Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT EMNİYET MÜDÜRÜ TERFİ ETTİ SİYASETTE TANSİYON YÜKSELİYOR ŞOFÖRLERİN TALEPLERİ KARAİSMAİLOĞLU’NA İLETİLDİ AKÇAABAT YENİ HABER GAZETESİ TAŞINDI AK PARTİ AKÇAABAT İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN YETİM’E SERT CEVAP: YENİ PARTİ YÖNETİMİ ŞEKİLLENDİ Avrasya Üniversitesi 2026 YKS’de Yüzde 99 Doluluk Oranına Ulaştı Anahtar Parti’den Trabzon’da ekonomi çıkışı: Üreticinin çarkı durdu GENÇLİK ÇALIŞTAY’INDA, GENÇLERİN YEREL YÖNETİMLERE KATILIMI ELE ALINDI AKÇAABATLI İSME ÖNEMLİ GÖREV Trabzon turizminde yeni dönem! Kamu ve sektör güç birliği yapacak AKÇAABAT’TA ULUSLARARASI ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR… SOYLU’DAN AKÇAABAT’A VEFA ZİYARETİ Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, İPA Market’in Trabzon’daki 11’inci şubesinin açılış törenine katıldı. Akçaabat Şinik OSB Yönetim Kurulu toplandı TRABZON’UN GURURU DÜNYA KÜRSÜSÜNE HAZIRLANIYOR ORTAHİSAR’DA 461 ÖĞRENCİ, YAZ TATİLİNİ SPORLA İÇ İÇE GEÇİRDİ AKÇAABAT KÜLTÜR MERKEZİ KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİMLE BULUŞTURUYOR GANİTA AKŞAMLARI’NDA EĞLENCE DOLU BİR HAFTA Meteorolojiden Trabzon için flaş uyarı, o tarihe dikkat
SOYLU’DAN AKÇAABAT’A VEFA ZİYARETİ
SOYLU’DAN AKÇAABAT’A VEFA ZİYARETİ
 
AKÇAABAT KÜLTÜR MERKEZİ KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİMLE BULUŞTURUYOR
AKÇAABAT KÜLTÜR MERKEZİ KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİMLE BULUŞTURUYOR
 
Akçaabat Şinik OSB Yönetim Kurulu toplandı
Akçaabat Şinik OSB Yönetim Kurulu toplandı
Ortahisar, üniversite birimi kurdu
 

Ortahisar, üniversite birimi kurdu

Ortahisar Belediyesi’nin kurduğu üniversite birimi Trabzon’da faaliyet gösteren kamu ve özel üniversiteler ile Ortahisar Belediyesi arasında köprü vazifesi görecek.

10 Ağustos 2020 Pazartesi 16:48
Yazdır

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kurulan birim ile üniversite öğrencilerinin potansiyelinden en verimli şekilde yararlanmak istediklerini söyledi. Başkan Genç, üniversite birimin kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerin yanı sıra öğrencilere; kariyer, rehberlik, mesleki planlama konularında da yardımcı olacağını kaydetti. Üniversite Birimi’nden sorumlu belediye çalışanı Kadir Bekâr ise, üniversite öğrencilerine yönelik olarak bugüne kadar farklı içeriklerde birçok konferans ve proje koordinatörlüğü gerçekleştirdiğini, bundan dolayı bu konularda oldukça tecrübeli olduğunu dile getirdi.

“ÖĞRENCİLERİN POTANSİYELİNDEN YARARLANMALIYIZ”

Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği üniversite öğrencilerinin şehrin yönetim süreciyle ilgili düşüncelerinden yararlanmak istediklerini belirten Başkan Genç, “Şehrimizde devlete ait olan KTÜ ve Trabzon Üniversitesi, bir de vakıf üniversitesi statüsünde olan Avrasya Üniversitesi olmak üzere üç önemli üniversite faaliyet gösteriyor. Bu üniversitelerde yüz bine yakın öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Bu müthiş bir insan kaynağı demek… Bu kaynağı doğru alanda ve verimli bir şekilde kullanmak için yerel yönetimlere de iş düşüyor. Üniversite öğrencilerin şehrimize uyum süreciyle ilgili çalışmalar yapılmalı. Her biri pırıl pırıl olan ve gelecek vaat eden bu öğrencilerimizin potansiyelinden, enerjilerinden yararlanmalıyız. Bu anlamda üniversite ve yerel yönetimler işbirliği yaparak çeşitli projeleri birlikte hayata geçirebilirler.” dedi.

Üniversite ve yerel yönetimlerin her alanda işbirliği yapması gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, başta istihdam fuarları, çalıştaylar ve konferanslar olmak üzere birçok konuda üniversitelerle ortak projeler yaptıklarını söyledi.

“ÇOK GÜZEL YANSIMALARI OLDU”

Üniversite ve belediye işbirliğini daha ileri noktalara taşıyacaklarına vurgu yapan Genç, “Günümüzde nasıl ki, sanayi ve ticaret sektöründe üniversite ve sanayi işbirlikleri çok önemli hale geldiyse üniversite ve yerel yönetimlerin de işbirliği ve koordinasyonu o kadar önemli hale gelmiştir. Dolayısıyla üniversite ve yerel yönetimlerin işbirliğini çok önemsiyorum. Daha önce başta istihdam fuarları, konferanslar ve çalıştaylar olmak üzere birçok konuda üniversitelerimizle ortaklaşa programlar yaptık. Bunların şehrimizde çok güzel yansımaları oldu. İleriye dönük olarak da üniversite öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin içinde yer alacağı birçok projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Şehrimizin bu dinamiğinden doğru ve etkin bir şekilde yararlanmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Üniversite öğrencilerimizin ve öğrenci kulüplerinin maddi ve manevi olarak desteklenmesi için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bundan sonra da kurduğumuz üniversite birimi sayesinde bu işbirliğimiz ve desteklerimiz artarak devam edecektir. Eğitim ve üniversite şehri olan Trabzon’da öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapacağız. Bu birim aynı zamanda üniversitelerin teknik, bilimsel ve arge çalışmalarıyla şehrimize entegre olmasını sağlayacak.”  diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Ortahisar, Belediyesi’nin, kurduğu, üniversite, birimi, Trabzon’da, faaliyet, gösteren, kamu, ve, özel, üniversiteler, ile, Ortahisar, Belediyesi, arasında, köprü, vazifesi, görecek
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1235 Lozan'da büyük yangın.
1789 Liège'de (Belçika) ihtilal.
1868 Fransız astronom Pierre Jules César Janssen helyum elementini keşfetti.
1877 Asaph Hall, Mars'ın uydusu Phobos'u keşfetti.
1917 Büyük Selanik yangını: şehrin %30'dan fazlası harab oldu, 70.000 kişi evsiz kaldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur