Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YILDIZLI DAHA YEŞİL OLACAK BAŞKAN EKİM ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI BAŞKAN GENÇ'TEN ANNELER GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET Çebi’den Anneler Günü mesajı "OLİ" AKÇAABAT’TA SPOR VE AHLAKI ANLATTI ACISU MUHTARINDAN BAŞKAN EKİM’E ZİYARET AKÇAABAT’TA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YENİ BİR ADRES KIZILAY AĞAÇLI ORTAOKULUNA KIYAFET DESTEĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM Koç,Şevket Çelik’in açıklamalarına tepki gösterdi. İYİ PARTİ AKÇAABAT İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ AVRASYA BASIN YAYIN BİRLİĞİNDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULUNA ZİYARET Baş BELASI KOKARCA!... KİRAZLIK MUHTARI VE HEYETİNDEN BAŞKAN EKİM'E ZİYARET MECLİS ÜYESİ ÇANKAYA’DAN SALACIK'TA AÇIKLAMA EĞİTİMCİLERDEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI BAŞKAN EKİM, ARAÇ İDDİALARINA YANIT VERDİ AKÇAABAT’TA TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ YAPILDI AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE FARKINDALIĞINA DESTEK KİRAZLIK MUHTARI VE HEYETİNDEN BİR DİZİ ZİYARET
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
META KURS’ TAN TÜRKİYE GENELİ TYT SINAV SİMÜLASYONU​
 
KURAYI BİLE BECEREMEDİLER
KURAYI BİLE BECEREMEDİLER
 
AKÇAABAT FEN LİSESİNDE BİLİM FUARI RÜZGARI
AKÇAABAT FEN LİSESİNDE BİLİM FUARI RÜZGARI
AKÇAABAT GELİŞİYOR, AKÇAABAT GÜZELLEŞİYOR
 

AKÇAABAT GELİŞİYOR, AKÇAABAT GÜZELLEŞİYOR

Akçaabat Belediyesi tarafından şehrin içerisinde birçok alanda düzenleme, restorasyon ve güzelleştirme çalışmaları yapılıyor.

10 Ocak 2022 Pazartesi 17:10
Yazdır
Akçaabat Belediyesi daha yaşanılabilir ve daha modern bir Akçaabat inşa etmek için hem şehir merkezinde hem de tarihi Ortamahalle’de; sağlıklaştırmadan restorasyona, meydan çalışmalarından düzenleme çalışmalarına kadar birçok çalışmayı eşzamanlı olarak yürütüyor.

 


Şehirde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Halkımızın teveccühüne layık olmak için şevkle ve azimle çalışıyoruz. Alt yapısı, üst yapısı, imarı, cadde ve meydan düzenlemeleriyle kentimizin tüm yapısal problemlerini çözerek daha yaşanılabilir Akçaabat’ı inşa etmek ve Akçaabat’ımızı daha modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Akçaabat çarşı bölgesine yapılan sokak sağlamlaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Belirlenen alanlardaki binaların cephe giydirmesi, boya ve düzenleme işlemleri büyük oranda tamamlandı. Tabelalarda standart bir görünüm kazandırmak adına örnek tabela uygulamaları yapıldı. Dükkân cephelerinde çalışmalar sürüyor. Cephe sağlıklaştırmaları sona erdiğinde projeye esas zemin iyileştirme çalışmalarımız başlayacak. Amacımız bu alanda Açık AVM modelini uygulayarak buradaki dükkânları ve ticareti nitelikli hale getirip Akçaabat Çarşı bölgesini turizme kazandırarak yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirmektir.

Tarihi Ortamahallemizde uygulamakta olduğumuz Ortamahalle Sokak Sağlıkaştırma Projesi ile Ortamahallemizi tarih turizminin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Ortamahalle Sokak Sağlıkşatırma projemizin birinci etabında 17 tescilli 11 tescilsiz yapının restorasyon çalışmalarında sonra gelinde. Restorasyon yapılan evlerin cadde ve sokaklarında bulunan taş duvarların tamiratı aslına uygun olarak yapılıyor. Restorasyon ve tamirat çalışmaları sonrasında gerek binalarda gerekse sokaklarda aydınlatma işlemleri yapılacaktır. 1. Etap çalışmaları devam ederken Ortamahalle’nin üst kısmına ait 2. Etap restorasyon projeleri bakanlığa gönderildi.

Akçaabat Merkezde bulunan tarihi Ak Camii önündeki Fatih Parkı gerek merkezi konumu gerekse kırsal mahallelerimize iden dolmuş duraklarına yakın olması hasebiyle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı, zaman geçirdiği yerlerden biri.  Bu alanda hem zeminde, hem alandaki havuzda hem de kent mobilyalarında meydana gelen olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve halkımıza daha nitelikli bir meydan kazandırmak adına Fatih Parkını yeniden düzenliyoruz. % 90 oranında tamamlanan düzenleme çalışmalarında peyzaj düzenlemelerinin yanında zemin, kent mobilyaları, ışıklandırma çalışmaları ve engelli rampalarının düzenlenmesi ile “engelsiz ulaşım” çalışmaları yapılıyor.

Akçaabat şehir merkezinde bulunan, kurum görüşleriyle yıkımına karar verilip ve yıkımı gerçekleştirilen eski hastane binasının yerinde; altı otopark üstü meydan düzenlemesi yapmak için proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada da yapılacak olan meydan düzenleme çalışması neticesinde halkımıza zaman geçirebilecek olduğu bir yer daha kazandırmış olacağız. Bunun yanında Eski Milli Eğitim Müdürlüğü binası ve ön kısmındaki eski balıkhane binasının da yıkım ihalesini yaptık. Önümüzdeki günlerde yıkım işlemi gerçekleştirilecek. Binaların altından akan derenin üzeri açılarak burada dere ıslahı, peyzaj ve yol düzenlemesi gibi çalışmalar yaparak bu alanı da halkımızın kullanımına sunacağız.” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Belediyesi, tarafından, şehrin, içerisinde, birçok, alanda, düzenleme, restorasyon, ve, güzelleştirme, çalışmaları, yapılıyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1485 Davutpaşa Lisesi, dönemin sadrazamı Davut Paşa tarafından 'Mekteb-i Sübyan' adıyla kuruldu. Okul 1874'te Rüştiye Mektebi'ne dönüştü.
1868 Nevada Eyaleti'nde bulunan Reno şehri kuruldu.
1926 ABD'li kaşif Amiral Byrd, Kuzey Kutbu'na doğru ilk uçuşunu yaptı.
1936 Benito Mussolini, İtalya Faşist İmparatorluğu'nu ilan etti.
1936 İtalya resmen Etiyopya'yı ilhak etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur