Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Sıfır atık yaşanılabilir kent
 

Sıfır atık yaşanılabilir kent

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan’ın öncülüğünde ülke genelinde; israfın önlenmesi, doğal ve kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması amacıyla başlatılan Sıfır Atık Projesini Trabzon’da ivedilikle sürdürdüklerini kaydetti.

4 Şubat 2019 Pazartesi 15:52
Yazdır

Dünya genelinde çevresel sorunlarla mücadele etmenin ciddi önem taşıdığını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Doğal kaynaklarımız hızla tüketilirken başta iklim değişikliği olmak üzere oluşan atıkların kontrolsüz olarak doğaya bırakılması hava, toprak ve su kirliliğine neden olmaktadır. Ayrıca, atıkların kaynağında ayrıştırılmadan depolama alanına gönderilmesi ekonomik değeri olan kıymetli malzemelerin toprak altına gömülmesine neden olmaktadır. Bu durum yüksek maliyetlerle yapılan katı atık düzenli depolama alanlarının kapasitelerinin hızla azalmasına yol açmaktadır. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesini, Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla sürdürmekteyiz” dedi.

Proje kapsamında 36 noktaya sıfır atık kutusu seti, bilgi panosu ve el kantarı teslim edildiğini belirten Gümrükçüoğlu, “Kamu kurumlarından sıfır atık kutu setlerinden toplanan atıklar, kat görevlilerince tartılarak sıfır atık takip çizelgesiyle kayıt altına alınarak geçici depolama alanında depolanıp lisanslı ayrıştırma tesislerine gönderilerek ekonomiye ekonomiye katkı sağlanmaktadır. İlçe belediyelerimiz tarafından yetkilendirilmiş firmalar aracılığıyla geri dönüştürülebilen atıklar tüm noktalardan toplanarak ilgili firmaların atık ayırma tesislerinde ekonomiye kazandırılmaktadır. Ayrıca, ilçe belediyelerimizce yetkilendirilmiş firmalar tarafından evlerden ve atık getirme noktalarından geri dönüştürülebilen atıklar toplanmaktadır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle kağıt, plastik, cam, metal gibi ekonomik değeri olan atıkların geri dönüşümünü sağlanarak geleceğe destek çıkmaktayız. Belediyemiz bünyesinde atık geçici depolama alanı kurularak Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan atıklar depolanarak yetkilendirilmiş toplama kuruluşlarına teslim edilmektedir. Ayrıca geçici atık depolama alanına temin edilen Floresan Bertaraf Ünitesinde, ilimizdeki kuruluşlarda oluşan floresan lambalar çevreye zararsız olacak şekilde bertaraf edilmektedir. Sıfır Atık Projesini başlattığımız kapsamında 2018 yılının Haziran ayından itibaren toplam 3174 kilogram kağıt geri dönüştürülerek 53 ağacın kesilmesi önlendi. 37200 KWh enerji, 1017 LT petrol tasarrufu ve 7,2 m3 depolama alanı tasarrufu sağlandı. 1884  kg plastik atık toplanarak yaklaşık 28000 KWh enerji tasarrufu sağlandı. 1560 kg cam atık geri dönüştürerek 150 LT petrol ve yaklaşık 2,5 ton hammadde tasarrufu sağlandı. 360 LT bitkisel atık yağ geri dönüştürerek 360.000.000 m3 temiz suyun kirlenmesi önlendi. Çevrenin korunması ve sürdürülebilir bir çevre yönetimin sağlanmasının yolu toplumunun özellikle çocukların bilinçlenmesinden geçtiği düşüncesiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak okullarda sıfır atık ve çevre bilinci eğitimlerini başlatıyoruz. Doğayı gelecek nesillere aldığımız gibi devredebilmek insanlığın en büyük sorumlu­luğudur. Tek etkili çözüm çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için Sıfır Atık Projesini kusursuz uygulayabilmektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Dr, Orhan, Fevzi, Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı, Recep, Tayyip, Erdoğan’ın, eşleri, Emine, Erdoğan’ın, öncülüğünde, ülke, genelinde;, israfın, önlenmesi, doğal, ve, kamu, kaynaklarının, daha, verimli, kullanılması, amacıyla, başlatılan, Sıfır, Atık, Projesini, Trabzon’da, ivedilikle, sürdürdüklerini, kaydetti ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur