından tanıdığımız arkadaşlarımızla bugün buradayız. Yeni seçilen arkadaşlarımızda burada bizimle birlikte.  bir takım söylemler oldu.  Seçim sürecinde yalanla iftiralarla çirkin dedikodularla çıktılar.

 

İŞ YERİM İPEK YOLU SANAYİ SİTESİNDE

1958’de Akyazı’da doğdum. Ayakkabıcılık sektöründe işe başladık. Çıkaraklığımızı, kalfalığımız 1976, Hür Eller Kundura sanayiini kurduk. 18 yaşındayım. 78’de askere gittim. 80’de terhis olduktan sonra ben işimin başına geldim.4 ortaklı bireylerin en küçüğü bendim ama o ticaretin başındaydım. O günün şartlarında 20 kişi 25 kişi istihdam ettirdim. Ben bu devlete vergi verdim. Katma değer oluşturdum. Bu ülkenin ekonomisine de katkı sağladım. 42 yıldır ticari hayatım içindeyim. Benim şuanda İpekyolu Sanayici Sitesinde şi yerim orada tapusu da bana ait. Hür Eller Sanayi devam ediyorken, toptan deri malzemeciliği yaptım”

SALON BİR ANDA GERİLDİ…

Bu sırada salondan, “42 yıl önce çalıştırdın, bugün ne kadar var” diye laf atılınca bu kez Kara’nın yönetim kurulundan da bu söze karşılık, “Biz size müdahale etmedik, şimdi neden müdahale ediyorsunuz” diye karşılık verdi. Bu sözler sonrasında salon bir anda karıştı. Hatta Divan Başkanı salona güvenlik görevlilerini davet etti. Bunun üzerine salona kısa süreli özel güvenlik görevlileri geldi. Ardından salonda diğerlerinin araya girmesiyle gerilim son buldu…

 

KAPISINDAN BİR KERE İÇERİ GİRMEDİ..

Kara, konuşasına şöyle devam etti:  “Trabzon esnaf odalarının kapısından içeri girmedi. Başkanlar Kurulu gerçekleştiriyoruz. Ben hesap vereceğim, meslek odaları başkanları hesap soracak. Ben kendilerine burada başkanlar kuruluna hitaben, kapalı kapılar ardından konuşmayın, kürsü burada, çıkın bu kürsüde istediğiniz kadar gündeme bağlı kalarak eleştirebilirsiniz. 4 yıl içinde burada kürsüde bir kelime yapmamıştır. Siz bir projeyle mi geldiniz, bizim kapımız açıktır.  Bu bir bayrak yarışıdır. Biz bayrağı aldığımızda TESOB Yorgundu. Taşın altına elimizi koyduk. İlk dönem kurumsal yapının geliştirilmesi, gerekli personellerin istihdam edilerek güçlü bir ekibin kurulamasını yol haritası olarak belirledik.

 

4 BİN TL MAAŞ ALIYORUM..

Mali disipline önem verdik. “Metin Kara, TESOB’un sırtında geçiniyor muş”” Böyle bir şey yok. Ben Trabzon Esnaf Odaları birliğinden 4 bin TL maaş alıyorum. Bana devletin bu genel kurulun verdiği hak 8 bin 9 bin TL’dir.. Ben bu parayı almış olsam, niye aldın mı? Ben her yaptığım işin vebalini ve sorumluluğunu vicdanımda hissetmiş bir kardeşinizim. Her yaptığım  işin sorumluluğunu vicdanımda hissettiğim için, onu hissetmeyenler o sırtındaki yükü başkasının üstüne çok rahat atabilirler. Bu teşkilatlarda hizmetimden herkes herkese saygılı olmalıdır. Kendinize saygınız yoksa bu topluma asla saygınız olmaz.  Sizin yaşınıza kadar benim ticari hayatım var. Sizin yaşınıza yakın bu teşkilatlarda hizmetim var. Zamanı geldiğinde bu bayrağı birilerine teslim edeceğiz. Son dönemlerimizdir. Saygı, görüğü kuralı çok önemlidir”

 

İŞTE ADAYLARIN LİSTELERİ DAVUT İLİK'İN LİSTESİ


METİN KARA'NIN LİSTESİ

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Esnaf, ve, Sanatkarlar, Odaları, Birliği, (TESOB), 2018, yılı, Olağan, Genel, Kurulu, bugün, Novotel’de, yapıldı, TESOB'un, mevcut, başkanı, Metin, Kara, tekrar, başkan, seçildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1453 Fatih Sultan Mehmet, İstanbul adalarını fethetti.
1924 İtalya'da genel seçimleri Benito Mussolini'nin faşist partisi kazandı.
1925 Ankara Yahşihan demiryolu hattı işletmeye açıldı.
1925 Bir gün önce kapatılan 'Tanin' gazetesinin sahibi ve başyazarı Hüseyin Cahit Yalçın tutuklandı.
1928 Ankara Palas Oteli hizmete açıldı. Mimar Vedat Bey'in (Tek) tasarımıyla, 1926'da yapımına başlanan bina, çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle mimar Kemalettin Bey'in tasarımıyla tamamlandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur