Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
BİL KOLEJİ KONUKLARINI AĞIRLADI KANDEMİR HAYVANCILIK TTFEST25 Bilim Şenliği coşkuyla başladı BAŞKAN GENÇ: DONANIMLI NESİLLER YETİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ BAŞKAN GENÇ: “RAFTİNG, TRABZON TURİZMİNE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK” TURİZME KARİYER YOLCULUĞU PROJESİNDE FİNAL ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ Trabzon’da Avrupa Film Günleri heyecanı Bil Koleji Eğitimci-Yazar Sait GÜRSOY‘U Ağırladı. TRABZON’DA SU FİYAT TARİFELERİ DEĞİŞTİ BARÜ’de Geleneksel Kariyer Günleri heyecanı yaşandı Sarıtaş Özel Eğitim Uygulama Okulu 2025 Engelliler Haftası Etkinliği GAZETECİYE GÖZ DAĞI MI? Trabzon’un Düzköy İlçesi’nde Muhteşem Bir Sanatsal Faaliyet Düzenlendi ;"Düzköy okusun diye" CHP'li Zorlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Su Faturaları Üzerinden Algı Yaptığını İddia Etti KÜLTÜRÜMÜZLE VE MUTFAĞIMIZLA AVRUPADAYIZ Trabzon Büyükşehir Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi: 15 Yeni Araç Hizmete Alındı AKMESTEK’ten Gönüllere Dokunan Etkinlik Trabzon Yatırım Adası Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı Yenimahalle Bağlantı Yolu Pulathane Bulvarı'nda Asfalt Çalışması Başladı. BARÜ, Antarktika’da insan sağlığı için araştırmalar yürütecek
KÜLTÜRÜMÜZLE VE MUTFAĞIMIZLA AVRUPADAYIZ
KÜLTÜRÜMÜZLE VE MUTFAĞIMIZLA AVRUPADAYIZ
 
PÜİS Trabzon Şube Başkanlığına Sadık Atmaca seçildi.
PÜİS Trabzon Şube Başkanlığına Sadık Atmaca seçildi.
 
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş’ten İddialara Yanıt
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş’ten İddialara Yanıt
Dr. Hüseyin Örs incelemelerde bulundu.
 

Dr. Hüseyin Örs incelemelerde bulundu.

Akçaabat Yaylacık Mahallesinde bulunan ve millet bahçesi olarak düzenlenen alanın duvarları çökmüş ve trafik güvenlik sebebiyle tek şeride düşürülmüştü.

18 Şubat 2020 Salı 16:48
Yazdır

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, beraberinde İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs ile birlikte çökmenin yaşandığı alanı ziyaret etti, incelemelerde bulundu.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Mısır, “Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde eski Fatih Stadyumunun bulunduğu ve millet bahçesi olarak inşa edilen bu alanın karayolu duvarlarında bir çökme meydana geldi. Tesellimiz olayın gece oluşu ve herhangi yeni bir kazaya sebebiyet vermemiş olmasıdır. Ancak olayın boyutlarından ziyade sebep, sonuç ve mevcut uygulamalarını konuşmalı, sadece bu alan için değil her alanda ilçemiz ve şehrimiz için gerekli tedbirler alınmalıdır.” dedi.


Daha önce bölge ile ilgili uyarılar yaptıklarını ve proje sunduklarını belirten Mısır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlçemiz ile ilgili her alanda sorumlu muhalefet anlayışıyla siyasi beklentilerden uzak bir şekilde kimi zaman uyarılarımızı yapıyor, kimi zaman da projelerimizi sunuyoruz. Nitekim Akçaabat Belediye Meclisi Grup Başkanvekilimiz Sayın Erol Gedikli daha önce bu alanda mevcut eski duvarların özelliğini kaybettiğini, yıkılıp geri çekilmesi gerektiğini dile getirmişti. Ama ne yazık ki dinleyen olmadı. Kendinden olmayan fikirleri kabul etmeyen, yapıcı eleştiri ve uyarılar kulak tıkayan bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Yapmış olduğumuz uyarılar ve sunduğumuz önerilerin dikkate alınmaması bir yana, bölge de herhangi bir denetleme dahi yapılmadı. Toprağın üzerine duvar yapıldı. Alandaki inşaatın mühendislerinin eski duvarların yıkıldığını ve kendi yaptıkları duvarların o şekilde çöktüğünü söyledikleri iddia edilmektedir. Bu açıklamalar oldukça talihsiz açıklamalardır. Bu zihniyet çöken duvarın altında kalması gereken bir zihniyettir. İşin kontrolünün bulunduğu ve işe çözüm üretecek olanların geçmişi suçlayıp kendi hatalarını örtmeye çalışması abesle iştigaldir. Ben mimar ya da mühendis değilim ancak eski duvarın üstüne duvar yapılmayacağını bilirim. Yapılan proje sağlıksızdır. Daha başka kazaların olacağı endişesi taşıyoruz. Bu nedenle alandaki bütün duvarlar kontrol edilmeli, inşaat denetlenmeli ve sorumluluk bahane aramayan işin ehli olanlara teslim edilmelidir.”
Konuşmasının son bölümünde Akçaabat’ın gelişmesi ve daha yaşanabilir bir merkez haline gelmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Başkan Mustafa Mısır; “Mesele hizmet olduğu vakit siyasetten arınmak gerek. Eleştiri olur, önemli olan bu eleştirilerden ders çıkarabilmektir. İyiye iyi diyebilmeliyiz. Akçaabat’ın daha gelişmiş, daha yaşanabilir bir merkez olması için her türlü desteği vermeye hazırız. İlçemizin kaderi taşeron şirketlere teslim edilmemelidir. Yerel yöneticiler duruma el koymalıdır. Başka Akçaabat yok.” dedi.

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Yaylacık, Mahallesinde, bulunan, ve, millet, bahçesi, olarak, düzenlenen, alanın, duvarları, çökmüş, ve, trafik, güvenlik, sebebiyle, tek, şeride, düşürülmüştü
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
325 Roma imparatoru Konstantin, ilk Ekümenik Konsilin İznik'te düzenlenmesini sağladı.
1481 II. Beyazıt, Osmanlı padişahı oldu.
1622 Osmanlı İmparatorluğu'nda isyancılar, ordu ve yönetimde yenilik taraftarı Padişah II. Osman'ı tahttan indirip öldürdü. Öldürülen ilk padişah olan Genç Osman'ın yerine I. Mustafa, ikinci kez tahta çıkarıldı.
1795 Fransa'da kadın kulüpleri kurulması yasaklandı.
1861 Amerikan İç Savaşı: Kentucky eyaleti iç savaşta tarafsız olduğunu ilan etti. Bu tarafsızlığı 3 Eylülde Güney orduları eyalete girince sona erecektir ve Kentucky Kuzey'e katılacaktır.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur