Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
'AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN MAYIS AYINDA FINDIK BAHÇELERİNDE YAPILACAKLAR İÇİN ÖNEMLİ UYARI!'
 

"AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN MAYIS AYINDA FINDIK BAHÇELERİNDE YAPILACAKLAR İÇİN ÖNEMLİ UYARI!"

Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU mayıs ayında fındık bahçelerinde yapılacak işlemler konusunda üreticilerimize uyarılarda bulunuyor; “ fındık bizim için vazgeçilmez ürünümüz yeşil altınımız.

3 Mayıs 2024 Cuma 21:00
Yazdır

Bunun için fındık bahçelerimiz ile ilgilenmemiz gerekir. Bakım ve besleme konularını ihmal etmemeliyiz. Üreticilerimiz mühendislerimizin önerileri doğrultusunda toprak tahlil sonuçlarına göre gübreleme işlemlerini yapmalıdır. Yazlık gübrelemenin ilk uygulamasını mart ayı için önermiştik. Şimdi ikinci tur uygulama zamanı geldi. Özellikle kompoze gübreler (20-12-15+2MgO +me (çotanak fertil) , Toros süper fındık, 15-15-15+çinko , 20-20-0, 25-5-10 Entec vb. ) ve (% 46 Üre, % 26 N , % 21 AS… ) azotlu gübreler, tahlil sonuçlarında belirtilen miktarlarda fındık ocaklarına dal iz düşümlerine verilmelidir. Ayrıca bu dönemde toprak pH durumuna göre kalsiyum nitrat veya kalsiyum sülfat içeren gübreler bitki kök bölgesi dal iz düşümüne verilmelidir.

Yine bu ayda önemli bir konu, tüm bölgemizi etkisi altına alan kahverengi kokarca ile mücadele . Özellikle fındık bahçelerinde ve tüm sebze alanlarında zarar oluşturan bir böcek. Bununla iyi mücadele etmemiz gerekir. Ayrıca bu ayda fındık kurdu ile de mücadeleye başlamak gerekiyor.

Üreticilerimizi kahverengi kokarcaya karşı bilinçlendirmek ve mücadele etmek için Trabzon Ticaret Borsası ile Akçaabat Ziraat Odasının birlikte organize ettiği “İMECE” toplantılarının ilkini fındıklı mahallesinde gerçekleştirdik. Bundan dolayı Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum.

Akçaabat Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Veysel BAKİ, Akçaabat Ziraat Odası Teknik Hizmetler Birimi Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar ÖZDEMİR ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Ercan ÇOLAK ve Ali OCAK beyler saha çalışmalarında bulunuyor. Kahverengi kokarca ve fındıkta dalkıran zararlısı tespiti için arazi ziyaretleri yapılıp feromon tuzak kurulumlarını gerçekleştiriliyor. Bu tuzaklar takip edilip belirli bir zararlı yoğunluğu gözlemlendiğinde tavsiye ettikleri kimyasal ilaçlar ile ilaçlamaya başlanması gerektiği üreticilerimize anlatılıyor. Yine fındıkta ve tüm sebze ve meyvelerde zarar oluşturacak kahverengi kokarca tespiti de yapılmış olup önerdiğimiz ilaçların tavsiye edilen doz ve zamanda uygulanması önemlidir. Tavsiye ettiğimiz ilaçlar kahverengi kokarca, yeşil kokarca , dalkıran zararlısı ve fındık kurduna etkili olan (AMPLİGO 150 ZC etken maddesi 100 g/l Chlorantraniliprole + 50 g/l Lambda-cyhalothrin) ilaçlardır. Böcek çıkışları görülen bahçelerde hemen ilaçlamaya başlanmalı ve 14-15 gün sonra ikinci bir ilaçlama daha yapılmalıdır. Bu ilaçlama ile birlikte içinde N,P,K içeren makro element ve bor, çinko, demir, bakır gibi iz element içeren yaprak gübreleri ve külleme ile mücadelede kullanılan ruhsatlı külleme ilaçları karıştırılarak uygulanabilir. Detaylı bilgi almak için Akçaabat Ziraat Odası ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yapabilirler” dedi .

 

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Ziraat, Odası, Yönetim, Kurulu, Başkanı, Mustafa, Hikmet, EYÜPOĞLU, mayıs, ayında, fındık, bahçelerinde, yapılacak, işlemler, konusunda, üreticilerimize, uyarılarda, bulunuyor;, , fındık, bizim, için, vazgeçilmez, ürünümüz, yeşil, altınımız,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur