Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Her Okuldan Bir Sınıfı Çiftlik ile Buluşturacağız.
 

Her Okuldan Bir Sınıfı Çiftlik ile Buluşturacağız.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu protokol kapsamında düzenlenen ve öğrencilere toprak ve tarım sevgisi kazandırmayı amaçlayan protokol kapsamında 5. grup öğrenciler toprakla buluştu.

14 Mart 2018 Çarşamba 15:44
Yazdır

Akçaabat Şehit Gökhan UZUN İmam hatip ortaokulu 8. Sınıftan 38 öğrenci okul Müdürü Hakan ŞENTÜRK ve öğretmenler Şule ALTIN ve Esma Şahin ile Darıca Mahallesinde bulunan Volkan ÖZTÜRK ün işlettiği Trabzon un ilk solucan gübresi tesisi ziyaret edildi.

Bir yıl önce 200.000 solucanla gübre üretimine başlayan Volkan ÖZTÜRK işletmesinde bugün dört milyon solucan ile gübre üretiyor. Üretim tesisinin çalışma prensipleri hakkında öğrencilere bilgilendirme yapan Çevre Sağlık Teknisyeni çiftçi Volkan ÖZTÜRK topraklarımızda bulunan solucan sayısı kimyasal gübrelerin bilinçsizce kullanılması yüzünden her geçen gün azalmaktadır. Solucanlar toprağı havalandıran İşleyen biyolojik çapa ve gübre makineleridir. Biz burada ahır gübresi ve bölgemizde atık olarak kullanılan fındık zuruflarını parçalayarak solucanlara mama hazırlıyoruz burada yapmış olduğumuz işlem ile çöp niteliği taşıyan Organik atıkların karton parçalarını tekrar ekonomiye kazandırmaktır. Bir çevre sağlıkçı olarak biyolojik geri dönüşümü hızlandırma amacını hedefliyoruz. Solucanlarımız mutfak atıkları, meyve kabukları, çürük meyveleri ekonomiye geri kazandırıyor. Toprağın yapısını organik madde oranını yükselterek kaliteli ve verimi yüksek ürünler üretmek isteyen Çiftçilere solucan gübresi üretiyoruz. İstenilen kalitede solucan gübresi üretmek için solucanların mama öbeklerinde 9 ay boyunca çalışması gerekiyor bir çadırla başlamış olduğumuz tesisimiz bugün 3 çadırla büyümeye devam ediyor.

Amacımız Akçaabat’ın Türkiye’nin solucan gübresi ihtiyacının belli bir kısmını sağlayacak seviye gelerek ek gelir elde etmek isteyen bütün arkadaşlarımızın solucan gübresi tesisi kurmasını sağlamaktır. Her geçen gün önemini daha da arttıran organik ürün üretiminde kullanılabilecek olan doğal gübrenin solucan gübresi olduğu kaçınılmazdır. İlçemizde bu işi yapmak isteyen tüm arkadaşlarla bilgi paylaşımında bulunmaya hazırım. İfadelerini kullandı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu; Bütün okullarımızdan bir sınıf ile bir çiftlik ziyareti gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.  Şu anda ilçemizde 5 solucan gübresi tesisi var üretim kapasiteleri ilçemizin ihtiyacını karşılamaya yetecek durumda değil bu yüzden solucan gübresi üretmek isteyen bütün arkadaşlarımızı bu işi yapanlarla bir  araya getiriyoruz. Genç girişimci kardeşimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda yıllık gelirinin 50 bin lira civarında olduğunu söyledi Bu da ilçe ekonomisine ekstra bir katkı demektir. Kırsal mahallelerimizde oturan bütün bireylerin rahatlıkla yapabileceği bir iş Bizler bu işi yapanlarla yapmak isteyenleri her zaman bir araya getiriyoruz. Ülkemizde seracılık faaliyetleri her geçen gün artmakta gübreye doğan ihtiyaç artmaktadır biz gübreyi de ürünü de ilçemizde üreterek dış girdileri azaltarak çiftçilerimizin daha çok para kazanmasını hedefliyoruz.


Çiftlik ziyareti sırasında çocuklara solucanların yaşam döngüleri ile ilgili bilgiler aktarılmasının ve ardından Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hediyeler edildi.

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Ziraat, Odası, Başkanlığının, İlçe, Milli, Eğitim, Müdürlüğü, ile, yapmış, olduğu, protokol, kapsamında, düzenlenen, ve, öğrencilere, toprak, ve, tarım, sevgisi, kazandırmayı, amaçlayan, protokol, kapsamında, 5, grup, öğrenciler, toprakla, buluştu,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur