Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRK KIZILAY'IN AFET MÜDAHALE PLANI AKÇAABAT ŞUBESİ'NDE ELE ALINDI AKÇAABAT'TA TURİZM HAFTASI COŞKUSU ÇANKAYA, SEÇİMDEN SONRA DA SAHALARDA MÜDÜR YARDIMCILARI ATANDI AKÇAABAT ANADOLU LİSESİNDE ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ BAK'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI YARDIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENİYOR Çelebi: Trabzon’a büyük talep var, direkt seferlerin artırılmasını bekliyoruz “HALKIMIZIN İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR” BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı AKÇAABAT CHP’DEN AHMET KAYA’YA TEBRİK ZİYARETİ Muhtarlar Toplandı AKÇAABAT’TA FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ AVRUPA ŞAMPİYONU HAVVANUR’A MEMLEKETİ TRABZON’DA GÖRKEMLİ KARŞILAMA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR Otomobilen Nisan Ayında Faizleri Düşürdü İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE ÇEBİ’DEN YANITI ÇANKAYA'DAN 10 BAŞLIKTAN OLUŞAN AÇIKLAMA
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
 
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
 
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
Yeniden Refah'tan çok sert 'Erbakan' cevabı
 

Yeniden Refah'tan çok sert 'Erbakan' cevabı

28 Şubat anlayışının değişmeyen zihni yapısını şiddetle kınıyoruz!Yeniden Refah Partisi tarafından yapılan açıklamada, "Gazetecilik mesleğinin ruhuna ve doğasına tamamen ters düşen, yaptığı iş gazetecilik ahlakıyla bağdaşmayan sakat zihniyetli kişilerin, 28 Şubat zihniyetinin kalıntısıyla kendi kendilerine görev biçme ve had bildirme döneminin sona erdiğini özellikle vurgulamak istiyoruz." denildi.

9 Temmuz 2020 Perşembe 21:20
Yazdır

Yeniden Refah Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın bir köşe yazısında 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hakkında sarf ettiği iftira dolu ve haddi aşan ifadelerine çok sert cevap verildi.Açıklamada şu ifadelere yer aldı:Basın çalışanı gazetecilerin uymayı kabul ettikleri; ‘Basın Ahlak Yasası’nda ifadesini açıkça bulan, “Şeref ve haysiyetlere karşı haksız yayın yapılamaz, kişi ve kurumlar aleyhinde iftirada bulunulamaz” hükmüne rağmen, Çölaşan’ın geçmişte kalemini kendi hür iradesi doğrultusunda değil, 28 Şubat’ın vesayetçi anlayışı tarafından bazı köşe yazarlarına verilen ‘mandate’ kapsamına göre kullanarak, iftira ve nefret söylemleriyle milletin iradesine ipotek koymaya çalışması hala hafızalarda saklı durmaktadır.

Söz konusu gazetecilerin görev süreleri sonunda turnusol kâğıdı işlevine tabi oldukları gözlerden kaçmamıştır. Nitekim Emin Çölaşan’a yüklenen görevin bitiminde yazılı basının amiral gemisindeki köşe yazarlığına ibretlik bir şekilde son verildi." Esamesi okunmayan bir konuma gelmenin ruh hali içerisindeAçıklamada, eski itibarı kalmayan Çölaşan'ın art niyetli köşe yazısının ilgi çekme amaçlı olduğu belirtilerek "Emin Çölaşan’ın, nam-ı diğer '28 Şubat kalemşörü' olarak, Post-Modern darbe anlayışı sonrası meşru gazetecilik arenasında kabul gören fikri yaklaşım ve söylemleri artık hiçbir itibar görmediğinden gazetecilik mesleğinde esamesi dahi okunmayan bir konuma gelmiş olmanın ruh hali içerisinde adeta bir çıkış yolu arayarak kendisine meşruiyet arayışı sevdası içerisinde olduğunu görmekteyiz." ifadesi kullanıldı.Kin dolu mesnetsiz ifadeleri Çölaşan'ın düzeysizliğinin göstergesi'Çölaşan’ın son olarak Erbakan Hocamıza yönelik art niyetli, kin dolu, mesnetsiz ve ağza alınmayacak düzeydeki ifadeleri aslında onun düzeysizliğinin birer göstergesi niteliğindedir.' denilen açıklamada, "Türkiye’nin marka değeri olan, uyguladığı sanayileşme hamlesi ve yapmış olduğu efsane hizmetler şu anda her kesim tarafından daha iyi anlaşılmakta olan Erbakan Hocamız’ı eleştirme cüretini kendisinde bulan bu sakat zihni anlayış ne yazık ki bizlere yeniden dünün olumsuz atmosferini yaşatmaya çalışmaktadır.

Bu sakat iradenin karşısında her zaman olduğu gibi, bundan sonra da dimdik duracağımızı ve Türkiye’nin istenilen düzeye gelmesi için ‘Erbakan'ca’ bir duruş ve anlayışla hareket edeceğimizi açıkça ifade etmek istiyoruz. Çölaşan’ı karşımıza muhatap almamak ve kullandığı üslup seviyesiyle kendisine cevap vermemek, Erbakan Hocamız’ın bizlere örnek oluşturan nezaketi ile hareket etmek kendisine verilebilecek en güçlü cevap niteliğindedir."Çölaşan Hakkında Manevi tazminat davası açıldıÖte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı  Dr. Fatih Erbakan’ın talimatı ile  avukatı Burhan Asaf Şafak Çölaşan’ın yazısında Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın aziz hatırasına, kişiliğine ve manevi şahsiyetine yönelik hakaretamiz ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle İstanbul Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Emin Çölaşan aleyhine manevi tazminat davası açıldığı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler: 28, Şubat, anlayışının, değişmeyen, zihni, yapısını, şiddetle, kınıyoruzYeniden, Refah, Partisi, tarafından, yapılan, açıklamada, "Gazetecilik, mesleğinin, ruhuna, ve, doğasına, tamamen, ters, düşen, yaptığı, , gazetecilik, ahlakıyla, bağdaşmayan, sakat, zihniyetli, kişilerin, 28, Şubat, zihniyetinin, kalıntısıyla, kendi, kendilerine, görev, biçme, ve, had, bildirme, döneminin, sona, erdiğini, özellikle, vurgulamak, istiyoruz", denildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1775 Amerikan Devrimi başladı. Sömürgeci İngiliz birlikleri ile bağımsızlık savaşçıları, Massachusetts eyaletinin Lexington kentinde ilk çatışmaya girdi.
1904 Toronto'nun büyük bir kısmı, çıkan yangında harabeye döndü.
1909 Jeanne d'Arc azize ilan edildi.
1926 Türk karasularında her türlü denizcilik işlerini Türk vatandaşlarına tahsis eden ve yabancıların kabotaj hakkına son veren Kabotaj Kanunu kabul edildi.
1927 Mae West, Sex adlı oyundaki rolü müstehcen bulunarak 10 gün hapse mahkum oldu.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur