Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Müftüyü Bakan sürmemiş
 

Müftüyü Bakan sürmemiş

TRABZON İl Müftüsü Veysel Çakı’nın kendi isteği dışında Denizli’ye sürgün edilmesine ilişkin tartışma sürüyor.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 18:49
Yazdır

Daha önce gazeteci Ali Savaş’a “Evet, müftü beyin tayin edilmesiyle ilgili dahlim oldu. İlgili bakanlıktan bunu rica ettim” açıklaması yapan Bakan Erdoğan Bayraktar, böyle söylemediğini ileterek üzüntülü olduğunu kaydetti.

 

TRABZON İl Müftüsü Veysel Çakı’nın kendi isteği dışında Denizli’ye sürgün edilmesine ilişkin tartışma sürüyor. Daha önce gazeteci Ali Savaş’a “Evet, müftü beyin tayin edilmesiyle ilgili dahlim oldu. İlgili bakanlıktan bunu rica ettim” açıklaması yapan Bakan Erdoğan Bayraktar, böyle söylemediğini iletti. Bakanlığın 5 maddelik açıklaması şöyle: “Bazı basın yayın organlarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın Trabzon Müftüsü Veysel Çakı’nın Denizli’ye tayini konusunda devreye girerek etkili olduğu yönünde haberler yer almıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

 

1-    Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ile Bakan Erdoğan Bayraktar’ın kişisel ya da siyasi bir sorunu olmayıp, tayin işlemi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendi içindeki rutin bir uygulamasıdır.

 

2-    İl yönetiminden, Müftü Veysel Çakı’nın tayin edilmesi yönünde Bakan Erdoğan Bayraktar’a herhangi bir istek ya da talep gelmemiş olup, bu yöndeki iddialar asılsız olup tamamen söylentilere dayandırılmaktadır.

 

3-    Bakan Erdoğan Bayraktar’ın "Evet, Müftü Bey'in tayin edilmesi ile ilgili bir dahlim oldu. İlgili bakanlıktan bunu rica ettim" yönünde Trabzon’da yayın yapan yerel gazetenin yazarına söylenmiş bir sözü bulunmamaktadır. Konu, yazarın Sayın Bakan’a basında yer alan iddiaları sorması ve Sayın Bakan’ın da özetle “basında yer alan iddiaları ben de hayretle izliyorum” demesinden ibaret olmasına rağmen, yazarın yorumunda sınırları zorlamasından kaynaklanmaktadır.

 

4-    Sayın Bakan Erdoğan Bayraktar, sadece vatandaşlardan gelen şikayetleri ilgili Bakanlığa iletmiş olup, Trabzon Müftüsü Veysel Çakı’nın tayini gibi bir talebi olmamıştır.

 

5-    Kaldı ki; 2013 yılı Müftüler Kararnamesi ile 7 ilin müftüsü görevden alınırken 16 ilin müftüsünün de görev yeri değişmiştir. Boş olan Denizli Müftülüğü’ne Veysel Çakı’nın atanmasına farklı anlamlar yüklenmesi üzüntüyle karşılanmıştır.”

Anahtar Kelimeler: TRABZON, İl, Müftüsü, Veysel, Çakı’nın, kendi, isteği, dışında, Denizli’ye, sürgün, edilmesine, ilişkin, tartışma, sürüyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur