Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Yeni Mahalle’nin isyanı sürüyor
 

Yeni Mahalle’nin isyanı sürüyor

Akçaabat Belediyesi’nin karayolu yapılacak alana İmar Kanunu’nun 18. maddesine dayanarak imar uygulaması yapması sonucu kamulaştırma bedeli almalarını engellediğini iddia eden Yeni Mahalleliler, Akçaabat Belediyesi’ni mahkeme kararlarını hiçe saymakla itham ettiler.

29 Eylül 2015 Salı 18:41
Yazdır
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Akçaabat, Söğütlü ve Yıldızlı’nın iç kesimlerinden geçirdiği yolla ilgili olarak tüm yerleşim birimlerinde kamulaştırma yapmış ve kamulaştırdığı yerlerin bedellerini ödemiş olmasına rağmen, Akçaabat Belediyesi’nin yaptığı imar uygulaması ile kendilerini bu haktan mahrum ettiğini ileri süren mahalleliler, konunun aktarıldığı yerel mahkemenin imar uygulamasını bozma kararına rağmen belediyenin geri adım atmamasına anlam veremediklerini ifade ettiler.

Trabzon İdare Mahkemesi’nin kendileri lehine verdiği kararı Danıştay 6. Dairesi’nde temyize götüren Akçaabat Belediyesi’nin buradan da oybirliğiyle çıkan 18. madde uygulamasının kaldırılması yönündeki kararı 1,5 yıldır uygulamamasına olan isyanlarını sürdüren mahalle sakinleri konuyla ilgili olarak 27 Eylül Pazar günü bir basın açıklaması daha yaptılar.

Mahalle sakinleri, gelinen süreçte Karayolları’nın imar uygulamasının iptalinin gerçekleşmesi halinde kamulaştırma bedeli ödemeye hazır olduğunu, hakları olan bedeli alma yolunda önlerindeki tek direnen ve engel olmak için çaba gösteren kurumun Akçaabat Belediyesi olduğunu belirterek, şunları söylediler:

“Karayolları ağında olan Trabzon ve Akçaabat’ı bütünleştiren 2. Tanjant yolunun tümü kamulaştırma programında olmasına rağmen maalesef Akçaabat’ta halen kamulaştırma sorunu devam ediyor.

Karayolları kanununa göre kamulaştırmak zorunluluğu olmasına rağmen Akçaabat Belediyesi, Yeni Mahalle ve Çolaklı Mahallesi’nde imar uygulaması yaparak kamulaştırmanın önünü kesti. Karayolları kamulaştırma yapmak istiyor ama Akçaabat Belediyesi şu an için tamamen engel durumda.

Trabzon İdari Mahkemesi’ne açtığımız imar uygulamasının iptaliyle ilgili davayı kazandık. Belediye geri adım atmadı, Danıştay’a itiraz etti. 1,5 yıl sonra Danıştay imar uygulamasını oy birliğiyle iptal etti. Bu kararın üzerinden de onca zaman geçmesine rağmen Akçaabat Belediyesi tapuda gerekli düzenlemeyi yapmayarak mağduriyetimizin devam etmesine sebebiyet verdi. Başkan Türkmen’in mahkeme kararını uygulamaması üzerine yargılanmasını talep ettik ama ilgili makamlar soruşturma izni vermediklerinden mevcut durumda bir değişiklik olmadı.”

Kaynak:ak.akçaabathaber

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Belediyesi’nin, karayolu, yapılacak, alana, İmar, Kanunu’nun, 18, maddesine, dayanarak, imar, uygulaması, yapması, sonucu, kamulaştırma, bedeli, almalarını, engellediğini, iddia, eden, Yeni, Mahalleliler, Akçaabat, Belediyesi’ni, mahkeme, kararlarını, hiçe, saymakla, itham, ettiler
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur