Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
TRABZON TANITIM GÜNLERİ COŞKULU AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI
 

TRABZON TANITIM GÜNLERİ COŞKULU AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI

Ankara’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) ‘Trabzon Günleri’ adı altında organize edilen tanıtım günleri, coşkulu şekilde gerçekleştirilen programla ziyarete açıldı.

18 Nisan 2019 Perşembe 10:31
Yazdır

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, programa katılanları AKM girişinde karşılarken, gurbetteki Trabzonlular ve Trabzon sevdalılarının yoğun ilgi gösterdiği açılış etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının paylaşılması, horon gösterileri ve Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran takımının konseri ile sürdü.

Açılışta konuşan Başkan Zorluoğlu, kentin tarihine, doğal güzelliklerine ve kültürel değerlerine vurgu yaparak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Meraklısına tarihiyle, doğa tutkunlarına eşsiz doğal güzellikleri ve coğrafyasıyla, inananlarına da gizemli mabetleriyle birçok güzelliği bir arada sunan Trabzon’umuzun başkent tanıtım günlerine hoş geldiniz safalar getirdiniz. Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği ve Kanuni’nin doğup büyüdüğü büyülü şehir Trabzon’dan sizlere hemşehrilerinizin selamlarını, muhabbetlerini getirdim. Deniziyle, yaylalarıyla, ormanlarıyla, horonuyla-kemençesiyle hoşgörülü ama her daim dik duran, memleket sevdalısı üretken insanlarıyla ve tabi Trabzonspor’uyla gerçek bir Türkiye markasıdır Trabzon. Binlerce yıllık tarihiyle, sayısız kültürü ve onlarca medeniyetiyle, Uzungöl’üyle, Ayasofya’sı ve Sümela’sıyla tam bir turizm şehridir Trabzon. Köftesi ve hamsisiyle, kuymağı ve peynirlisiyle, ekmeği ve karalahanasıyla her damağa lezzet sunan bir şehirdir Trabzon.”

Konuşmasının devamında, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine yeni seçildiğini anımsatan Zorluoğlu, “Seçim kampanyası döneminde seçilirsem sadece Trabzon’daki hemşehrilerimin değil, yeryüzündeki tüm Trabzonluların belediye başkanı olacağımı söylemiştim. O nedenle başkanlık dönemimizde inşallah hemşehri dernek ve vakıflarımızla daha sıkı iletişim kuracağız ve birçok faaliyeti hem Trabzon’da hem de değişik şehirlerimizde beraber gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’dan gurbetteki hemşehrilerine memleketlerine olan hasretlerini az da olsa dindirecek bir program hazırladıklarını belirterek, emeği geçenleri kutladı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın kısa selamlama konuşmasının ardından davetlilere hitap eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da “Sıla hasreti ile yanıp tutuşan, hemşehrilerimize ve kentimize ilgi duyan misafirlerimize güzel Trabzon’umuzu bir nebze olsun yaşatmak için 4 gün süreyle buradayız. İnşallah başkentimizde, tüm vatandaşlarımızı Trabzon’un bu güzellikleriyle bir vesile ile buluşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş’un kısa selamlama konuşmaları sonrası söz alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, “Herkeste olduğu gibi bizler de kendi kültürümüzle, gelenek göreneklerimizle, müziğimizle, damak tadımızla gurur duyuyoruz. Bunlar bizi biz yapan değerler. Tıpkı Türkiye’deki diğer şehirlerin kültürlerinde olduğu gibi biz de kültürümüzle gurur duyuyoruz. Ama kadim inanç anlayışımızda belirtildiği gibi bu değerler bizleri kaynaştıran, Türkiye’nin gücünü güç katan, Türkiye’yi ileri götüren değerler. İnşallah böyle programlar vesilesiyle biz kültürümüzü Türkiye’nin her tarafına tanıtmak istiyoruz” dedi.

“Bize her yer Trabzon” cümlesinin boşuna kurulmadığını vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da “Hep diyoruz ya; bugün Ankara’da olsak da gerek etraftaki resimlerle, stantlardaki Trabzon ve kültürünü yansıtmak için ortaya koyulan değerlerle hakikaten burası bize Trabzon olmuş.  Ankara olsun, İstanbul olsun Türkiye’nin dört bir yanında bu ve benzeri organizasyonlar, şehirlerimizin değerlerini tanıtması itibariyle güzel organizasyonlar” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından, protokol üyeleri tarafından kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirilen ‘Trabzon Günleri’ etkinliğinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, alandaki stantları ziyaret ederek hemşehrileri ile hasbihal etti.

Programda; AK Parti Trabzon milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile çok sayıda üst düzey bürokrat ve vatandaşlar da hazır bulundu.

Bu yıl 14.’sü düzenlenen ve 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak Trabzon Günleri’nde; şehrin yöresel ürünleri, tarihî değerleri, el sanatları ve kültürel mirası sergilenecek. Trabzon Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve 18 ilçe belediyesi de kurulan stantlarda tanıtım faaliyeti yürütecek.

Anahtar Kelimeler: Ankara’daki, Atatürk, Kültür, Merkezi’nde, (AKM), ‘Trabzon, Günleri’, adı, altında, organize, edilen, tanıtım, günleri, coşkulu, şekilde, gerçekleştirilen, programla, ziyarete, açıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur