Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
MÜSİAD’DAN GÜRCİSTAN’A ÇIKARMA
 

MÜSİAD’DAN GÜRCİSTAN’A ÇIKARMA

İki ülke arasında 
ticari ilişkiler
daha da arttırılmalı

25 Eylül 2019 Çarşamba 18:44
Yazdır

HEDEF İHRACAT İLE DÖVİZ GİRDİSİNİ 
ARTTIRMAK  GEREKİRSE DÜNYAYI ADIM ADIM GEZECEĞİZ

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin en etkin şubelerinden olan Trabzon MÜSİAD, ülkeye döviz girdisi sağlamak amacıyla yurt dışı pazar araştırmalarına ara vermeden devam ediyor. 
Birçok ülkedeki temsilcilikleri aracılığı ile Türkiye’deki işadamlarına dünyaya ticaretin kapısını açan MÜSİAD, bu kez komşu ülke Gürcistan’a üyelerinden oluşan kalabalık bir işadamı topluluğu ile adeta çıkarma yaptı. Ziyaretin çok faydalı geçtiğini belirten MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, yurtdışı pazarlarına ziyaretlerini aralıksız devam edeceğini belirtti.

GÜRCİSTAN’DA GÜZEL İŞLER YAPILABİLİR

Başkan Kaan, ticarette önemli olan birinci kuralın güvene dayalı ticaret olduğunun altını çizerek; “MÜSİAD olarak özellikle son dönemde gördük ki üretmeden, dünyaya bir şey pazarlamadan sadece kendi ülkeniz içinde kendi yağımızla kavrulayım diyerek bu işler olmuyor. Eğer siz üretimi durdurursanız bu kez tüketim toplumu haline gelir, herkezden döviz kuruyla bir şeyler almak zorunda kalırsınız. Bu da ekonominize büyük ölçüde zarar verir ve paranızın değerini her geçen gün aşağı çeker. Bunu tersine çevirmek hepimizin boynunun borcudur. Tarihinde dünyanın gıpta ile baktığı bu ülke topraklarında tüm dünyaya yetebilecek, pazarlanabilecek çok önemli yeraltı ve yerüstü kaynakları ve işgücü potansiyeli var. İşte bizler de bu kaynağı bu iş gücünü bu üretim potansiyelini sadece ülkemizde değil dış ülkelerde de çok iyi bir şekilde kullanmalıyız. Ürettiklerimizi sadece Türkiye’ye değil dünyaya pazarlamalıyız ki, ülkemize döviz girdisi sağlayalım ekonomimizi güçlendirelim. Her fırsatta ekonomik yıpratma hamleleri ile üzerimize gelen dış güçleri sağlam ekonomimizle püskürtelim. Komşumuz Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te önemli temaslarımız oldu. 3.7 milyonluk bir ülke ama her yıl 8 milyon turist ağırlıyor. Büyük bir potansiyeli olan çok iyi bir pazar. İyi niyetli, iki ülke arasındaki ilişkilerin samimiyetinin bilincinde olan, bu samimiyete bu güvene zeval vermeyecek şekilde ticaret yapmak isteyen herkes burada bir şeyler yapabilir. Ürettiklerini buraya pazarlayabilir” ifadelerini kullandı.

ÜRETMEDEN KALKINAMAYIZ

Gürcistan’da tüketim ağırlıklı bir nüfus olduğuna dikkat çeken Kaan, “Burada üretim potansiyeli düşük, tüketim oranı oldukça yüksek, çok sayıda Türk iş adamı hatta derneğimize üye girişimciler burada önemli yatırımlar yapmış. Bizler de buradaki Tiflis şubemiz ve büyükelçimiz aracılığı ile önemli temaslarda bulunduk. MÜSİAD Tiflis Şube Başkanımız Mustafa Özgür Yücel bey ve Tiflis Büyükelçimiz Fatma Ceren Yağız hanımefendi üyelerimizi çok güzel ağırladılar çok önemli bilgiler verdiler. Oradaki fırsatları üyelerimize tek tek anlattılar, orada nasıl ticaret yapılabileceğini, neler satılabileceğini Gürcistan pazarında Türk iş adamlarının hangi fırsatlardan yararlanabileceklerini tüm detayları ile aktardılar ve her zaman her istediklerinde burada bir evleri temas kurabilecekleri bir yerleri olması güvenini bizlere verdiler. Bu ilgi ve alakalarından ötürü kendilerine müteşekkiriz. MÜSİAD olarak sürekli üretimi ve ihracat yapmayı teşvik eden bir sivil toplum kuruluşuyuz. Ekonomik refaha kavuşmanın tek yolu üretmek, kendi kendine yetebilmek ve ürettiğini dünya pazarına satmaktan geçer. Sağlam ürünlerle dünya pazarına çıktığınızda ve güvenilir olduğunuzda mutlaka malınızın alıcısını elbet bir gün bir yerde bulursunuz. İşte biz de bu yerleri tespit etmek amacıyla yurtdışı ziyaretlerimizi sıklaştıracağız. Bugün Gürcistan yarın başka bir ülke. Türkiye’nin kalkınması adına gerekirse dünyayı adım adım gezerek iş adamlarımızın dünya pazarına girmesine vesile olacağız’

BÜYÜKELÇİ YAĞIZ’A MÜSİAD’DAN TEŞEKKÜR

Yapılan temaslar ve toplantılar serisi sonunda MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan tarafından Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yağız’a minyatür bir kemençe hediye edildi. Büyükelçi Fatma Ceren Yağız Türk iş adamlarına kapılarının sonuna kadar açık olduğunu, her geldiklerinde kendileri ile iletişim kurabileceklerini ifade etti. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan da, Büyükelçi Fatma Ceren’e kendilerine gösterdikleri yoğun ilgiden ötürü teşekkür edip böylesine önemli makamlarda böylesine içten, çalışkan, azimli ve gayretli kişilerin olmasından gurur duyduklarını ifade etti.

Ziyaretin anısına MÜSİAD Tiflis Şube Başkanı Mustafa Özgür Yücel de MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan’a Gürcistan haritası temalı bir teşekkür plaketi hediye etti, MÜSİAD üyelerine de ziyaretlerinden ötürü tek tek teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler: İki, ülke, arasında, 
ticari, ilişkiler
daha, da, arttırılmalı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur