

Giresun ve Ordu’da temaslarda bulunan heyet bugün de Trabzon’a temaslarda bulunmaya devam edecek.
Çalışmalarına başlamadan önce basın toplantısı düzenleyen heyet şu açıklamayı yaptı:
Sayın Genel Başkanımızın görevlendirmesiyle; milletvekili, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerimizden oluşan 40 kişilik heyetle başladığımız Karadeniz turunun üçüncü gününde, Trabzon’dayız. Önceki gün Ordumuzun 19 ilçesinde, dün Giresunumuzun 16 ilçesinde vatandaşlarımızın ayağına gittik, sorunlarını dinledik. Bugün ise Trabzonumuzun tüm ilçelerinde, ulaşabildiğimiz tüm vatandaşlarımızla bir arada olacağız. Her gittiğimiz yerde bir dokunup, bin ah işitiyoruz. Vatandaşımız artık, “Nerede bu ülkeyi yönetenler, nerede bu iktidarın milletvekilleri, nerede bu bakanlar. Benim sorunumu kim çözecek?” diye feryat ediyor. Evet bu iktidar 19 yılın sonunda kendini saraya çıkarmış, ama illetimizi sorunlarıyla baş başa bırakmıştır. Bu iktidar, kendisine oy veren milletimize sırtını dönmüştür. Artık milletimiz kimin ne olduğunu görmektedir. Ve bu karanlık girdaptan bir çıkış yolu aramaktadır. İşte o çıkışın adresi Cumhuriyet Halk Partisi’dir.
Kaderine terk edilen milletimiz asla yalnız değildir. Bizim tarihi sorumluluğumuz, ülkemizi karanlıktan kurtarıp aydınlığa çıkarmaktır. Değerli Arkadaşlar. Rize’de meydana gelen sel felaketi içimizi yaktı.
Şu ana kadar 6 vatandaşımızı kaybettik, 2 vatandaşımızın ise arama çalışmaları devam ediyor. Dün Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla; Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı, Artvin Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan ve Trabzon Milletvekilimiz Ahmet Kaya ile birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulunduk. Vatandaşımız artık, “bu acılar bizim kaderimiz mi” diye soruyor.
Son 20 yılda sadece Rize’de 70’in üstünde vatandaşımız sel ve heyelan felaketi nedeniyle hayatını kaybetti. İktidara bir kez daha sesleniyoruz: Sel felaketleri bu coğrafyanın kaderi olmaktan çıkarılmalıdır. Bunun tedbirini alacak olan ülkeyi 19 yıldır yöneten siyasi iktidardır. Kuru lafla peynir gemisi yürümez. Kağıt üzerindeki planlarla bu sorun çözülmez. Artık bir an önce eyleme geçilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu sorunun kalıcı çözümü için atılacak her adımı sonuna kadar destekleriz.
Gelin ne gerekiyorsa yapalım ve bu milleti bu acılardan kurtaralım.
Değerli Arkadaşlar Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan bir konuşmasında şöyle demişti: “Milletle inatlaşılmaz, millete rağmen iş yapılmaz” Evet milletle inatlaşmanın sonu hüsrandır. Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu diye bir rektör atadılar.
Öğrenciler istemedi, akademisyenler istemedi ama onlar inatlaştılar. Kayyum rektör “Bu sorun 6 ayda çözülür” demişti, 6 ay dolmadan kendisi gitti, sorun çözüldü. Evet sayın Erdoğan, milletle inatlaşılmaz. Ama siz ders çıkarmıyorsunuz. Doğayla inatlaşıyorsunuz, esnafla, üreticiyle, işçiyle inatlaşıyorsunuz. Şimdi de Kanal İstanbul için inat ediyorsunuz. Milletimiz kuru ekmeğe muhtaç hale gelmişken, milletin parasını kanala gömmek istiyorsunuz. Ancak şunu unutmayın: Kanal İstanbul’un sonu da Melih Bulu’nun sonu gibi olacaktır.
Ha kayyum rektör ha Kanal İstanbul, siyaseten ikisinin de birbirinden farkı yoktur.
Haber Yorumları































