Bu meyve çeşitlerinin çoğaltılması için ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile önemli bir projeyi sürdürdüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bu meyve çeşitlerimiz Trabzon’umuzun marka değerine değer katacak olan Trabzon Botanik’te de yerini alacak” dedi.
Bahar döneminde yapılacak ağaçlandırma çalışması için temin çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, “Çok çeşitli cins ve tür ağaçlardan oluşan bir koleksiyon hazırladığımızdan Türkiye’nin dört bir tarafından temin çalışmalarına devam etmekteyiz. Ülkemizin florasındaki ağaç ve bitki türleri burada yer alacağı gibi ayrıca kıtaların floralarını da burada barındırmış olacağız” diye konuştu.
Çalışmaların tamamlanmasıyla, Ortahisar’ın Çamobası’nda muhteşem bir eserin ortaya çıkacağını belirten Gümrükçüoğlu, bu anlamda çalışmalarını büyük titizlikle sürdürdüklerini söyledi. Trabzon Botanik’in aynı zamanda bir yaşam alanı olacağını hatırlatan Gümrükçüoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Farklı ağaç ve bitki gruplarına ait bahçeler ve seyir alanlarının yanı sıra Trabzon Botranik’in içinde gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler ve su bahçesi bulunacak. Bunun yanı sıra restoran, kır kahvesi, hediyelik eşya satış alanı ve sergi alanları yine Trabzon Botanik’te yer alacaktır. Trabzon’un bu dev kazanımı her şeyiyle şehrimizin marka değerine çok önemli katkılarda bulunacak, yerli ve yabancı turistlerin şehrimize gelmesi için çok önemli bir nedenleri daha olacaktır.”