Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN İZMARİT UYARISI: “YERE ATANLARA 2.953 TL CEZA”
 

AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN İZMARİT UYARISI: “YERE ATANLARA 2.953 TL CEZA”

Akçaabat Belediyesi, şehir estetiğini bozan ve çevre kirliliğine yol açan sigara izmaritlerine karşı harekete geçti. Belediye, yere izmarit atan vatandaşlara mevzuat gereğince 2.953 TL idari para cezası uygulanacağını duyurarak denetimleri sıklaştırdı.

20 Kasım 2025 Perşembe 18:18
Yazdır

 

Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün ilçe genelinde başlattığı uygulama; sahil hattı, meydanlar, toplu kullanım alanları, durak çevreleri ve çarşı merkezinde yoğun şekilde sürdürülüyor.

 

“Akçaabat bizim evimiz, kimse evine izmarit atmaz”

 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuya ilişkin yaptığı açıklamada çevre temizliğinin belediyenin olduğu kadar tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı: “Akçaabat bizim ortak yaşam alanımız, bizim evimizdir. Kimse kendi evinin içine izmarit veya çöp atmıyorsa, şehrimizin sokaklarına da atmamalıdır. Yere atılan her izmarit görüntü kirliliği oluşturuyor, çevreye zarar veriyor ve özellikle sıcak havalarda ciddi bir yangın riski barındırıyor.”

Başkan Ekim, izmaritlerin doğada kolay çözünmediğine dikkat çekerek şunları ekledi:

 

“Sigara izmaritleri, içerdikleri kimyasallar nedeniyle toprağa ve suya karışarak ekolojik dengeyi olumsuz etkiliyor. Biz temiz bir çevreyi gelecek nesillere bırakmak istiyoruz. Bu nedenle denetimlerimizi artırdık ve kurallara uymayanlara gerekli cezai işlem uygulanacaktır.”

“Temiz bir Akçaabat için el ele”

 

 

Ceza Uygulaması Başladı

Belediyeden yapılan açıklamada yere izmarit veya benzeri atık atan vatandaşlara, Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında 2.953 TL idari yaptırım cezası kesileceği, zabıta ekiplerinin rutin denetimlerinin aralıksız devam edeceği belirtildi.

 

Akçaabat Belediyesi, çevre temizliği ve şehir estetiğini korumaya yönelik çalışmalarını kararlı şekilde sürdürürken, vatandaşların destek ve duyarlılığının büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Belediyesi, şehir, estetiğini, bozan, ve, çevre, kirliliğine, yol, açan, sigara, izmaritlerine, karşı, harekete, geçti, Belediye, yere, izmarit, atan, vatandaşlara, mevzuat, gereğince, 2953, TL, idari, para, cezası, uygulanacağını, duyurarak, denetimleri, sıklaştırdı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur