Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
TGC'den saldırı açıklaması
 

TGC'den saldırı açıklaması

Trabzon Gazeteciler Cemiyet adına yapılan açıklamada, Fenerbahçe otobüsüne yönelik saldırı ile ilgili haberlerde Trabzon medyasının tarafsız tavrı övüldü, yaygın medyada tarafsızlıktan uzak ön yargılı haberlerin yapıldığı belrtldi.

10 Nisan 2015 Cuma 20:00
Yazdır
İşte yönetim kurulu adına yapılan açıklama:

 

Bilindiği gibi geçen Cumartesi günü Fenerbahçe takımı, Çaykur Rizespor’la oynadığı maçtan sonra Trabzon Havalimanına dönerken Sürmene ilçesi yakınlarında menfur bir saldırıya uğramış, araç sürücüsü Ufuk Kıran yaralanmıştır.

Olayın ardından, bir arama, sorgulama, gözaltı süreci yaşanmıştır. Bu sırada ne yazık ki yargısız infazlara da girilmiştir. ürecin hala bitmediği de malumdur.

Bu süre içerisinde, Ulusal ve yerel medyada pek çok yazı ve yorum yer almıştır.

Sevinerek belirtmek gerekir ki, Trabzon yerel medyası, olay karşısında oldukça adil, objektif ve tarafsız davranmaya özen göstermiştir. Üstelik bunu, hem Sürmene’de hem de Trabzon’daki çeşitli mekanlarda zor ve zaman zaman gergin bir ortamda gerçekleştirmiştir. Hatta bazı meslektaşlarımız, acemice olumsuzluklara da maruz kalmıştır. Böyle zamanlarda, yetkililerin ve görevlilerin, kamuoyuna ve basına karşı çok daha duyarlı davranması gerektiğini de belirtmekte yarar görüyoruz.

Ulusal basında ise, yine eski hastalık nüksetmiş, tarafsızlıktan uzak ve bazen de ön yargı ile yazılar ve yorumlar kaleme alınmıştır.

İşin sevindirici yanı, Trabzon yerel medyasının, bunlara rağmen tarafsızlığını bozmaması ve oldukça soğukkanlı davranmasıdır. Bu durum, kökü çok eskilere dayanan Trabzon Basınını ve meslek kuruluşumuz olan Gazeteciler Cemiyetimizi çok memnun etmiştir.

Bir kez daha belirtmek isteriz ki, basın milletin müşterek sesidir ve hiçbir zaman susturulmamalı, sansüre maruz bırakılmamalıdır.

Bu vesile ile yaşanan bu menfur olayı tekrar kınar, bu süreçte zor şartlarda görevini yapan ve objektiflikten taviz vermeyen meslektaşlarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

 

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Gazeteciler, Cemiyet, adına, yapılan, açıklamada, Fenerbahçe, otobüsüne, yönelik, saldırı, ile, ilgili, haberlerde, Trabzon, medyasının, tarafsız, tavrı, övüldü, yaygın, medyada, tarafsızlıktan, uzak, ön, yargılı, haberlerin, yapıldığı, belrtldi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur