Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
AKÇAABAT’TA SEBZE FİDELERİ ÜRETİCİYLE BULUŞTURULDU
 

AKÇAABAT’TA SEBZE FİDELERİ ÜRETİCİYLE BULUŞTURULDU

Tarım arazilerinin kullanılmasının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında Akçaabat’ta Sebze Fidesi dağıtım töreni gerçekleşti.

22 Mayıs 2024 Çarşamba 20:06
Yazdır


Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde gerçekleşen törene, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan ile ilçe protokolü, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, Sebzeciliği Geliştirme Projesi'nin tarım topraklarının etkin kullanımını amaçladığını belirtti. Kaplan, projenin son dört yılda 4.5 milyon dekar tarım arazisinin değerlendirilmesine katkı sağladığını vurguladı. Dağıtılacak olan fidelerin bakanlık tesislerinde üretildiğini ifade eden Kaplan, Akçaabat'ta domates, hıyar, biber ve patlıcan fidesi dağıtımının gerçekleştirileceğini söyledi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise ilçede tarımsal üretime verdikleri destekleri paylaştı. Ekim, aronya meyve fidanı desteği ile ilgili bilgi verirken, ilçede kurulan aronya bahçelerinin alanını genişletme hedeflerini de paylaştı.

Vali Yıldırım, devlet olarak tarıma ağırlık verildiğini ifade ederek "Ülkemizde şu anda karşı karşıya kaldığımız, kırsaldan şehir merkezlerine göçü durduracak hatta tersine döndürecek en önemli faaliyet tarımı desteklemek ve geliştirmek olacaktır. Eski idari yapısı ile köyünde şimdiki idari yapısıyla mahallesinde sürdürülebilir, refah içinde bir geçim ve yaşam imkanına kavuşan, yerinde istihdam sağlanan vatandaşımızın şehre olan yönelimi de azalacaktır.” dedi.

Vali Yıldırım “Proje kapsamında daha önce ilçelerimizde gerçekleştirilen kuru fasulye tohumu dağıtımından sonra bugün de burada hibrit özellikteki tohumlardan % 75’i hibe şeklinde %25’i de çiftçi katkı payı ile 18 ilçemizde toplamda 147.744 domates, salatalık ve patlıcan fidesi dağıtımı yapıyoruz.

Fide Desteği Projesi kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen sebze fidelerinin toprakla buluşmasının ardından, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerimizin görevli ziraat mühendisleri tarafından çiftçilere teknik destek verilerek sağlıklı ve verimli bir üretim yapılması sağlanacaktır.

Dağıtılan tüm tohum ve sebze fidelerinin projeye dahil olan üreticilerimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Üreten, üretilene değer katan, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm çiftçilerimizin bol ve bereketli bir üretim sezonu geçirmesini temenni ediyor projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çiftçilere sebze fideleri dağıtıldı. Dağıtılan tohum ve fidelerin üreticilere, şehre ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

 

Bir 3 kişi görseli olabilir

Bir 1 kişi, kürsü ve şunu diyen bir yazı 'LEŞTİRİLMESİPROJESİ LESTIR PROJESI SEBZECİLİĞİ SEBZECLİĞİGELİŞTİRME.PROJESİ SEBZ GELİŞTİRMEP STİP PROJESİ SEBZEFİDESİDAĞITIMTÖRENİ SEBZE FİDESİ DAĞITIM TÖRENİ' görseli olabilir
Anahtar Kelimeler: Tarım, arazilerinin, kullanılmasının, etkinleştirilmesi, projesi, kapsamında, Trabzon, İl, Tarım, ve, Orman, Müdürlüğü, tarafından, yürütülen, ‘Sebzeciliği, Geliştirme, Projesi, kapsamında, Akçaabat’ta, Sebze, Fidesi, dağıtım, töreni, gerçekleşti
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur