Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Mustafa Bak “Bu Kanun Turizm Ve Kültür Şehri Dediğimiz Trabzon'a Yapılan En Büyük İhanettir”
 

Mustafa Bak “Bu Kanun Turizm Ve Kültür Şehri Dediğimiz Trabzon'a Yapılan En Büyük İhanettir”

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak “Bu Kanun Turizm Ve Kültür Şehri Dediğimiz Trabzon'a Yapılan En Büyük İhanettir”

1 Şubat 2021 Pazartesi 18:26
Yazdır
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete ’de yayınlanan kararnameyle Akçaabat Hıdırnebi Yaylası yayla statüsünden kaldırıldı.

Resmî Gazete ‘de yer alan kararda, "Ekli listede adları belirtilen alanların 'yayla alanı' olarak ilan edilmelerine ilişkin aynı listede tarih ve sayıları yazılı Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan hükümlerin yürürlükten kaldırılmasına, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 17'nci maddesi gereğinde karar verilmiştir" denildi.

Söz konusu 17. madde bölgenin imara açılabilmesini öngörüyor. Ayrıca Araklı Pazarcık Yaylası Turizm Merkezi ve Trabzon Araklı Yeşilyurt Yılantaş Yaylası Turizm Merkezi ‘turizm merkezi’ statüsü iptal edildi. Yapılan bu değişiklikler ise yaylaların imara açılacağı endişelerini de beraberinde getirdi.

 

Konuyla İlgili Basın Açıklaması Yapan CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak Şunları Söyledi:

“30 Ocak 2021 tarih ve 31380 Sayılı Resmî Gazete ile yürürlüğe giren Akçaabat Hıdırnebi-1 Sertkaya ve Akçaabat Hıdırnebi-2 Kuruçam yaylaları 6831 Sayılı Orman Kanunun 17.maddesine göre "Yayla" alanından çıkarılmış ve yine Araklı-Pazarcık Yaylası ile Araklı -Yeşilyurt Yılantaş yaylalarının da 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanunun 3.maddesine göre Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri statüsünden çıkarılmıştır.

 

Öncelikle altını çizerek belirtmek gerekir ki yürürlüğe giren bu kanunla yaylalarımız Trabzon Büyükşehir Belediyesine devredilmiş ve İmara açılması için önünde hiçbir engel kalmamış demektir. Dünyaca ünlü eşsiz doğal güzelliği ve Trabzon için en önemli Turizm merkezleri olan bu yaylalarımızın statülerinin değiştirilmesi açıkçası her türlü Talan'a açık hale getirilmesi demektir. Daha önce de Samsun'dan Hopa'ya kadar olan yaylaların birbirine geniş yollarla bağlanması ve bu yollar üzerinde Turizm Yatırımları yapılması için planlanan Yeşil Yol Projesi ile asıl niyetin ne olduğunu ortaya çıkarmıştır.

 

Bu kanunla Yüzyıllar boyu bu yaylalarda yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan halkımızın haklarının elinden alınması demektir. Yerli ve yabancı turistler için dinlenme ve mesire alanı olan tek nefes alabildiğimiz bu yaylaların yok olması demektir. Büyükşehir Belediye Kanunlarına tabi olmak, ek izin ve vergiler demektir. En kötüsü de bu kanunla yaylaların altın ve maden ocaklarına dönüştürülmesi mi amaçlanmaktadır.

 

Bu kadar ciddi riskler taşıyan bu kanunun yürürlüğe koyulması Turizm ve Kültür Şehri dediğimiz Trabzon'a yapılan en büyük ihanettir. Çok değil 5-10 yıl sonra bu güzelliğe sadece resimlere bakarak ah çekmek istemiyoruz. Tüm Trabzon halkını, STK'larını Meslek Odalarını, Siyasi Partileri bu işi siyasi rant olarak görmeden, yaylalarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum.”

Anahtar Kelimeler: CHP, Akçaabat, İlçe, Başkanı, Mustafa, Bak, “Bu, Kanun, Turizm, Ve, Kültür, Şehri, Dediğimiz, Trabzon'a, Yapılan, En, Büyük, İhanettir”
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur