Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Hacıosmanoğlu Beraat Etti.
 

Hacıosmanoğlu Beraat Etti.

Hacıosmanoğlu "Kadın Gibi Yaşamayacağız" Dediği İçin Yargılandığı Davada Beraat Etti.

27 Aralık 2016 Salı 05:15
Yazdır
Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gaziantep maçı sonrasında "Kadın gibi yaşamayacağız." açıklaması nedeniyle yargılandığı davada beraat etti.

Eski Trabzon Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Trabzonspor-Gaziantep maçı sonrasında kadınlara yönelik "Yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla yargılandığı davada beraatine karar verildi.

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Hacıosmanoğlu ile müştekiler gelmedi. Duruşmada tarafları avukatları temsil etti.

"ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Duruşmada söz alan şikayetçi İzmir Barosu Başkanlığı avukatı Seda Ayaz Aksoy, "Sanık, bulunduğu konum itibarıyla söylediği sözlerin suç olduğunun farkındadır ve bunu bilerek söylemiştir. Kitleleri harekete geçirme kabiliyeti ve konumu da mevcuttur. Bu nedenlerle sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

 

Müşteki Tuba Torun'un avukatı Tuğba Horasanlı, sanığın açıkça suçunu kabul ettiğini ifade ederek "Kadın-erkek ayrımı yapmıştır ve tüm kadınların manevi duygularını incitmiştir. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

HACIOSMANOĞLU'NUN AVUKATI: HAKARET ETMEK GİBİ AMACI BULUNMUYOR

Sanık Hacıosmanoğlu'nun avukatı Köksal Kızıltaş ise müvekkilinin suç işleme kastının olmadığını, kadınlara hakaret etme gibi bir amacı da bulunmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Müvekilimin burada tepki gösterdiği hakemlerdir. Trabzonspor takımının uğradığı haksızlığa dikkati çekmek için konuşma yaparken maksadını aşan bu kelimeyi söylemiştir ancak müvekkilimin kadınları ayırmak ya da aşağılamak gibi bir kastı yoktur. Bu tür sözler literatürde söylenen sözlerdir, biz bunu kabul etmeyiz ancak bu böyledir. Yalnızca bayanların fiziki olarak güçsüz olmaları nedeniyle haksızlığa daha fazla maruz kaldıkları için müvekkilim de haksızlığa maruz kalmayacağını anlatmak için bu kelimeyi kullanmıştır. Bu nedenle beraatini talep ediyorum."

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, sanık Hacıosmanoğlu'nun "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davasının açıldığını belirterek, atılı suçun yasal unsurları taşımadığı için sanığın beraatine karar verildiğini bildirdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 28 Ekim 2015'te Trabzonspor-Gaziantepspor futbol takımları arasında beraberlikle sonuçlanan karşılaşma sonrası eski Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, gazetecilere yaptığı açıklamaya yer verilmişti.

İddianamede Hacıosmanoğlu'nun "Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Ben Trabzonspor için kapalı cezada yatmaya razıyım, konuştuklarımın hepsinin suç olduğunu biliyorum. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım ve sonucunda ölüm de varsa bir gün yaşarım ertesi gün ölürüm" şeklinde sözler sarf ettiği belirtilmişti.

Bilirkişinin hazırladığı raporun da yer aldığı iddianamede, Hacıosmanoğlu'nun futbol maçı sonrasında kadınlara yönelik kullandığı ifadelerle, "Yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle 9 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Anahtar Kelimeler: Hacıosmanoğlu, "Kadın, Gibi, Yaşamayacağız", Dediği, İçin, Yargılandığı, Davada, Beraat, Etti
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur