Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Bu Şehirde Sessiz Tehlikeye Karşı Harekete Geçildi! O Böceğe Karşı Timi Kuruldu
 

Bu Şehirde Sessiz Tehlikeye Karşı Harekete Geçildi! O Böceğe Karşı Timi Kuruldu

Giresun'da tarım alanlarını tehdit eden kahverengi kokarca ile mücadelede yeni bir dönem başladı. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başlattığı projeyle, özel bir tim kışlak alanlarda ilaçlamaya başladı.

27 Mart 2025 Perşembe 16:19
Yazdır
KAHVERENGİ KOKARCA PROJESİ BAŞLADI

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kahverengi kokarca zararlısına karşı “Kahverengi Kokarca ile Etkin Mücadele Projesi” kapsamında önemli bir adım attı. Tarım arazilerinde büyük zarara yol açan bu istilacı tür için Merkez Beyazıt ve Çavuşoğlu köylerinde kapsamlı bir ilaçlama çalışması başlatıldı. Proje kapsamında sahada görev alacak personellere, İŞKUR’un Toplum Yararına Programı (TYP) çerçevesinde istihdam sağlandı ve biyosidal ürünlerle ilgili eğitim verildi.

İLAÇLAMA TİMİ SAHADA

Eğitimli personeller, teknik elemanların gözetiminde ve köy muhtarlıklarının desteğiyle kışlak alanlarda uygulama gerçekleştirdi. Kış boyunca ağaç oyukları, bina boşlukları gibi korunaklı bölgelerde saklanan kokarca böceği, sıcaklıkların artmasıyla birlikte yeniden hareketlenmeye başlıyor. Bu nedenle çıkış yapmadan önce müdahale edilmesi, popülasyonun kontrol altına alınmasında kritik rol oynuyor.

ZARARLIYLA MÜCADELEDE ZAMANLAMA HAYATİ

Yetkililerden yapılan açıklamada, “Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte Kahverengi Kokarca zararlısı kışın saklandığı yerlerden çıkış yapmaya başlayacağı için; kışlaklarda, böceğin çıkış yapacağı noktalarda ruhsatlı biyosidal ürünlerle ilaçlama yapılması önem taşımaktadır” denildi.

TARIMSAL KAYIPLARIN ÖNÜNE GEÇİLMEK İSTENİYOR

Tarım ürünlerine büyük zarar veren kahverengi kokarca, Karadeniz Bölgesi’nde fındık başta olmak üzere pek çok ürün için tehdit oluşturuyor. Bu nedenle yürütülen mücadele çalışmalarının hem zamanlaması hem de kapsamı bölge çiftçisi açısından büyük önem taşıyor. Giresun'daki bu ilaçlama çalışmalarıyla, tarım ürünlerinin verimliliğini korumak ve zararlının yayılmasını önlemek hedefleniyor.

 

 

Anahtar Kelimeler: Giresun'da, tarım, alanlarını, tehdit, eden, kahverengi, kokarca, ile, mücadelede, yeni, bir, dönem, başladı, Giresun, İl, Tarım, ve, Orman, Müdürlüğü’nün, başlattığı, projeyle, özel, bir, tim, kışlak, alanlarda, ilaçlamaya, başladı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur