Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Karayılan:Bağımsız Kürt Devletini Desteklemeyiz'
 

Karayılan:Bağımsız Kürt Devletini Desteklemeyiz"

Murat Karayılan, çekilme tarihini açıkladıktan sonra akşam bir grup gazeteciyle bir araya geldi.

27 Nisan 2013 Cumartesi 09:38
Yazdır

 PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan, Irak’ın kuzeyinde Bağımsız Kürt Devleti ilan edilmesi halinde bir şey söylemeyeceklerini, ancak ’ulus devlete’ karşı oldukları için de desteklemeyeceklerini söyledi.

 

 

 

 Karayılan, "Türkiye demokratikleşerek Kürt kartını Avrupa Birliği’nin elinden almalıdır ki, artık Türkiye’yi ve Kürtleri kullanmasınlar" dedi

 

 

 

PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan, dün Kandil Dağı’nda düzenlediği ve 8 Mayıs’tan itibaren PKK’lıların Türkiye’den çekileceğini açıkladığı basın toplantısının ardından akşam bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Gazetecilere görüşürken, önümüzdeki dönemde Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin, Bağımsız Kürt Devleti ilan etmesi gündeme gelince Karayılan buna destek vermeyeceklerini söyledi. Karayılan, "Biz Ortadoğu’da bütün halkların birlikte eşit bir şekilde, demokratik bir ortamda kardeşçe yaşamalarından yanayız. Bu da demokratik konfedaralizm ve federasyon ile olur. Ulus devletlerde diktatör olur" diye konuştu.

 

 

 

’HİZBULLAH’LA HELALLEŞME OLMADI’

 

 

 

 Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde PKK ve Hizbullah yanlısı öğrencilerin çatışması ile gündeme gelen PKK- Hizbullah çatışmasına da değinen Murat Karayılan, yeni dönemde kimseyi karşılarına almak istemediklerini söyledi. Karayılan şöyle dedi:

 

 

 

 "Siyasi bir oluşum olarak onlara karşı değiliz. Üniversitedeki çatışma bize tertipli bir çatışma gibi geldi. Çatışma sonrası yaptıkları açıklamalar ve kullandıkları dil geçmişte yapılanları hatırlattı. Geçmişte yaşananlarla ilgili yüzeysel bir eleştiri verdiler. Onları sürece katmak istiyoruz ama özeleştiri vermeleri gerekir. Söz ettikleri gibi bir helalleşme olmadı. Şimdiye kadar onlarla resmi bir temasa girmedik. Yani Hizbullah ile üst düzeyde bir helalleşme olmadı. Dicle Üniversitesi’ndeki çatışma çok düşündürücüdür."

 

 

 

’AB’NİN ELİNDEN KÜRT KARTI ALINMALADIR’

 

 

 

 Çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda da bulunan Murat Karayılan, çözüm sürecine Türkiye’deki bütün demokrasi güçlerinin destek vermesi gerektiği görüşünü savunarak, "Her şeyi AKP’ye verirsek işler zorlaşır. Bütün kesimlerin sürece destek sunması gerekir" dedi. Murat Karayılan, Avrupa’nın çözüm sürecine desteğiyle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:

 

"Avrupa’nın çözüm süreci konusunda çok samimi olduğunu söylemek mümkün değil. Paris’te yaşanan katliam ortadadır. Söz konusu binanın 3 ayrı girişi var. Bu konuda çok etkili bir soruşturma yaptıklarına inanmıyoruz. Çözüm sürecini istemeyebilir. Türkiye demokratikleşerek, Kürt kartını Avrupa Birliği’nin elinden almalıdır ki, artık Türkiye’yi ve Kürtleri kullanmasınlar."

Anahtar Kelimeler: Murat, Karayılan, çekilme, tarihini, açıkladıktan, sonra, akşam, bir, grup, gazeteciyle, bir, araya, geldi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur