Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ŞAMPİYON AKÇAABAT ANADOLU LİSESİ Gökhan Gedikli: “Taşeron işçi çalıştırmaya, vergi ve gelir adaletsizliğine hayır! Merhum Akademisyenimiz için Cenaze Töreni BAŞKAN EKİM: “ÜRETEN ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ESNAFLARIN TALEBİNE ANINDA ÇÖZÜM BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM SANAYİ ESNAFIYLA GÜNE BAŞLADI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 45 OTOBÜS ŞOFÖRÜ ALACAK Yerel Kalkınma Hamlesi destekleri TTSO üyelerine anlatıldı Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu
BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM SANAYİ ESNAFIYLA GÜNE BAŞLADI
BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM SANAYİ ESNAFIYLA GÜNE BAŞLADI
 
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Gürsel Tekin açıklama yaptı.
 

Gürsel Tekin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa eden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, parti içinde yaşanan sorunları kardeşler arasında, aile içinde yaşanan sorunlara benzetti.

14 Mayıs 2012 Pazartesi 21:34
Yazdır

Tekin, "Ben parti içi kavganın içinde olan bir insan değilim. CHP'nin tarihinde İstanbul'da hiç tek aday olmamıştır. İki kez tek aday olarak seçilen bir il başkanıyım. Parti içi barışı sağladığım için tek adaydım" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Trabzon'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tekin, "İstifanız, Genel Başkan'a mı yoksa parti üst yönetimine yönelik bir tepki miydi?" sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:

"Bu parti tartışmasının içine girmek istemiyorum. CHP'nin aile içi sorunlarını hiçbir zaman kamuoyunda tartışmadım ve tartıştırmadım. Benim parti terbiyem buna müsaade etmiyor. Her siyasi partide de, her ailede olduğu gibi zaman zaman anlaşmazlıklar olabilir. Bu aile içinde geçerlidir. Nasıl kardeşler arasında sorunlar yaşanıyorsa, bunlar da geçici sorunlardır. Bunu böyle kabul edeceksiniz."

PARTİ İÇİ KAVGANIN İÇİNDE OLMAM

Tekin, "İstanbul İl Kongresi'nde Kılıçdaroğlu'nun parti içi muhalefete yönelik eleştirileri basında size yönelik olarak değerlendirildi" yoruma da katılmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"30 yıldır siyaset yapıyorum. Hiç beni parti içi kavgada görmüş olan arkadaşımız var mı? Ben böyle bir parti içi mücadele veya parti içi kavganın içinde olan bir insan değilim. Tam tersi ?CHP tüm enerjisini dışa harcamalı' diyen bir insanım. CHP tarihinde, İstanbul'da hiç tek aday olmamıştır. İki kez tek aday olarak seçilen bir il başkanıyım. Bunun da altını çizmek istiyorum. Parti içi barışı sağladığım için tek adaydım."

İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞI YORUMU

Gürsel Tekin, adının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçmesiyle ilgili olarak da "Benim kişisel bir planımın olmasının anlamı yok. Önemli olan partimin böyle bir görev vermesi. Partim verirse her türlü göreve hazırım. Ben 30 yıldır siyaset yapan bir insanım. Siyasi hayatım her kademede geçti. Ama benim istememin dışında, partimin ve İstanbul halkının kabul edeceği bir aday olması gerekiyor. Böyle bir kabul görülür mü görülmez mi bu da 2 yıl sonra belli olacak" dedi.

PARTİ İÇİ BARIŞ OLMAZ DİYE BİR ŞEY YOK

"CHP'de parti içi barış olacak mı?" sorusu üzerine de Gürsel Tekin, "Parti içi barış elbette olacaktır. Olmaz diye bir şey yok. Ama Türkiye'de barış yok. Parti içi barış sağlanır. Önemli olan Türkiye'nin iç barışı, dış barışı. Çok ciddi sorunlar var. Toplumun yüzde 80'i mutsuz. Her yüz kişiden 79.1'i gelecekten umutlu değil. Mutsuz bir Türkiye ve mutlu bir AKP ile karşı karşıyayız. Toplumun temel beklentisi siyasilerin toplumun sorunlarıyla ilgilenmesi" diye konuştu.

"AKP DARBELERLE BESLENEN BİR İKTİDAR"

Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın dün Trabzon'da yaptığı konuşmada, Genelkurmay'ın son açıklamasına tepki gösteren CHP'nin askeri karalamaya çalıştığını ileri sürmesini de değerlendirirken şunları söyledi:

"Sadece CHP değil, hiç kimse kurumları aşağılayamaz. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Geriye dönüp makarayı sardığınızda göreceksiniz, devletin bütün kurumlarıyla sayın Başbakan kavga etti. Şimdi nasıl oluyor da askerle CHP'yi ilintili hale getiriyor? 12 Eylül döneminde en büyük darbeyi biz yemişiz, CHP kapanmıştır. Partinin bütün kadroları cezaevlerine düşmüştür. 28 Şubat döneminde bir tek mağdur olan parti var, CHP'dir. Bunun bedelini barajın altında kalarak ödettiler. İkincisi de Sayın Erbakan'dır. Başbakan'ın kabinesine baktığınızda, bütün bakanlardan parti yöneticilerine, hangisinin darbe dönemlerinde mağduriyeti var? 12 Eylül döneminde şu andaki iktidar yetkililerinin bir mağduriyeti var mı? Tam tersine darbelerle beslenen bir iktidardır."

Anahtar Kelimeler: CHP, Genel, Başkan, Yardımcılığı'ndan, istifa, eden, İstanbul, Milletvekili, Gürsel, Tekin, parti, içinde, yaşanan, sorunları, kardeşler, arasında, aile, içinde, yaşanan, sorunlara, benzetti,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1903 Alberta'da (Kanada) meydana gelen toprak kaymasında 70 kişi öldü.
1916 Kut'ül Ammare Kuşatmasında Halil Kut Paşa komutasındaki 6. Ordu Irak cephesinde Kut'ül Ammare kasabasında İngiliz Mezopotamya ordusunu teslim aldı.
1939 Türk güreşçileri Yaşar Doğu ve Mustafa Çakmak 66 ve 87 kilolarda Avrupa ikincisi oldu.
1945 İtalya'daki Alman birlikleri teslim oldu.
1945 Sovyet tankları Berlin'e girdi. Sovyet askerleri şansölyelik binasının kapılarını zorlarken, Nazi lider Adolf Hitler, tabancayla intihar etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur