Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çankaya’dan 19 Mayıs Mesajı AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ YAPILDI AKADIM Projesi – Meslek Lisem Geleceği Soluyor! ÖNCE PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI Trabzon Turizm Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi 19 MAYIS’TA ATATÜRK KÖŞKÜ GENÇLERE ÜCRETSİZ BAŞKAN GENÇ'TEN 19 MAYIS MESAJI CHP'DEN SEBAT'A TAM DESTEK 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI BAŞKAN GENÇ: KENDİNİZİ GELECEĞE DONANIMLI HAZIRLAYIN DERECİK BELDE YA DA İLÇE OLUR MU? Trabzon Üniversitesi’nden Büyük Atılım: İki Yeni Fakülte Kuruldu! PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI “Turizm Fakültesinin sektöre büyük katkı sunacağına inanıyoruz” İLÇE BAŞKANLARI ANKARA DA BAŞKAN VEKİLİ GÜLAY, TEMSİLİ ASKERLİK TÖRENİNE KATILDI CHP Akçaabat Kadın Kolları Eczacılar Gününü Kutladı. AKTAŞ’TAN SİVRİKAYA’YA ZİYARET TİCARET ÖZGÜNEŞ’LE BEREKETLENDİ SGK İl Müdürü Akbay'dan TESOB’a ziyaret
AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ YAPILDI
AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ YAPILDI
 
ÖNCE PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI
ÖNCE PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI
 
CHP'DEN SEBAT'A TAM DESTEK
CHP'DEN SEBAT'A TAM DESTEK
FINDIKTA MARKA DEĞER KATAR
 

FINDIKTA MARKA DEĞER KATAR

CHP Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in 7 Haziran seçimleri öncesi açıklayıp seçimler sonrasında da üzerinde çalışmalarına başladığı Trabzon’a bir çikolata markası kazandırma projesine Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) ve Fındık Tanıtım Grubu(FTG)Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç’ten tam destek geldi.

6 Ağustos 2015 Perşembe 17:41
Yazdır
Sevinç, “Proje çok doğru bir proje, bu konuda çalışmalarınızı sürdürün, biz de elimizden gelen her türlü desteği veririz” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Trabzon’a bir çikolata markası yatırımını kazandırılması konusundaki çalışmalarını sektör STÖ’leri ve sanayicilerini ziyaretlerle sürdürüyor. 7 Haziran seçimleri öncesinde açıkladığı projelerinden biri konusunda KFMİB ve FTG Başkanı, sanayici Edip Sevinç ile bir araya gelen CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, fındığın yüzde 75’ini üreten bir ülke olarak bu konuda dünyaya hitap eden bir çikolata markası oluşturamamanın çok büyük bir eksiklik olduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Ben bir avukat olmama rağmen asıl uzmanlık alanım yatırım planlamacısı olmam. Bu konuya yaklaşık 10 yıldır kafa yoruyorum. Çin, Japonya ve İtalya’da çok üst düzeyde temaslarım oldu. Bu konuda ülkeme ve bölgeme katkı sunmak istiyorum Ülke olarak fındık konusunda çok büyük bir potansiyelimiz var. Ancak dünyaya hitap eden bir markamız ne yazık ki yok. Gerçi bir dünya markası yaratmak çok zor ve uzun soluklu bir yatırım ve bir finansman meselesi. Üreticilerimizin bir marka oluşturabilmesi devasa bir çalışmayı gerektiriyor. Sadece bu da yetmiyor. Bunun bir tanınırlığını sağlamak, pazarını oluşturmak ve tüketilirliğini sağlamak gerekiyor. Bu nedenle hedef bu olmakla birlikte bundan daha kısa vadede bir çikolata markasının Trabzon’a getirilmesi ve burada yatırıma sokulması projesini kafamda şekillendirdim, bu konuda çalışıyorum ve ilgili sektör temsilcileri ile STÖ başkan ve yöneticileriyle ortak işbirliği arayışındayım. Siz bu sektöre ömrünü vermiş ve bu konuda büyük bir birikim elde etmişsiniz. Ben de ülkemiz için, bölgemiz için bir işbirliği içinde sizlerin de tecrübelerinden yararlanarak ve birlikte bu projeyi hayata geçirmek istiyorum. Bu konudaki değerli görüşleriniz benim için, bölgemiz için çok büyük önem taşıyor” dedi.

İLK KEZ BİR MİLLETVEKİLİ FİKİR ALMAYA GELDİ

KFMİB VE FTG Başkanı Edip Sevinç de bir bölge milletvekilinin sanayi tesisine gelip bu konuda fikir sorduğunu belirterek, “bundan çok memnun oldum Bu sizin gündeme getirdiğiniz proje doğru bir proje. Bu konuda çalışmanızı takdirle karşılıyorum. Siz bu konuda çalışmanızı yapın Bizden de ne gerekiyorsa her türlü desteği veririz. Hatta nihayetinde bir hükümet kurulursa biz de bu projenin doğruluğunu başkanı olduğum kurumlar nezdinde hükümete anlatırız. Üretim, tüketim ve dış satım artarsa istihdam da artacaktır. Şu anda biz çalıştıracak insan bulamıyoruz. Böyle de bir durum söz konusu” dedi.

Fındıkta Türkiye’nin bunca potansiyeline rağmen bir çikolata markası yaratmanın apayrı bir iş, bir yatırım olduğunu kaydeden Sevinç; “Fındığın alınması da satılması da kolay değildir. Bunun bir çikolata markası haline getirilmesi bambaşka bir şeydir. Türkiye’de bunu en az Avrupa ayarında marka durumuna getirecek birikim de vardır, tecrübe de vardır. Ancak önemli olan bir Pazar yaratabilmektir, pazarda kalıcı olabilmektir, pazara sunabilmektir, dağıtımını yapabilmektir, bir marka tanınırlığı oluşturabilmektir ve de bir marka tüketimi oluşturabilmektir. Çikolatada fındığın oranı yüzde 12’dir. Dünyada artık büyük tanınmış markaların dahi çikolata konusunda bir takım üretim gamlarını bırakıp dünyanın belirli ülkelerinde çeşitli firmalara ürettiriyor. Bu anlamda Türk sanayicilerinin üretemeyeceği hiçbir şey yok gibi. Trabzon’a bir marka getirilmesi söz konusu olursa bu markanın üretim çeşitlerini üretmekte hiçbir sıkıntımız olmaz. Ama bence fındıkta bundan daha önemli olan üretim maliyetinin düşürülmesi konusunda ARGE çalışması yapmaktır. Türkiye’de fındık toplama maliyeti 2 dolar seviyesinde iken bu maliyet Gürcistan’da makineleşme söz konusu olduğu için 2 cente yapılmaktadır. Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Buna mutlaka bir çözüm üretmemiz gerekir. Tüm üniversitelerimiz bir araya gelsin ve buna bu konuda araştırma yapmalı. Biz de her türlü desteğe hazırız” dedi

TTSO’YA ZİYARET

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, öğleden sonra TTSO’yu ziyaret ederek TTSO meclis Başkanı Şadan Eren ve TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek, Trabzon’un ve ülkenin sorunları üzerine fikir teatisinde bulundular. Ziyarete TTSO yönetim kutulu üyeleri de hazır bulundu.

TTSO’yu ziyarette Meclis Başkanı Şadan Eren, ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini, belirsizliğin her geçen gün sorunları artırdığını belirterek bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini söyledi. Eren, “Siz siyasetçiler çaba gösterin, bir hükümet kurulmasını sağlayın ve biz de kurulacak hükümetin belirleyeceği politikalar doğrultusunda koşmaya devam edelim” dedi.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, fındık denince akla çikolata geldiğini, ancak çikolatada kullanılan fındık miktarının yüzde 12, maksimum 15 oranında kullanıldığını, bunun dışındaki çikolatadaki diğer katkı maddelerinin, özellikle kakaonun dünyanın diğer ülkelerinden temin edildiğini belirterek, bölgede bir büyük çikolata firmasının satın alma yoluyla faaliyete geçtiğini, buradaki fındık sektöründeki sanayicilerimizin de bir şekilde bu ve benzeri çikolata markalarıyla entegre olmasında fayda olacağını, sizin projenizin gerçekleşmesi durumunda da bölgemize önemli ve büyük katkısı olduğuna inandığını söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Trabzon için planladığı kente bir çikolata markası kazandırma projesini TTSO Başkan ve yöneticilerine açtığı görüşmede, Pekşen detaylar konusunda kapsamlı bilgi sundu.

Bu çalışmayı STÖ’lerle birlikte yürütmek istediğini belirten Pekşen, bu konuda yurtiçi ve yurtdışı temasları olduğunu, bölgedeki fındık sanayicilerinin de bu projenin içinde yer almasını düşündüğünü ve bu projeyi birlikte hayata geçirmek istediklerini söyledi. Bu projenin yaşama geçmesi durumunda bölgeye başta istihdam olmak üzere, üretim ve yatırım açısından çok büyük katkısı olacağını düşündüğünü kaydeden Pekşen, Akdeniz’de Ege’de turizm yatırımlarının nasıl geliştiğini iyi bildiğini, bu yatırımların bir benzerini fındık ve dolaylı olarak da çikolata sanayisi sektöründe bir çikolata markasıyla Trabzon’a kazandırmak istediğini söyledi.

Anahtar Kelimeler: CHP, Milletvekili, Av, Haluk, Pekşen’in, 7, Haziran, seçimleri, öncesi, açıklayıp, seçimler, sonrasında, da, üzerinde, çalışmalarına, başladığı, Trabzon’a, bir, çikolata, markası, kazandırma, projesine, Karadeniz, Fındık, ve, Mamulleri, İhracatçıları, Birliği, (KFMİB), ve, Fındık, Tanıtım, Grubu(FTG)Yönetim, Kurulu, Başkanı, Edip, Sevinç’ten, tam, destek, geldi,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1792 New York Borsası kuruldu.
1874 Norveç, İsveç'ten ayrılarak bağımsızlığını ilan etti.
1902 Yunanlı arkeologlar, Antik Çağ'ın mekanik analog bir bilgisayarı olarak kabul edilebilecek Antikythera düzeneği toprak altından çıkardılar.
1928 Türkiye Cumhuriyeti Hıfzısıhha Müessesesi kuruldu.
1940 2. Dünya Savaşı: Alman Orduları Belçika'yı işgal ederek Brüksel'e girdi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur