Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
BAŞKAN GENÇ: “KÜLTÜREL MİRASIMIZI GELECEĞE TAŞIMAK VAZİFEMİZDİR” AK Parti Meclis Üyesi İle Başkan Kaya, Büyükşehir Meclisi'nde Tartıştı TRABZON’DA TAŞKIN KONTROL TESİSLERİMİZLE HIRÇIN DERELERİ DİZGİNLİYORUZ Bu yıl doğum yardımlarımızı önemli ölçüde artırıyoruz. #AileYılı Karadeniz Dans Festivali düzenlenecek: Trabzon’un ünlü mekanlarında dans edecekler Öğrenciler TESOB’u ziyaret etti, meslekler hakkında bilgi aldı AK PARTİ’DE GÖREV DAĞILIMI NE ZAMAN YAPILACAK Trabzon Kalandar’ı bekliyor Turizmin kalbi, sahile en yakın yayla Hıdırnebi’de esnaf yolu kendisi açtı Trabzon Üniversitesi’ne ihtiyacımız var Başkan Ekim’den Trabzon Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret Akçaabat Belediyesi Spor Kurslarına Yoğun İlgi Demiryolu Platformundan Cumhurbaşkanına Teşekkür BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı Başkan Çelebi'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı BAŞKAN GENÇ KADINLAR HALİ’Nİ ZİYARET ETTİ ZABITA’DAN OKUL KANTİNLERİNE DENETİM! AK Parti İl Başkanı Mumcu’dan mazbata töreninde flaş sözler! Trabzon’da Kalandar coşkusu yaşanacak TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU KONSERİ BÜYÜLEDİ
AK PARTİ’DE GÖREV DAĞILIMI NE ZAMAN YAPILACAK
AK PARTİ’DE GÖREV DAĞILIMI NE ZAMAN YAPILACAK
 
ŞOFÖRLER ODASI HEYETİNDEN ANKARA ZİYARETİ
ŞOFÖRLER ODASI HEYETİNDEN ANKARA ZİYARETİ
 
UTTS MONTAJLARINIZ AKÇAABAT PİLOT GARAGE OTO EKSPERTİZDE
UTTS MONTAJLARINIZ AKÇAABAT PİLOT GARAGE OTO EKSPERTİZDE
Günnar:Destek 3 yıl daha devam edecek.
 

Günnar:Destek 3 yıl daha devam edecek.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Fındıkta alan bazlı desteğin 3 yıl daha devam etmesi için hazırlanan kararnamenin Bakanlar Kurulunda imzalanarak yayınlandığını söyledi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Başkanı Günnar şunları söyledi:

5 Şubat 2013 Salı 18:51
Yazdır

 

"Devlet adına alım yapmak yerine 2009’da “Yeni Fındık Stratejisi” ile fındıkta dekar başına 150 lira doğrudan ödeme kararını 3 yıl uygulayan Hükümetimiz, bu desteği 3 yıl daha uygulayacak. İlgili karar bugün Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

2012 yılı ürünü için 150 TL/da, 2013 yılı ürünü için 160 TL/da ve 2014 yılı ürünü için 170 TL/da alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacaktır.

2012 yılı ürünü alan bazlı gelir desteği başvuruları; 1 Ocak - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında çiftçi kayıt sistemi ve fındık kayıt sistemine kayıtlarım yaptırmış veya güncellemiş olmak kaydıyla bu Kararın yayımı tarihinden itibaren başlar ve 30/4/2013 (Nisan ayı sonu) tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

Bu Kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çıkarılacak tebliğ ile belirlenecektir.

Hükümetin “Yeni Fındık Stratejisi” kapsamında 2009–2010 ve 2011 üretim yılında fındık üreticilerine her yıl dekar başına 150 lira ödeme yapıldı. Üç yılda fındık üreticilerine yapılan alan bazlı destek ödemesi 2 milyar liranın üzerinde oldu.

İlimizde Trabzon’da ise bu üç yıl boyunca devam eden Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği (FABD) ile yıllık ortalama 58.000 civarında çiftçimize toplamda 259.498.890 TL ödeme yapılmıştır. İlimize yapılan son üç yıldaki toplam tarımsal destek miktarı 312.153.356 TL. Olmuştur.

“Yeni Fındık Stratejisi” başarılı bir uygulama olmuştur. Bazı eksiklikleri olsada, Fındık dikim alanlarının daraltılması ve alternatif ürünlere yöneltmede başarısız olan bu strateji alan bazlı destekte başarılı oldu. Bu nedenle başarılı olmuş bu politikanın devam etmesi çok önemli. Yeni Fındık Stratejisi’nde yer alan ancak uygulanmayan Lisanslı Depoculuk uygulaması da yaşama geçirilmelidir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından, yurt genelinde olduğu gibi ilimiz çiftçisine tarımsal destekler yalnızca Fındık ile sınırlı kalmayıp yapısal dönüşümü sağlayacak kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında; Tarım - sanayi entegrasyonu odaklı olarak tarıma dayalı sanayiye Sanayici katkısı ile toplamda 21.788.684 TL lik yatırım gerçekleşmiştir. Aynı projeler kapsamında, çevreyi korumak, üreticilerimize yeni teknoloji transferi ve mekanizasyonu yaygınlaştırmak amacıyla toplamda 3478 üreticimize üretici katkısı 13.308.166 TL’lik’ makine- ekipman desteği yapılmıştır.

İlimiz şartlarının organik fındık üretmeye elverişli oluşu bir fırsat olup, üreticilerin ürünlerini piyasa sürme mecburiyetini ortadan kaldıran lisanlı depoculuk sistemi yaygınlaştırmalıdır. Ayrıca piyasa sinyallerini dikkate alan üretim politikaları ile fındığımızın Pazar değeri artırılmalıdır.

İlimizde yapılan bu tarımsal desteklemeler yaklaşık olarak üretici ailesi olarak 300.000 kişiye ulaşmıştır. Ayrıca onlarca değişik sektöre katkı sağlayarak ilimiz ekonomisine ciddi bir hareketlilik kazandırmış olup bundan sonra ki yıllarda da bu desteklemelerin devam edecek olması çiftçimize verilen değerin en önemli göstergesidir.

Anahtar Kelimeler: AK, Parti, Trabzon, İl, Başkanı, Dr, Adnan, Günnar, Fındıkta, alan, bazlı, desteğin, 3, yıl, daha, devam, etmesi, için, hazırlanan, kararnamenin, Bakanlar, Kurulunda, imzalanarak, yayınlandığını, söyledi, Konu, ile, ilgili, olarak, bir, açıklama, yapan, İl, Başkanı, Günnar, şunları, söyledi ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1610 Galileo Galilei, Jüpiter'in 4. uydusu Callisto'yu keşfetti.
1785 Dünyanın ilk gazetelerinden Daily Universal Register İngiltere'de yayımlanmaya başladı. Üç yıl sonra adı The Times olarak değiştirilecek olan gazete hala çıkmaktadır.
1830 Büyük New Orleans (Louisiana) yangını başladı.
1840 Lexington adlı buharlı gemi, Long Island (New York) açıklarında yandı ve battı: 139 kişi öldü.
1888 National Geographic Society kuruldu.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur