Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YILDIZLI DAHA YEŞİL OLACAK BAŞKAN EKİM ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI BAŞKAN GENÇ'TEN ANNELER GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET Çebi’den Anneler Günü mesajı "OLİ" AKÇAABAT’TA SPOR VE AHLAKI ANLATTI ACISU MUHTARINDAN BAŞKAN EKİM’E ZİYARET AKÇAABAT’TA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YENİ BİR ADRES KIZILAY AĞAÇLI ORTAOKULUNA KIYAFET DESTEĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM Koç,Şevket Çelik’in açıklamalarına tepki gösterdi. İYİ PARTİ AKÇAABAT İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ AVRASYA BASIN YAYIN BİRLİĞİNDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULUNA ZİYARET Baş BELASI KOKARCA!... KİRAZLIK MUHTARI VE HEYETİNDEN BAŞKAN EKİM'E ZİYARET MECLİS ÜYESİ ÇANKAYA’DAN SALACIK'TA AÇIKLAMA EĞİTİMCİLERDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI BAŞKAN EKİM, ARAÇ İDDİALARINA YANIT VERDİ AKÇAABAT’TA TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ YAPILDI AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE FARKINDALIĞINA DESTEK KİRAZLIK MUHTARI VE HEYETİNDEN BİR DİZİ ZİYARET
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
 
KURAYI BİLE BECEREMEDİLER
KURAYI BİLE BECEREMEDİLER
 
AKÇAABAT FEN LİSESİNDE BİLİM FUARI RÜZGARI
AKÇAABAT FEN LİSESİNDE BİLİM FUARI RÜZGARI
Orman haberleri
 
BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı
Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2023 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada “Siber Güvenlik”, “Finans” ve “Perakende ve E-ticaret” alanlarında Türkiye’de ilk 5’te yer almayı başardı.
29 Nisan 2024 Pazartesi 09:08

 
AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN TRABZON ORMAN FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE ZİYARET
Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU , Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğüne ziyarette bulundular.
3 Nisan 2024 Çarşamba 15:21

 
Bal Ormanları İçin Arıcılara 2000 Adet Fidan Dağıtıldı
Orman Genel Müdürlüğü kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla birçok çalışma yürütmektedir bunlardan bir tanesi de arıcılık sektörünün desteklenmesi ve gelişimine yönelik çalışmalar yapmaktır
30 Mart 2024 Cumartesi 16:19

 
AKÇAABAT’IN MEYVECİLİK POTANSİYELİ YÜKSELECEK
Akçaabat’ta tarım ve orman alanında işbirliği yaparak, meyveciliği geliştirmeye yönelik bir proje hayata geçirildi.
29 Mart 2024 Cuma 16:31

 
BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ
Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi. DOKAP ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat’taki çiftçilere ücretsiz meyve fideleri dağıtıldı.
28 Mart 2024 Perşembe 15:45

 
Trabzon Üniversitesi’nden Çevre Farkındalığı Festivali
Dünya Su Günü, Sıfır Atık Günü ve Orman Haftası kapsamında Trabzon Üniversitesinde renkli bir festival düzenlendi.
21 Mart 2024 Perşembe 17:00

 
Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğü Ekibinden bir başarı daha.
Türkiyede Devlet Kurumlarımız içinde Doku Kültürü Laboratuvarı kurtararak Doku Kültürü Yöntemi ileTıbbi Aromatik bitkileri(Aronya,Mavi yemiş..vb) kitlesel olarak üreterek büyük bir başarıya imza atan Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğü Ekibimiz bir başarıya daha imza attı..
29 Şubat 2024 Perşembe 19:09

 
SAVAŞ AYVAZ YENİDEN GÖREVİNDE
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nden Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı olmak için Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki görevinden istifa eden Savaş Ayvaz, yeniden Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğü’ndeki görevine geri döndü.
15 Şubat 2024 Perşembe 17:45

 
Trabzon’un Akçaabat İlçe Merkezi Derelerinde Islah Çalışmaları Devam Ediyor
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
14 Şubat 2024 Çarşamba 17:53

 
BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi
Bartın Üniversitesi (BARÜ), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ile birlikte orman ürünleri sektöründe Türkiye’nin önde gelen markalarından olan Yıldız Entegre ile iş birliği protokolü imzalandı.
14 Şubat 2024 Çarşamba 08:57

 
“MEYVECİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ” İÇİN KONTROLLER BAŞLADI
Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Meyveciliğin Geliştirilmesi” projesi kapsamında çiftçilere destek vermek amacıyla başlatılan arazi kontrolleri başladı.
25 Ocak 2024 Perşembe 18:46

 
Rektör Uzun’dan Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’e ziyaret
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’i ziyaret ederek BARÜ’nün uluslararası projesi ‘BİRUS’ hakkında bilgi verdi.
17 Ocak 2024 Çarşamba 08:28

 
TESOB’un Projesiyle Trabzon el işçiliği ahşap ürünlerde gelişiyor
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara ve yönetim kurulu üyeleri, “Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor” Projesinin KTÜ Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Uygulama Atölyesinde gerçekleştirilen eğitimlerini ziyaret etti. TESOB Başkanı Metin Kara, “Kursiyerlerimizin tasarımları ve uygulama ürünleri çok başarılı” dedi.
21 Aralık 2023 Perşembe 18:38

 
AKÇAABAT’TA MEYVECİLİK GELİŞTİRİLECEK
Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Ziraat Odası ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Akçaabat’ta Meyveciliğin geliştirilmesi için protokol imzalandı.
6 Aralık 2023 Çarşamba 10:20

 
BARÜ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen törene Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen Durkaya, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birgül Koçak Oksev, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş, Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şuayip Yüzbaşı ile Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Faruk Çalap ve BARÜ İklim Elçisi Mehmet Şahin katıldı.
10 Ekim 2023 Salı 15:33

 
14 farklı ülkeden araştırmacılar BARÜ’deki sempozyumda bir araya geldi
Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Uluslararası Odun Dışı Orman Ürünleri Sempozyumu” 14 farklı ülkeden araştırmacıların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
4 Ekim 2023 Çarşamba 19:10

 
Trabzon’un fethindeki büyük sır:100 Bin Kişilik Görünmez Ordu!
Üniversitemiz tarafından düzenlenen 562. Yıldönümünde Trabzon’un Fethi ve Tarihsel Arka Planı adlı panel büyük ilgi gördü. Tarih Profesörü Kenan İnan: “Bizans Tekfuru, fetih ordusunu denizden bekliyordu. Fatih ise güneyden kuşların uçamadığı ormanlardan ve yamaçlardan inerek Trabzon’u aldı.”
15 Ağustos 2023 Salı 18:26

 
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması yayınlandı: BARÜ üst sıralarda
Bartın Üniversitesi (BARÜ), “Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 18’inci sırada, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması”nda ise ilk 5’te yer aldı. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “ÜNİAR Üstün Performans Ödülü”ne layık görüldü.
22 Temmuz 2023 Cumartesi 18:16

 
AKÇAABAT ZİRAAT ODASI "DOĞRU ZAMANDA DOĞRU UYGULAMALAR YAPARAK ÜRETMEK
Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU , Akçaabat Ziraat Odası ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından yapılan saha çalışmalarında elde edilen tespitlere yönelik üreticilerimize uyarılarda bulundu.
23 Mayıs 2023 Salı 17:27

 
BARÜ, Türkiye’nin patent şampiyonları sıralamasında 3 alanda ilk 5’te
Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2022 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada “Siber Güvenlik”, “Finans” ve “Perakende ve E-ticaret” alanlarında Türkiye’de ilk 5’te yer almayı başardı.
10 Mayıs 2023 Çarşamba 18:43

 
Başkan Çelebi, Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi’ye sektörlerin taleplerini aktardı
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye balıkçılıktan seracılığa kadar birçok alanda sektörün taleplerini aktardı.
26 Nisan 2023 Çarşamba 19:40

 
TRABZON IPARD 3’ E HAZIR!..
Yatırımcıların ve potansiyel faydalanıcıların program hakkında bilgilendirilmesi amaçlanan toplantı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü-IPARD Yönetim Otoritesi, TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü ve Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşti.
20 Mart 2023 Pazartesi 17:59

 
Performans için Tasarlanan Ford Puma ST Şimdi Türkiye’de
Ford SUV dünyasının stil sahibi, kendine güvenen ve dikkatleri üzerine toplamayı seven kullanıcılara hitap eden Puma serisinin yeni üyesi Puma ST modeli ilk kez Türkiye’ye geliyor. Performans için tasarlanan Puma ST; cesur ve sportif görünümünün yanı sıra yenilikçi ve teknolojik özellikleriyle sürüş deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.
28 Aralık 2022 Çarşamba 16:00

 
Trabzonlu isim genel müdür oldu!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın en önemli Genel Müdürlüklerinden biri olan ve Trabzon için de önemli yatırımlara imza atan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde, emekliye ayrılan Prof. Dr. Lütfi Akca’nın yerine, Trabzonlu Mehmet Akif Balta Genel Müdür olarak atandı.
28 Aralık 2022 Çarşamba 10:57

 
Akçaabat’ta Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Süt Sığırlarının Bakım Ve Beslenmesi Konulu Eğitim Düzenlendi
Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği eğitim Yeşiltepe Mahallesinde yapıldı.
1 Aralık 2022 Perşembe 17:39

 
Trabzonspor'da gündem yine Sörloth!
Trabzonspor'da gösterdiği performans ile adını duyuran Alexander Sörloth'un Leipzig kariyeri istediği gibi gitmemişti.
16 Kasım 2022 Çarşamba 09:50

 
Bakasetas UEFA Avrupa tarihine geçti!
Yunan oyuncu Anastasios Bakasetas Avrupa'da 6 maçta 3 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.
3 Kasım 2022 Perşembe 23:11

 
DOĞU KARADENİZ’İN DERELERİNDE DSİ’DEN HUMMALI ÇALIŞMA
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
2 Kasım 2022 Çarşamba 16:23

 
CORA YAYLACILARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe görüşmeleri Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçe ve kesin hesap görüşmeleri ile devam etti.
1 Kasım 2022 Salı 18:03

 
TARIM DANIŞMANLARI HAKLARINI İSTİYOR.
Tarım danışmanlarının sesi, sözü, kamu yönetimi tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı, tarafından duyulmuyor, duymazdan geliniyor.
24 Ekim 2022 Pazartesi 17:36

 
KTÜ REKTÖRÜNE ANLAMLI ZİYARET
Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, Akçaabat Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Veysel BAKİ, Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Orman Mühendisi Dr. Yavuz Okunur KOCAMANOĞLU ve Salih BEŞLİ , Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Sn. Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’yı makamında ziyaret ettiler.
5 Ekim 2022 Çarşamba 16:16

 
GÜMÜŞHANE ŞİRAN KARATEPE GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
4 Ekim 2022 Salı 17:17

 
Et ve Süt Kurumu Trabzon Kombinası depolama faaliyetlerine başladı.
2020 yılında inşasına başlanan Tarım ve Orman Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı hayvan alım, üretim işleme, satış pazarlama faaliyetini ile Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Trabzon illerine hizmet verecektir.
29 Eylül 2022 Perşembe 17:36

 
Bartın’da sel ve su kıtlığı risklerinin azaltılmasına yönelik proje görüşüldü
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever’i ziyaretinde, Bartın’da sel ve su kıtlığı risklerinin azaltılmasına yönelik proje üzerinde görüş alışverişinde bulundu.
26 Ağustos 2022 Cuma 14:47

 
BÜROKRASİDE TRABZONLU KIYIMI
İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin Görevinden Alındı.
26 Temmuz 2022 Salı 17:47

 
Bartın Üniversitesi dünyadaki yükseköğretim kurumları arasında 556’ncı sıraya yükseldi
SCImago Kurumlar Sıralamasında (SIR) bir önceki yıla göre 65 basamak yükselen Bartın Üniversitesi, dünyadaki 4 bin 364 üniversite arasından 556’ncı sırada yer alırken, araştırma performansı göstergesine göre dünyadaki 374’üncü üniversite oldu.
19 Nisan 2022 Salı 14:24

 
Bakanlıklara atamalar Resmi Gazete'de
Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişci'nin gelmesinin ardından bakan yardımcılıklarında da değişikliğe gidiliyor.
8 Nisan 2022 Cuma 13:20

 
AKÇAABAT’TA 10 BİN FİDAN DAĞITILDI
Akçaabat Belediyesi tarafından Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Orman Haftası sebebiyle 10 bin adet fidan dağıtıldı.
22 Mart 2022 Salı 20:30

 
Eren Bülbül Hatıra Ormanı
Paris Trabzonlular Derneği tarafından, Trabzon'da 5 yıl önce bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül'ün anısına Bursa'nın Mudanya ilçe kırsalındaki Göynüklü Mahallesi'nde hatıra ormanı oluşturuldu.
21 Mart 2022 Pazartesi 18:28

 
İKİ FUTBOLCU İÇİN DÜĞMEYE BASILDI ,,
Sezon başında İtalya'nın Bologna takımından kiralanan Stefano Denswil ve ara transfer döneminde Unıon Berlin'den 6 aylığına alınan Tymoteusz Pushacz performanslarıyla göze girdi.
17 Şubat 2022 Perşembe 07:59

 
AKÇAABAT ZİRAAT ODASI’NDAN “UZMAN ELLER PROJESİ” İÇİN ÇAĞRI
Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden;Meslek yüksekokulları dâhil üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun kişilere; tüm illerde kırsal alanda uygulayacağı; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlara 100.000 TL.'ye kadar hibe desteği verilecektir.
1 Şubat 2022 Salı 18:00

 
Küre Dağları Milli Parkında Biyokütle-Karbon belirlemeleri yapılacak
Bartın Üniversitesi ile Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü arasında “Küre Dağları Milli Parkının Biyokütle ve Karbon Stok Miktarının Tespiti” konusunda protokol imzalandı.
24 Aralık 2021 Cuma 18:20

 
Bölgesel kalkınma temelinde iş birliği yapılabilecek alanlar görüşüldü
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’nu ziyaret etti.
17 Aralık 2021 Cuma 14:09

 
Doç. Dr. Ahmet Can, COST Programına Çalışma Grubu (WG) üyesi olarak atandı
Bartın Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Can, bilim ve teknolojide Avrupa iş birliği için oluşturulan COST Programına Çalışma Grubu (WG) üyesi olarak atandı.
13 Aralık 2021 Pazartesi 10:35

 
Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı’ndan Üreticilere Makina Ekipman Desteği % 50 Hibe Eğitimi
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU eğitim programı hakkında şunları belirtti; “Tarım ve Orman Bakanlığı (Tebliğ No:2020/24 (D.T. 2021/34) "Tarıma Yatırım, Geleceğe Yatırımdır" sloganıyla uygulamaya koyduğu birçok program ile sektöre yatırım yapanları desteklemeye devam etmektedir.
19 Kasım 2021 Cuma 17:44

 
AKÇAABAT’LI KİVİ ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ
Akçaabat ilçemizde kivi hasadı başladı. Trabzon Valimiz İsmail USTAOĞLU, İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit GÜLBAY, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim NEZİR ve ilgili birim ziraat mühendislerinin katılımı ile Akçaabat ilçesi Alsancak mahallesinde Selahattin SÖNMEZ’ e ait kivi bahçesinde kivi hasadı yapıldı.
15 Kasım 2021 Pazartesi 18:07

 
TRABZON’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganı ile Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği, Trabzon’da da büyük ilgiyle karşılandı.
12 Kasım 2021 Cuma 07:41

 
VAKFIKEBİR TONYA FOL DERESİ ISLAHI 2.KISIM İŞİ TAMAMLANDI
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon’a yaptığı yatırımlarla, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
1 Kasım 2021 Pazartesi 16:34

 
Orman Genel Müdürü Karacabey, Rektör Uzun’u ziyaret etti
Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürü (OGM) Bekir Karacabey, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.
28 Ekim 2021 Perşembe 10:27

 
BAL ÜRETİMİ İÇİN AKÇAABAT’A PAVLONYA (PAULOWNİA) AĞACI ORMANLARI KURULUYOR
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU ve Akçaabat Bal Üreticileri Birliği Başkanı İsmail ŞAR beyler , Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin YILMAZ beyi ve Trabzon Orman İşletme Fidanlık Müdürü Savaş AYVAZ beyi makamında ziyaret ettiler.
30 Eylül 2021 Perşembe 15:28

 
DOĞU KARADENİZ’İN YEŞİL KARINCALARI!
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Doğu Karadeniz illerine yapılan yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Ülkemizin en çok yağış alan Doğu Karadeniz Bölgesinde şüphesiz ki dere ıslahları da büyük önem arz etmektedir.
24 Eylül 2021 Cuma 00:35

 
Peşkeş iddiası
BEŞİKDÜZÜ Belediye Meclisinin MHP’li Üyesi Önder Öztürk, 3 aydır işçilerine maaş ödeyemeyen Beşikdüzü Belediyesinin Büyükşehir Belediyesine ücretsiz araç tahsis etmesini ve 4 aydır bir ormanda ekskavatörün çürümeye terk edilmesini eleştirdi.
13 Eylül 2021 Pazartesi 10:41

 
Orman Yangınlarıyla Mücadelede Nesnelerin İnternetinin Rolü
Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen çevrim içi konferansta orman yangınlarında teknoloji çözümleri konuşuldu.
8 Eylül 2021 Çarşamba 18:06

 
İMAMOĞLU, İBB’NİN KAHRAMANLARI İLE PİKNİK YAPTI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm küçük küçük endişe içinde izinan orman yangınlarına karşı mücadele eden İBB'nin kahraman kişilik ve aileleriyle bir araya geldi.
24 Ağustos 2021 Salı 00:41

 
Bartın Üniversitesi öğrencileri ve mezunları ‘Yeşil Vatan’ın korunmasında önemli katkılar sağladı
Ülkemizin güney ve batı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye Bartın Üniversitesi öğrencileri ile mezunları da büyük katkılar sağladı.
13 Ağustos 2021 Cuma 16:34

 
TRABZON’A 14 ADET MOLOZ BARİYERİ YAPILIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon’a yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
8 Ağustos 2021 Pazar 08:37

 
Prof. Dr. Kırdar, orman yangınları sonrasında yapılabilecekleri canlı yayında anlattı
Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kırdar, CNN Türk canlı yayınında Türkiye’de devam eden yangınlarla ilgili açıklamalarda bulunarak yangın sonrası yapılabilecekleri sıraladı.
3 Ağustos 2021 Salı 11:05

 
MAKAM ARACI YERİNE YANGIN SÖNDÜRME ARACI ALSAYDIK..!
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan günlerdir devam eden orman yangınlarına ilişkin dikkat çekici değerlendirme
1 Ağustos 2021 Pazar 17:03

 
DSİ’DEN TRABZON VE GİRESUN’A GÖLET MÜJDESİ
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon ve Giresun’a yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
20 Temmuz 2021 Salı 16:59

 
Bartın Üniversitesi öğrencisi Dilara Uçan, Türkiye Şampiyonu oldu
Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, milli halterci Dilara Uçan, Gençler ve U-23 Türkiye Halter Şampiyonasında gösterdiği performansla Türkiye şampiyonu olmayı başardı.
10 Temmuz 2021 Cumartesi 19:51

 
Rektör Uzun, “Suyun Gücü Milletle Buluşuyor Toplu Açılış Töreni”ne katıldı
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen “Suyun Gücü Milletle Buluşuyor Toplu Açılış Töreni”ne katıldı.
9 Temmuz 2021 Cuma 20:40

 
SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ
Düzköy’de incelemelerde bulunan Cora, Doğankaya Mahallesi’nde bulunan Şahinkaya’nın Tabiat Parkı ilan edilmesi için Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye çağrıda bulundu.
25 Mayıs 2021 Salı 10:11

 
“HAK ARAMANIN VE EMEĞİN ÖNCÜSÜ TOÇ BİR-SEN 20 YAŞINDA”
Tarım – Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) 20. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
24 Mayıs 2021 Pazartesi 17:33

 
DSİ’DEN RİZE’YE İKİ MÜJDE DAHA
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Rize’ye yaptığı yatırımlarla içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
25 Mart 2021 Perşembe 10:31

 
8 MART HATIRA ORMANI’NIN İLK FİDANLARINI İMAMOĞLU ÇİFTİ DİKTİ
8 Mart Hatıra Ormanı’nın ilk fidanlarını İmamoğlu çifti dikti .Ekrem İmamoğlu: “Bu memleketteki tüm kötülükleri defetmek istiyoruz”Dilek İmamoğlu: “Kadın varsa sevgi, barış, huzur var.”
9 Mart 2021 Salı 18:48

 
Muhtarlar ‘’tahsisli satış bölgemize uygun değil ‘ dediler
Türkiye genelinde ormanı olan mahallelerde bir yıldan buyana Danıştay kararıyla tahsisli satışların müteahhitlere devredilmesi orman köylüsünü olumsuz yönde etkiledi.
5 Mart 2021 Cuma 20:29

 
ORMANDA KENDİNİ YAKTI
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Osmanbaba Mahallesinde Ahmet E. isimli kişi ormanlık alanda kendini yakarak yaşamına son verdi.
25 Şubat 2021 Perşembe 14:11

 
DSİ SON 18 YILDA RİZE’DE 2 İÇMESUYU TESİSİ YAPTI
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Rize’ye yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor.
22 Şubat 2021 Pazartesi 18:00

 
DSİ SON 18 YILDA GÜMÜŞHANE’DE 17 BARAJ 4 GÖLET YAPTI
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Gümüşhane’ye yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor.
19 Şubat 2021 Cuma 17:29

 
DSİ SON 18 YILDA BAYBURT’TA 7 BARAJ YAPTI
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Bayburt’a yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor.
17 Şubat 2021 Çarşamba 17:55

 
YARALI KUĞU'YA MUHTAR ELİ
Akçaabat ilçesi Arpacılı mahalle muhtarı Hakan KALAYCI, Avcıların vurduğu tahmin edilen yaralı kuğu'yu Ormaniye ekiplerini arayarak tedavi edilmesi amacıyla yetkililere teslim etti.
14 Aralık 2020 Pazartesi 18:54

 
ALTERNATİF ÜRÜN KİVİ’DE MEYVE HASADI
Trabzon Valimiz Sn. İsmail USTAOĞLU ve Akçaabat Kaymakamı Sn. Ramazan KURTYEMEZ, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit GÜLBAY, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU , Trabzon İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ali Kemal YILDIZ, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Erdal YİĞCİ , İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim NEZİR, Ziraat Mühendisi Veysel BAKİ, Ziraat Mühendisi Mehmet Kerem KAN, Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar ÖZDEMİR Akçaabat/Alsancak Mahallesi'nde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Akçaabat Ziraat Odası destekleriyle kivi üretimi yapan Selahattin SÖNMEZ'in bahçesinde gerçekleştirilen Kivi hasat törenine katıldı.
17 Kasım 2020 Salı 19:14

 
TOÇ BİR-SEN'DEN TEPKİ
Tarım ve orman çalışanlarına yapılan sözlü ve fiziki sataşmalara Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası Trabzon şube başkanlığı basın toplantısıyla tepkilerini dile getirdiler.
9 Kasım 2020 Pazartesi 19:20

 
AKÇAABAT ZİRAAT ODASI’NA ZİYARET
VAKFIKEBİR ZİRAAT ODASI VE VAKFIKEBİR İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AKÇAABAT ZİRAAT ODASI’NA ZİYARET
7 Kasım 2020 Cumartesi 20:00

 
MANTAR ÜRETİCİ ADAYLARI SERTİFİKALANDIRILDI
Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü ortak girişimi ile açılan poşette istiridye mantarı yetiştiriciliği kursunu başarıyla bitiren kursiyerlerimize Akçaabat Kaymakamı Sn. Ramazan Kurtyemez,, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim NEZİR , İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği konusunda uzman olan Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Fadıl ÖZTÜRK ve kursiyerlerin katılımı ile sertifikaları verildi.
5 Kasım 2020 Perşembe 18:46

 
Trabzon Ormanları Fotokapanlara Emanet
Orman İşletme Müdürlüğünce stratejik noktalara yerleştirilen fotokapanlar, caydırıcı unsur olarak görev alıyor
15 Ekim 2020 Perşembe 20:04

 
UZUNDAN ÇALIŞMA ZİYARETİ
Tarım ve orman Bakanlığı Su yönetimi genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun'dan Konya ya Çalışma Ziyareti.
13 Ekim 2020 Salı 17:14

 
Ortahisar'ın 2021 Mali Yılı Performans Programı kabul edildi
Ortahisar Belediyesi'nin 2021 Mali Yılı Performans Programı görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.
8 Ekim 2020 Perşembe 16:10

 
Akçaabat Darıca’dan Japonya’ya Uzanan Bir Başarı Öyküsü
Akçaabat Darıca mahallesinde yaşayan Fatma KÖŞELİ hanım 2007 yılında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce uygulanan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) projesi kapsamında "Çilek Yetiştiriciliği" kursuna katıldı. Başarılı bir kurs döneminden sonra Köşeli, bir dönüm arazisinde çilek yetiştirmeye karar verdi .
7 Temmuz 2020 Salı 17:03

 
Vali Ustaoğlu, Köprübaşı’ndaki Manahoz Deresi’ne Yavru Alabalık Saldı
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğünce hayata geçirilen, “Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında kırmızı benekli alabalık varlığını arttırma çalışmaları devam ediyor.
11 Haziran 2020 Perşembe 10:01

 
BAŞKAN İMAMOĞLU: “MİNNET DUYDUĞUMUZ TOPRAKLARIN GÜZEL İNSANLARININ RUHUNA FATİHA OKUMAK SORUMLULUĞUMUZDUR”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çiçek koyup, ardından Sarıyer Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’nı açtıktan sonra, öğle saatlerinde Eyüpsultan’a geçti.
19 Mayıs 2020 Salı 15:35

 
HAÇKALI BABA YİNE ZİRVEDE
Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme Yönergesi “İl Genelindeki Tüm Kurumların Bilgi Güvenliği Politikalarına Uyum Oranı ( TT.DH.3.2 ) Değerlendirme Sonuçları Açıklandı.
2 Mart 2020 Pazartesi 09:52

 
AKÇAABAT'TA 3.500 CEVİZ FİDANI DAĞITILDI
Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü Akçaabat Ziraat Odası ve Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürütmüş olduğu bir fidan da sen dik kampanyasında Akçaabat'lı çiftçilere 3500 ceviz fidanı dağıtıldı.
6 Şubat 2020 Perşembe 18:13

 
Bakan Pekdemir Trabzon'da yangını açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son 2 gündür 75 yangın çıktığını belirterek “38 tanesi söndü, 17 yangın hala devam etmekte. Ancak bu 17 yangının 15 tanesi kontrol altına alındı. 2 tane yangınımız hala tam anlamıyla kontrol altına alınamamış ama 15 yangın soğutma ve söndürme çalışmaları devam ediyor. Kontrol altına alınmamış yangınlarımızdan 2 tane önemli yangınımız var” dedi.
26 Aralık 2019 Perşembe 00:00

 
Doğu Karadeniz Havza Yönetim Heyeti Trabzon’da Toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığınca hayata geçirilen Ulusal Havza Yönetim Stratejisi kapsamında, havzaların korunması, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve konuyla ilgili uygulamaların takibi amacıyla faaliyet yürüten Doğu Karadeniz Havza Yönetim Heyeti, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında Trabzon’da toplandı.
18 Aralık 2019 Çarşamba 16:25

 
MUSİAD BAŞKANI ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ
MUSİAD'DAN Orman Bölge Müdürü’nü ziyaret
7 Aralık 2019 Cumartesi 02:36

 
Sera gölüne bakın ne yapılacak!
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon’a yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
11 Kasım 2019 Pazartesi 11:45

 
Ulus MYO ormancılık alanında bir ilki gerçekleştirdi
Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Ormancılık Bölümü öğrencileri müdürlüğe bağlı işletmelerde bir dönem işyeri eğitimi alacaklar.
18 Eylül 2019 Çarşamba 00:44

 
Şehir karantinaya alındı
Tarım ve Orman Bakalığı'nın Genç Çiftçi projesi kapsamında dağıttığı hayvanlar nedeniyle Çanakkale karantinaya alındı.
30 Temmuz 2019 Salı 00:43

 
ORMAN BÖLGE’DEN ÖRNEK ÇALIŞMA
Orman Bölge Müdürü Savaş Ayvaz Ve Ekibi Yol Çalışmasında.
8 Temmuz 2019 Pazartesi 13:29

 
İMKB Anadolu Lisesinde Yıl Sonu Festivali
Görsel sanatlar öğretmenleriyle öğrencilerin yaptığı resimler, branş öğretmenlerin verdiği öğrenci performans çalışmaları, bilimsel çalışmaların ve sportif çalışmaların yer aldığı yıl sonu festivali düzenlendi.
15 Haziran 2019 Cumartesi 12:10

 
DERECİK ANADOLU LİSESİNDEN ADALPARK
Derecik Anadolu Lisesi ve Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan "Okullar Hayat Olsun" protokolü kapsamında Derecik Anadolu lisesi okul bahçesindeki boş alan harika bir parka çevrildi.
13 Haziran 2019 Perşembe 20:30

 
Olcay Şahan geri mi dönüyor?
Trabzonspor’la bağlarını koparan tecrübeli futbolcu, 2 yıl önce ayrıldığı Beşiktaş’a dönmek için geri sayıma geçti. Başkan Fikret Orman’la ilk görüşmeyi yapan oyuncunun babası Mustafa Şahan’ın, 1+1 yıllık sözlü anlaşma yaptığı öğrenildi.
29 Mayıs 2019 Çarşamba 10:32

 
ZİRAAT ODASI ORMAN HAFTASINDA FİDAN DAĞITI
ORMAN HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
26 Mart 2019 Salı 22:41

 
PEHLEVAN:GIDAYI ŞU AN DÜŞÜNELİM, YARIN ÇOK GEÇ OLACAK!
Son yıllarda hızla artan dünya nüfusu kontrolsüz kentleşmeye neden olmaktadır. Şehirleriçevreleyenalanların plansız ve kontrolsüz genişlemesi ile ormanlar, su kaynakları ve tarım alanları üzerinde geri dönüşü imkânsız tahribatlar oluşturmuştur.
20 Mart 2019 Çarşamba 19:40

 
ORMAN HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
21 Mart Uluslararası Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri, Orman Genel Müdürlüğünce organize programla başladı.
20 Mart 2019 Çarşamba 19:02

 
Herkes bunu bekliyordu
Dünyada sarıçam ormanlarının deniz seviyesine inebildiği nadir alanlardan olan ve 2 yıl önce çıkan yangında zarar gören Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu mevkiindeki Sarıçam Ormanı'na yangın sonrası geçen 2 yılda yaklaşık 29 bin yeni sarıçam fidanı dikildi.
20 Mart 2019 Çarşamba 10:31

 
% 50 HİBE İLE AHIR VE AHIL YAPIMI ÇAĞRISI
Tarım ve Orman Bakanlığı 2019 da başlayan %50 hibe desteklerine müracaat almaya başladı. Desteklemeden faydalanmak isteyen yetiştiricilerin son müracaatıları 19 Nisan 2019 tarihindedir.
18 Mart 2019 Pazartesi 16:55

 
Trabzonlu bürokrat ölümden döndü!
Orman ve Su İşleri Bakanığı Su İşleri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun trafik kazası geçirdi.
15 Mart 2019 Cuma 22:28

 
MANTAR ÜRETİCİLERİ SERTFİKALARINI ALDI
Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı, Trabzon Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu İstiridye Mantar Yetiştiriciliği kursunda 59 kursiyer sertifikalarını aldı.
13 Mart 2019 Çarşamba 15:56

 
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1485 Davutpaşa Lisesi, dönemin sadrazamı Davut Paşa tarafından 'Mekteb-i Sübyan' adıyla kuruldu. Okul 1874'te Rüştiye Mektebi'ne dönüştü.
1868 Nevada Eyaleti'nde bulunan Reno şehri kuruldu.
1926 ABD'li kaşif Amiral Byrd, Kuzey Kutbu'na doğru ilk uçuşunu yaptı.
1936 Benito Mussolini, İtalya Faşist İmparatorluğu'nu ilan etti.
1936 İtalya resmen Etiyopya'yı ilhak etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur