Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
TÜRSAB Doğu Karadeniz BTK Başkanı Tuna! Plaka kiralama devrini bitireceğiz
 

TÜRSAB Doğu Karadeniz BTK Başkanı Tuna! Plaka kiralama devrini bitireceğiz

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Mehmet Ali Tuna, yeni dönemde en öncelikli hedeflerinden birinin, bölgedeki turizm taşımacılığında "kayıt dışı ekonominin kapısını aralayan" yasa dışı plaka kiralama sistemini tamamen ortadan kaldırmak olduğunu açıkladı.

17 Ekim 2025 Cuma 18:34
Yazdır
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Mehmet Ali Tuna, "Bu işin kökünü kazıyacağız, kimse bizden eskisi gibi kolayca plaka alıp satamayacak," diyerek kararlılığını ortaya koydu.

Yeni dönemdeki vizyonu ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Ali Tuna, özellikle Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde seyahat acenteleri arasında büyük bir sorun haline gelen plaka kiralama konusuna dikkat çekti. Bu sistemin sektöre ve devlete ciddi zararlar verdiğini belirten Tuna, konuya ilişkin sert mesajlar verdi.

"Tamamen Kayıt Dışının Önünü Açıyor"

Plaka kiralama sisteminin nasıl işlediğini ve yarattığı sorunu açık bir dille anlatan Tuna, şunları söyledi:
"Maalesef bazı seyahat acenteleri, ihtiyaçlarından çok daha fazla plaka talebinde bulunuyor. Sonra bu plakaların bir kısmını piyasada yasa dışı bir şekilde üçüncü şahıslara parayla satıyor ya da kiralıyor. Düşünün ki bir kişi bir araç alıyor, kiraladığı bu plakayı aracına takarak tamamen kendi başına, kayıt dışı bir şekilde çalışmaya başlıyor. Bu durum, hem vergisini ödeyen, kurallara uyan acentelerimiz için büyük bir haksız rekabet yaratıyor hem de kayıt dışı ekonominin önünü sonuna kadar açıyor. Biz bu düzene dur demek için geliyoruz."

"Plaka Almak Artık Kolay Olmayacak"

Bu yasa dışı sisteme karşı son derece agresif bir mücadele yürüteceklerini vurgulayan Başkan Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu net olarak ifade ediyorum: Biz bu plaka kiralama işini bitireceğiz. Bu konuya adeta taş koyacağız. Artık kimse bizden kolayca plaka talep edemeyecek. Talep etse bile, bunun denetimini çok sıkı bir şekilde yapacağız ve suistimallere asla geçit vermeyeceğiz. Seyahat acentemiz plakayı kendi aracı için kullanacak, başkasına satıp haksız kazanç elde edemeyecek."

"Denetimi Artıracak, Kurumlarla Güç Birliği Yapacağız"

Mücadelenin sadece plaka ile sınırlı kalmayacağını belirten Tuna, yeni dönemde denetim mekanizmasını daha da güçlendireceklerini ifade etti. "Önceki dönemde Volkan başkanımızın başlattığı sürdürülebilir denetim anlayışını daha da ileriye taşıyacağız. çıtayı daha da yukarı çıkaracağız," diyen Tuna, sektörün diğer sorunları için de çözüm odaklı çalışacaklarını belirtti.

Bölgenin denetim konusundaki başarısına dikkat çeken Başkan Tuna, bu konumun korunarak daha da ileriye taşınacağını belirtti: "Denetim konusunda yıllardır en istikrarlı bölge olmanın gururunu taşıyoruz. Bu istikrarı sürdürmek ve daha da güçlendirmek, en temel görevimizdir."

Hedef: Küresel Marka ve Sürdürülebilir Gelişim

Yeni dönemde iş birliği ve ortak akılla hareket edeceklerini ifade eden Tuna, "Tüm kamu kurumları, yerel yönetimler ve paydaşlarımızla güç birliği içinde çalışarak, bölge turizminin sürdürülebilir gelişimini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Doğu Karadeniz'in potansiyelini dünyaya daha güçlü bir şekilde tanıtacaklarını belirten Mehmet Ali Tuna, vizyonlarını şu sözlerle açıkladı: "Global çapta bilinirlik ve marka konumlandırma vizyonuyla, Doğu Karadeniz’in benzersiz değerlerini — yaylalarını, ormanlarını, kültürünü ve gastronomisini — dünyaya daha güçlü ve tutarlı mesajlarla anlatacağız. Uluslararası tur operatörlerinde daha sık ve nitelikli biçimde yer alarak, destinasyon markamızı görünür ve etkili kılacağız."

Çözüm Odaklı İletişim ve Yerel Kalkınma Vurgusu

Acentelerin ve sahanın sesine kulak vereceklerini kaydeden Tuna, "Acentelerimizle düzenli olarak bir araya gelmeye, sahadaki sorunları doğrudan dinlemeye ve çözüm odaklı bir iletişim ağı kurmaya devam edeceğiz" dedi. Turizmin getirisinin toplumun tüm kesimlerine yayılmasının önemine de değinen Başkan Tuna, "Yerel üreticilerin, kadın girişimcilerin ve genç turizm profesyonellerinin desteklenmesi, bölgesel kalkınmanın temel taşı olacak. Bu anlayışla, turizmin kazancını toplumun her kesimine yaymayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Tuna, açıklamalarını birlik ve beraberlik çağrısıyla tamamladı: "Birlikte hareket ettiğimiz sürece, Doğu Karadeniz turizmi yalnızca bölgesel bir güç değil, ulusal gururumuz haline gelecektir."

Anahtar Kelimeler: TÜRSAB, Doğu, Karadeniz, Bölge, Temsil, Kurulu, (BTK), Başkanı, Mehmet, Ali, Tuna, yeni, dönemde, en, öncelikli, hedeflerinden, birinin, bölgedeki, turizm, taşımacılığında, "kayıt, dışı, ekonominin, kapısını, aralayan", yasa, dışı, plaka, kiralama, sistemini, tamamen, ortadan, kaldırmak, olduğunu, açıkladı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur