Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
Fındık Pazara İndi
 

Fındık Pazara İndi

Ordu TSO Fındık Komitesi Başkanı Enginyurt: "Bugünden itibaren 50 randımanlı kabuklu fındığın kilogramı, 10 lira 50 kuruştan alınmaya başlandı"

8 Ağustos 2016 Pazartesi 00:55
Yazdır
Ordu'da 2016 yılı ürünü fındık, bazı üreticiler tarafından pazara indirilerek satışa sunuldu.

Kentte, ağustos ayının ilk gününden bu yana hasat edilen fındık, toplanıp harmanlandıktan sonra kurutularak satışa sunulmaya başlandı. Özellikle borcu olan ve gurbetten gelen üreticiler tarafından satışa sunulan kabuklu fındığın kilogramı 10,50 liradan alıcı buluyor.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, yaptığı açıklamada, bugünden itibaren yeni sezon ürününün pazara indirilmeye başlandığını söyledi.

 

Yeni sezonun tüm üreticilere ve tüm tüccarlara hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Enginyurt,"Bugünden itibaren 50 randımanlı kabuklu fındığın kilogramı, 10 lira 50 kuruştan alınmaya başlandı. Orta ve Doğu Karadeniz'de fındık rekoltesinin düşük olması nedeniyle önümüzdeki günlerde bu fiyatın zaman zaman artması beklenmektedir." dedi.

Enginyurt, serbest piyasa fiyatlarının henüz oluşmadığını, borsanın da fiyat duyurusu yapmadığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde borsa da fiyatını açıklayacak ancak borsa açıklanmadan da alımlar yapabiliyoruz. Şimdilik oluşan fiyat 10 lira 50 kuruş." diye konuştu.

 

Üreticilere ürünlerini çok iyi kuruttuktan sonra pazara indirmeleri tavsiyesinde bulunan Enginyurt, şunları kaydetti:

"Üreticilerimiz mümkün olduğunca fındıklarını beton zeminde kurutmaya gayret etsinler. Kuruttukları fındığı da kesinlikle naylon çuvallara koymasınlar. Nemli ve rutubetli yerlerde muhafaza etmesinler. Çünkü ürünümüz milli bir üründür, değerli bir üründür. Alternatifi olmayan da bir üründür. Onun için ürünümüze sahip çıkalım."

Fındığını satışa sunan üreticilerden Şenel Öz, Perşembe'den Altınordu ilçesine gelerek fındığını pazara indirdiğini söyledi.

 

Zararına fındık sattığını savunan Öz, ''Yapacak bir şeyimiz yok. İşçiye borcumuz olduğundan bir kısım fındığımızı pazara indirmek zorunda kaldık. Hayırlısı olsun." dedi.

Öz, kalan fındığını erken satmayı düşünmediğini söyledi.

Anahtar Kelimeler: Ordu, TSO, Fındık, Komitesi, Başkanı, Enginyurt, "Bugünden, itibaren, 50, randımanlı, kabuklu, fındığın, kilogramı, 10, lira, 50, kuruştan, alınmaya, başlandı"
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur