Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
KAĞAN MUMCU SORUYOR? MUHTARLARLA TOPLANTI MÜSİAD’DAN ÇELENK’E ZİYARET ANDULASYON TEDAVİSİ İLE SAĞLIKLI YAŞAMA ADIM BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor! HER ZAMAN HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ BİLİM FUARINA ADAVET Dr.Mustafa Çankaya’dan Büyükşehirde sorular ve talep YILDIZLI DAHA YEŞİL OLACAK BAŞKAN EKİM ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI BAŞKAN GENÇ'TEN ANNELER GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET Çebi’den Anneler Günü mesajı "OLİ" AKÇAABAT’TA SPOR VE AHLAKI ANLATTI ACISU MUHTARINDAN BAŞKAN EKİM’E ZİYARET AKÇAABAT’TA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YENİ BİR ADRES KIZILAY AĞAÇLI ORTAOKULUNA KIYAFET DESTEĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM Koç,Şevket Çelik’in açıklamalarına tepki gösterdi. İYİ PARTİ AKÇAABAT İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ
ANDULASYON TEDAVİSİ İLE SAĞLIKLI YAŞAMA ADIM
ANDULASYON TEDAVİSİ İLE SAĞLIKLI YAŞAMA ADIM
 
Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor!
Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor!
 
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
İtilâf devletleri, ateşkes anlaşması hükümlerine uymayı gerekli görmüyorlar.
 

İtilâf devletleri, ateşkes anlaşması hükümlerine uymayı gerekli görmüyorlar.

Birer uydurma nedenle, İtilâf donanmaları ve askerleri İstanbul'da. Adana ili Fransızlar; Urfa, Maraş, Antep İngilizlerce işgal edilmiş. Antalya ile Konya'da İtalyan birlikleri, Merzifon'la Samsun'da İngiliz askerleri bulunuyor. Her yanda yabancı devletlerin subay ve görevlileri ve özel adamları çalışmakta. Daha sonra, sözümüze başlangıç olarak aldığımız tarihten dört gün önce, 15 Mayıs 1919'da İtilâf Devletlerinin uygun bulmasıyla Yunan ordusu İzmir'e çıkarılıyor.’’

8 Eylül 2016 Perşembe 17:25
Yazdır

Ulu Önder Atatürk, 1.Dünya Savaşı sonunda memleketimizin genel durumunu Nutuk’ta böyle anlatıyor.

 

İşte bu şartlar içinde; bu durumu, kalplerine saplanmış bir ok addeden dedelerimiz çare arayışı içine girmişler ve memleketin birçok yerinde müdafaa cemiyetleri kurmuşlardır. Ancak, tarihe altın harflerle yazılmış bu namus cemiyetlerimizin tek eksiği yerel nitelik taşımaları olmuştur.

İşte Mustafa Kemal ve arkadaşları, 4-11 Eylül arası toplanan Sivas Kongresi’nde bu cemiyetleri birleştirmiş, ‘’Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz.’’ ilkesiyle Kurtuluş Savaşımızın ‘parola’sını ortaya koymuşlardır.

Savaş zaferimizle sona ermiş, Mudanya Ateşkes antlaşması henüz imzalanmışken Gazi Mustafa Kemal ilk iş olarak çağdaşlık yolundaki devrimlerini gerçekleştireceği bir siyasal parti kuracağını dile getirmiştir.

“…Milletin her sınıf halkından, hatta İslam dünyasının en uzak köşelerinden bana ebedi olarak iftihar duyacağım şekilde gösterilen teveccüh ve itimada layık olabilmek için en mütevazı bir millet ferdi sıfatıyla hayatımım sonuna kadar vatanın hayrına vakfeylemek emeliyle barıştan sonra Halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim”.

9 Eylül 1923 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluşu

Yukarıda belirttiğimiz, dedelerimizin gayretleriyle kurulan cemiyetlerin, Sivas Kongresi’nde, ( ki partinin ilk kurultayı olarak tanımlanmıştır ) Mustafa Kemal önderliğinde tek vücut hale getirilmesiyle kurulan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin TBMM’deki devamı olacak Halk Fırkası, 9 Eylül 1923’te kurulmuştur.

 

Kuruluşunda; dedelerimizin kutlu emekleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu,

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yön göstericiliği bulunan, gerçekleştirdiği devrimlerle devletimizin, dünya devletleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlayan, insanımızı taassuptan uzak, akıl ve bilimle çağdaşlık mertebesine ulaştıran, ‘’Az zamanda çok ve büyük işler yapmış’’ Cumhuriyet Halk Partisi’nin, dedelerimizin partisinin kuruluş günü kutlu olsun.

 

Bugüne geldiğimizde, dünyada eşi benzeri bulunmayan güzellikteki memleketimizin, insanımızın maalesef zor günler yaşadığı bir gerçek.Lakin bu günlerin de bir ve beraber yürümekle aşılacağına imanımız tamdır.Emperyalizmin sınır tanımayan güç budalalığının hedefi yine bu topraklardır.Parayla devşirdiği piyonları, sahip bulunduğumuz coğrafyaya kan kusturmaktalar.

 

Tam da bu noktada, Cumhuriyetimizin ve üzerine siyasetimizi inşa ettiğimiz Altı Ok’un kıymetine değinmemiz bir gereklilik olacaktır. Kim neden şikayetçiyse aslında o şikayetinin çözümüdür Altı Ok.

 

Başta gelen Laiklik ilkesidir. Kendini muhafazakar olarak niteleyen kesim dinini istediği gibi yaşayamamaktan şikayetçidir.Kabaca bir bakış açısıyla bin türlü tarikat,cemaat ve bin türlü din anlayışının olduğu bu coğrafyada eğer binde bir şanslı değilseler, laiklik yerine istemiş oldukları şeriat düzeninde, usul ve esaslarını hiç tasvip etmedikleri belki de bidat saydıkları, bu yüzden ayrı ayrı camiler, evler kurdukları bir mezhebin, tarikatın, cemaatin şartlarına boyun eğerek dini inancını ve ibadetini gerçekleştirmek zorunda kalabileceklerdir.Bu istenilebilir mi?Müslümanlar bunu istemiş olsalardı fırka fırka bölünmüş, birbirlerinin camilerine bombalı eylemler düzenler olurlar mıydı?15 Temmuz hain darbe girişiminin güç kaynağı nedir?İşte çözüm laikliktir.Hem sadece onların değil başka dinlere inanan ve hatta hiçbir şeye inanmayanların, özgürce yaşamalarının yolu bu değil midir? ‘Ama biz ‘şundan mahrumuz, şunu bizden bizi esirgediler’ şikayetinde iseler, bu ancak ilkenin uygulamasındaki sıkıntıdan kaynaklı bir sorun olabilir. Elbette bu işin çözüm reçetesi de yine laiklik olacaktır.

 

İkinci olarak Milliyetçilik ilkesidir. ‘Benim milliyetimi tanımıyorsun.’ sorununun çözümüdür Atatürk Milliyetçiliği. Din ve ırk ayrımı olmaksızın ortak kültür ve dil birlikteliğine dayanıp bu coğrafyada tarih boyunca kaynaşmış etnik kökenlerin birbirine her anlamda eşit olması demektir. Bir kişinin ana dili tartışmasız hakkıdır.Ama bunun suistimal edilip bizim beraberce yaşamamızı ortadan kaldıracak resmi dilde herhangi bir değişiklik talebi kabul edilemez.Bugün; Amerikan Ulusu, Alman Ulusu, Rus Ulusu ve ulusal marşları nasıl ki devleti tasada ve kıvançta kader birliği olacak şekilde ve hukukta kabul edilmişse hiç şüphesiz Türk Ulusu da aynı şekil ve hukukta olmaya devam edecektir.

 

Üçüncü olarak Devletçilik. Kendini liberal olarak tanımlayanların sorunu.Çeşit çeşit liberalizm olsa da kısaca özgürlükçülük.Eğer talep kuralsızlık değilse yani özgürlüğünüz yek diğerinizin özgürlük alanına tecavüzü gerektirmiyorsa bunun yasa olarak yazılması işte bizim güvencemizdir.Güvenlik ise ilk insandan itibaren tesis edilmesine en başta çalışılan kavramlardandır.Belirli yasalar dahilinde devlet koruması altında olmak özgürce yaşayabilmenin olsa olsa şartı olacaktır.Yasaların özgürlükçü olmaması ise ilkenin değil yeni anayasa yapamayan bizlerin sorunudur.Mesele ekonomik liberalizm ise Atatürk Devletçiliği özel teşebbüslere açık ve destek sağlamaktadır.Ama bu bütün güçlü ülkelerdeki gibi bir sınırlama dahilindedir.

 

Dördüncü olarak Cumhuriyetçilik. Yönetenin yine halkın bizatihi kendisinin olmasıdır. Şayet hala saltanat severler varsa işte onların şikayeti. Aslında buna bile çözüm, ilkenin içindedir. Bu yönetimi; bir padişahlık, krallık sistemine devretmekse istenilen, bugünkü sisteme geri dönmek istenildiğinde bunun bugünkü talep sahiplerine sorulmayacağı ve muhtemelen ölüm cezasıyla mükafatlandırılacakları açıktır.

 

Beşinci olarak Halkçılık. Hiç bir kimseye, zümreye veya herhangi bir sınıfa ayrıcalık tanınmaması. Elit istin, seçkin sınıfın yani dünya nüfusuna düşündüğümüzde üç beş kişinin şikayeti olabileceği bir kavram olabilir.Lakin bu ilke şikayetlerinin çözümü değil de eşitlenene kadar sorunu olacak demektir.

 

Altıncı olarak Devrimcilik. Skolastik düşüncede olanların, basmakalıpçıların şikayeti. Atatürk’ün sözüyle açıklaması en doğrusu ‘Türk, yeninin, iyinin, güzelin ve doğrunun arayıcısıdır.’Lakin bu ilke de körü körüne yol tutanlara karşı asla şikayet giderici olamayacaktır.

 

Bu kara günlerin çözümü işte tam da bu ilkelerin, kuruluş felsefemizin anlaşılmasıyla gerçekleşecektir.

 

Son söz, bizleri tebaalıktan eşit yurttaşlık mertebesine ulaştıran, partimizin süresiz Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun kıymetli yol arkadaşlarına, bir kez daha Allah’tan rahmet diler, partimizin kuruluş gününü en kalbi duygularımızla kutlarız.

Anahtar Kelimeler: Birer, uydurma, nedenle, İtilâf, donanmaları, ve, askerleri, İstanbul'da, Adana, ili, Fransızlar;, Urfa, Maraş, Antep, İngilizlerce, işgal, edilmiş, Antalya, ile, Konya'da, İtalyan, birlikleri, Merzifon'la, Samsun'da, İngiliz, askerleri, bulunuyor, Her, yanda, yabancı, devletlerin, subay, ve, görevlileri, ve, özel, adamları, çalışmakta, Daha, sonra, sözümüze, başlangıç, olarak, aldığımız, tarihten, dört, gün, önce, 15, Mayıs, 1919'da, İtilâf, Devletlerinin, uygun, bulmasıyla, Yunan, ordusu, İzmir'e, çıkarılıyor’’
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa komutasındaki Osmanlı donanması, Cerbe Deniz Savaşı'nı kazandı.
1643 XIV. Louis, babası kral XIII. Louis'nin ölümü üzerine daha 4 yaşındayken Fransa tahtına çıktı.
1767 İngiliz hükümetinin ithal çaya vergi koyması üzerine Amerikan Bağımsızlık Savaşı başladı.
1796 Edward Jenner ilk çiçek aşısını uyguladı.
1811 Paraguay, İspanya'dan bağımsızlığını kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur