Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ESENTEPE ANADOLU LİSESİNDEN RESİM SERGİSİ MÜZİK DİNLETİSİ. Abit Güner’in izleri tuvalde can buldu Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş’ten İddialara Yanıt BARÜ’lü kadın güreşçiler 3 altın, 3 gümüş madalya ile Türkiye şampiyonu 19 MAYIS’TA GENÇLİĞİN GÜCÜ SAHADA BULUŞTU CHP AKÇAABAT İLÇE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA TTSO’da kitap, matbaa, gazete, reklam ve sinema sektörünün talepleri görüşüldü ESENTEPE ANADOLU LİSESİ ŞAMPİYON MİLLETVEKİLİ YAVUZ AYDIN AKÇAABATTA TÜRSAB’dan tepki KAYA'DAN 19 MAYIS MESAJI AKÇAABAT’TA 19 MAYIS COŞKUSU 2. LİG BAŞKA BAHARA AK PARTİ'DEN 19 MAYIS KUTLAMASI BARÜ Erkek Güreş Takımı, Türkiye üçüncüsü oldu Çankaya’dan 19 Mayıs Mesajı AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ YAPILDI AKADIM Projesi – Meslek Lisem Geleceği Soluyor! ÖNCE PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI Trabzon Turizm Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş’ten İddialara Yanıt
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş’ten İddialara Yanıt
 
AKÇAABAT’TA 19 MAYIS COŞKUSU
AKÇAABAT’TA 19 MAYIS COŞKUSU
 
ÖNCE PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI
ÖNCE PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI
Bu Yıl Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar Oldu.
 

Bu Yıl Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar Oldu.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, vekaletini Türk Kızılayı'na verecek olan vatandaşlar için ücretlerin, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

12 Ağustos 2016 Cuma 07:29
Yazdır

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Vekaletini Türk Kızılayı'na verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi." dedi. Kınık, Türk Kızılayının "2016 yılı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası" ile ilgili bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. Bu yıl Türk Kızılayı'nın, "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla yola çıktığını dile getiren Kınık, Et ve Süt Kurumuyla yürüttükleri organizasyon kapsamında, kurban paylarının hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürüldüğünü, bu yöntemin kurban etlerinin yıl boyunca sağlıklı bir şekilde tüketilmesine imkan sağladığını kaydetti. Kınık, Kurban Bayramının bereket ve neşesinin hem yurt içi hem de yurt dışında yaşanması için büyük bir seferberlik başlattıklarını ifade ederek, "Bu sene yurt içinde 21 bin, yurt dışında da 31 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız daha önceden başlamıştı, veteriner hekim kontrolünde kurbanlarımız temin edildi." diye konuştu. 30 Ülkede Gerçekleştirilecek Bu seneki kurban organizasyonunu yaklaşık 30 ülkede gerçekleştireceklerini belirten Kınık, ağırlıklı olarak Balkanlarda 7 ülkede, Afrika'da 11 ülkede, Güney Asya ve Kafkaslarda 5 ülkede ve Ortadoğu'da ise 4 ülkede etkinlik düzenleneceğini belirtti. Kınık, bu sene yurt dışı faaliyetlerinde geçen yıla göre yüzde 50 artış öngördüklerini ifade ederek, "Vekaletini Türk Kızılayına verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi. Türkiye'de Et ve Süt Kurumuna ait 5 kombinada kesim yapmayı hedefledik. Bu kesimleri, Türkiye'de ve yurt dışında gerekli İslami şartları yerine getirerek, Diyanet'in önerdiği usullerle gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı. "İkinci Yardım Gemisi Eylül'de" Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kınık, "Kurban Bayramı kapsamında Gazze'ye yapılması planlanan yardıma" ilişkin soru üzerine, eylül ayı içerisinde, Leydi Leyla'dan sonra ikinci bir geminin Aşdot Limanı üzerinden Gazze'ye yardım ulaştıracağını belirtti. "Türk Kızılayının demokrasi nöbetlerinde yaptığı destek faaliyetlerine" ilişkin soruya karşılık Kınık, Kızılayın bütün unsurlarına darbe girişiminin gerçekleştiği saatten itibaren halkın yanında olmaları talimatı verdiğini dile getirdi. Bu süre içerisinde Türk Kızılayının afet ve kan departmanının çok önemli faaliyetler yürüttüğüne değinen Kınık, "81 ilimizde Kızılayın ikram araçları vatandaşlarımıza gıda desteği verdi. Özellikle ilk günlerde, adli tıp ve hastane önlerinde yakınlarını kaybetmiş olanlara psiko-sosyal destek hizmetleri sunduk." dedi.

Anahtar Kelimeler: Türk, Kızılayı, Genel, Başkanı, Kınık, vekaletini, Türk, Kızılayı'na, verecek, olan, vatandaşlar, için, ücretlerin, yurt, içinde, 740, lira, yurt, dışında, 475, lira, olarak, belirlendiğini, açıkladı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
325 Roma imparatoru Konstantin, ilk Ekümenik Konsilin İznik'te düzenlenmesini sağladı.
1481 II. Beyazıt, Osmanlı padişahı oldu.
1622 Osmanlı İmparatorluğu'nda isyancılar, ordu ve yönetimde yenilik taraftarı Padişah II. Osman'ı tahttan indirip öldürdü. Öldürülen ilk padişah olan Genç Osman'ın yerine I. Mustafa, ikinci kez tahta çıkarıldı.
1795 Fransa'da kadın kulüpleri kurulması yasaklandı.
1861 Amerikan İç Savaşı: Kentucky eyaleti iç savaşta tarafsız olduğunu ilan etti. Bu tarafsızlığı 3 Eylülde Güney orduları eyalete girince sona erecektir ve Kentucky Kuzey'e katılacaktır.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur