Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ULAŞIM ZAMLANDI HASTA VATANDAŞIN YOL SORUNUNU BÜYÜKŞEHİR ÇÖZDÜ Trabzon Üniversitesinden Sempozyum Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı BAŞKAN GENÇ’TEN TRABZONSPOR U19’A TEBRİK AKÇAABAT ANADOLU'DAN KTÜ'YE ZİYARET “Akçaabat Kızılay Gönüllere Dokunmaya Devam Ediyor" Sebat Gençlikspor Başkanı Cemil Kalkışım’dan Taraftara Maça Davet İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan Trabzon Esnaf ve Sanatkarlarına ziyaret Kanal İstanbul’un bir gün bile ötelenecek zamanı yok! Trabzonspor’un Efsane İsmi Dualarla Anıldı TARAFTARLAR DERNEĞİNDEN TATLI İKRAMI BAŞKAN GENÇ’TEN DOHA BELEDİYESİ’NE ZİYARET AK Parti Çocukları Sevindirdi Geleceğin Teminatı Çocuklarımızla 23 Nisan Coşkusunu Paylaştık! Trabzon Heyeti Türkiye'nin Doha Büyükelçiliğini ziyaret etti AMCA EKİM, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI BARÜ, Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda ilk 400’de BU NASIL BİR PAYLAŞIM? Geleceğin Folklor Ekibi Sahne Aldı
ULAŞIM ZAMLANDI
ULAŞIM ZAMLANDI
 
“Akçaabat Kızılay Gönüllere Dokunmaya Devam Ediyor'
“Akçaabat Kızılay Gönüllere Dokunmaya Devam Ediyor"
 
Sebat Gençlikspor Başkanı Cemil Kalkışım’dan Taraftara Maça Davet
Sebat Gençlikspor Başkanı Cemil Kalkışım’dan Taraftara Maça Davet
AKÇAABAT’TA KÖY YAŞAM MERKEZİNDE ÖĞRENMENİN KEYFİ BİR BAŞKA
 

AKÇAABAT’TA KÖY YAŞAM MERKEZİNDE ÖĞRENMENİN KEYFİ BİR BAŞKA

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı proje kapsamında Akçaabat’ın Mersin Mahallesi’nde Akçaabat Belediyesi’nin destekleriyle inşa edilen ve açılan Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi dolup taşıyor.

31 Ocak 2024 Çarşamba 18:24
Yazdır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve ülke genelinde kullanılmayan köy okullarının Köy Yaşam Merkezine dönüştürülmesi projesi kapsamında Akçaabat’ta Mersin Mahallesi’nde bulunan köy okulu, Köy Yaşam Merkezine dönüştürülmüştü.


İnşaat ve tadilat çalışmalarının Akçaabat Belediyesi tarafından yapılan ardından Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla katılımıyla açılmıştı.


TOPRAK ANA KÖY YAŞAM MERKEZİ İLGİ ODAĞI OLDU


Akçaabat Belediyesi’nin destekleriyle inşa edilen Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi’ni açıldığı günden bugüne kadar 4 bin 320 öğrenci, 250 öğretmen, 70 idareci, 190 üniversite öğrencisi, 30 yabancı öğrenci ve 20 yabancı yetişkin ziyaret etti.


Akçaabat’taki anaokulu ve ilkokul düzeyindeki öğrencilere ve yöre halkına hitap eden ve yoğun talep gören Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Mersin Mahallesi Özlüler Mevkiinde kullanılmayan okul binasının dönüştürülmesiyle hayata kazandırılan Toprak Ana Köy Yaşam Merkezimizin yoğun ilgi görmesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bu merkezde uygulama bahçesi, masal atölyesi, kazaziye ve hasır örgü yapım merkezi, masal atölyesi, kütüphane, yaşam becerileri ve tasarım atölyesi, geri dönüşüm atölyesi, kurs merkezleri, bilim, mühendislik ve matematik atölyeleri, kütüphane ve gençlik kampı bulunuyor. Köy Yaşam Merkezi ile geçmişin ve yöre halkının tecrübesi; geleceğe aktarılmış oluyor; çocuklara öğretiliyor; gelenekler gelecekle buluşuyor. Burada yapılan etkinlikler aracılığıyla çocukların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimi destekleniyor; deneyimleyerek öğrenme arttırılıyor, sosyal becerileri ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirilmiş oluyor. Ayrıca Toprak Ana Köy Yaşam Merkezimizde okul dışı öğrenme ortamları kapsamında yaşam becerileri kazandırmak amacıyla, atölye etkinlikleri, tarım çalışmaları,  doğada sanat, spor, masal etkinlikleri, doğa ve hayvan sevgisi ile kültürel değerlerimizin yaparak yaşayarak aktarıldığı birçok etkinlik de yapılıyor. Akçaabat’ımızda bu tür alanların ve mekanların arttırılmasını gönülden istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ilçe genelindeki mahallelerimizde atıl durumda olan okullarımızı da tadilat ederek Köy Yaşam Merkezlerine dönüştürmeye gayret ediyoruz. Kuruçam Mahalle’mizde atıl vaziyette bulunan okulun Köy Yaşam Merkezine dönüştürülmesi için protokolümüzü imzaladık. Burada yaptığımız inşaat ve tadilat çalışmaları da hızla devam ediyor. Allah’ın izniyle kısa zamanda Kuruçam Mahallemizdeki okulumuzu da Köy Yaşam Merkezi olarak Akçaabat’ımıza ve Akçaabatlılarımıza kazandıracağız.” Dedi.

Anahtar Kelimeler: Milli, Eğitim, Bakanlığı’nın, başlattığı, proje, kapsamında, Akçaabat’ın, Mersin, Mahallesi’nde, Akçaabat, Belediyesi’nin, destekleriyle, inşa, edilen, ve, açılan, Toprak, Ana, Köy, Yaşam, Merkezi, dolup, taşıyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
23 Nisan günü gerçekleşen en önemli olayları Tarihte Bugün sayfalarına ekleyebilir ve Ana Sayfada görüntülenmelerini sağlayabilirsiniz.
1827 William Rowan Hamilton, Işık Sistemleri Teorisi'ni hazırladı.
1920 TBMM ilk kez toplandı.
1935 Polonya'da Anayasa'nın kabulü.
1945 Doğan Kardeş dergisinin ilk sayısı yayımlandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur