Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ŞAMPİYON AKÇAABAT ANADOLU LİSESİ Gökhan Gedikli: “Taşeron işçi çalıştırmaya, vergi ve gelir adaletsizliğine hayır! Merhum Akademisyenimiz için Cenaze Töreni BAŞKAN EKİM: “ÜRETEN ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ESNAFLARIN TALEBİNE ANINDA ÇÖZÜM BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM SANAYİ ESNAFIYLA GÜNE BAŞLADI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 45 OTOBÜS ŞOFÖRÜ ALACAK Yerel Kalkınma Hamlesi destekleri TTSO üyelerine anlatıldı Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu
BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM SANAYİ ESNAFIYLA GÜNE BAŞLADI
BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM SANAYİ ESNAFIYLA GÜNE BAŞLADI
 
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yapılan Eleştiriler Haksız!
 

Yapılan Eleştiriler Haksız!

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Çevre konuları ile ilgili hükümete yapılan eleştirilerin haksız olduğunu söyledi.

9 Haziran 2017 Cuma 08:06
Yazdır

“ÇEVRE HASSASİYETİMİZ EN ÜST DÜZEYDE”

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grubunun Çevre ihlalleri konusundaki Grup önerisi görüşüldü.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda çevre ihlalleri hakkında CHP Grup önerisi aleyhinde AK Parti Grubu adına söz aldı. Milletvekili Balta burada yaptığı konuşmada Çevresel sorunların TBMM'de gündeme taşınması durumunun önemli, ancak hükümete yapılan eleştirilerin haksız olduğunu ifade ederek “İnsanların 2002 yılında maskeyle dolaştığını, suların tankerlerle getirilip satıldığını, balıkların nasıl öldüğünü unutmadık. Yapılan her alandaki yatırımlarda çevre hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğunu milletimiz biliyor. Artan nüfus karşısında gelişen ihtiyaçlara karşı çözüm önerilerinin ortaya konulması lazım. Ekonomi büyüyecek, sanayi gelişecek ama enerji ihtiyacına karşı yapılacak hiçbir uygulamayı benimsemeyeceksiniz. Çevre konusunda hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğunu milletimiz biliyor. 2002 yılından sonra, bu süreç içerisinde, bizim on beş yıllık iktidarımız döneminde özellikle suların temizlendiğini, atık suların arıtılarak doğaya bırakıldığını, katı atıkların düzenli depolama tesislerinde bertaraf edilerek onlardan enerji üretilip ekonomiye kazandırıldığını özellikle bu katı atıklardan istihdamda yaklaşık 60 bin kişinin bu tesislerde çalıştığını ve bunun yanında da Orman Bakanlığımızın bu on beş yıllık süre içerisinde yaklaşık 4 milyar civarında ağacı doğaya kazandırdığını ve her alanda yaptığımız yatırımlarda özellikle çevre hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğunu milletimiz biliyor” dedi.

 

“enerji kaynaklarımızI ekonomiye kazandırmak zorundayız”

Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir taraftan nüfusumuz artacak, bir taraftan sanayimiz gelişecek, bir taraftan ekonomi gelişecek, bir taraftan turizm gelişecek ama enerji ihtiyacımızı nereden karşılayacağız? Çözüm önerilerini ortaya koymamız lazım. Bir taraftan yer altı zenginliklerimiz var, madenlerimiz var, enerji kaynaklarımız var, elbette bizler bunları ekonomiye kazandırmak zorundayız. Özellikle bu yatırımları yaparken (ÇED) Çevresel Etki Değerlendirmesi ne demek? Kirletmeden temiz tutmak ve önlem almak, bu. Bu birime, özellikle bu yatırımları yaparken, enerji yatırımlarını yaparken ve farklı yatırımları yaparken müracaat ediliyor. Müracaat edildiği zaman ÇED gerekliyse ilgili bütün birimler, ilgili bütün paydaşlar bir araya geliyor, çevre hassasiyetiyle beraber sivil toplum kuruluşları dinleniyor. İlgili bütün kuruluşlardan herhangi bir tanesi olumsuz karar verdiği zaman yatırıma özellikle müsaade edilmiyor. Bunları biz görüyoruz.

 

“HAVA DA, SU DA, TOPRAK DA BAYRAM EDİYOR”

Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapılan yatırımlarda ve yaptığı kontrollerde 2016 yılında çevre hassasiyeti olmayan kuruluşlara cezai müeyyideler uyguladı. 366 işletme işletmeden menedildi ve bunun yanında da 108 milyon civarında cezalar yazıldı. Bu ne demektir? Yatırımcıya diyoruz ki: "Yatırımı yapacaksın elbette ama çevre hassasiyetin de en üst düzeyde olacak." Yani şurada şunu ifade etmek isterim: Milletimiz rahat olsun, biz bu dönem içerisinde, on beş yıllık dönem içerisinde havayı, suyu ve toprağı rahatlattık. Hava da bayram ediyor, su da bayram ediyor, toprak da bayram ediyor.

 

ÇEVRE HASSASİYETİMİZLE BERABER YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ”

Yine aynı hassasiyetle, çevre hassasiyetimizle beraber yatırımlara devam edeceğiz. Yatırımcımız da rahat olsun. Eğer bu ülke kalkınacaksa, bu ülke büyüyecekse yatırımcıların önünde biz engel olmamalıyız. Bu çevre hassasiyetiyle birlikte aldığımız kararlar, özellikle çevreye karşı duyarlılığımız, özellikle Allah'ın verdiği bu güzel dünyamızın fotoğrafını değil, aslını gelecek nesillere bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.

Anahtar Kelimeler: AK, Parti, Trabzon, Milletvekili, Muhammet, Balta, Çevre, konuları, ile, ilgili, hükümete, yapılan, eleştirilerin, haksız, olduğunu, söyledi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1903 Alberta'da (Kanada) meydana gelen toprak kaymasında 70 kişi öldü.
1916 Kut'ül Ammare Kuşatmasında Halil Kut Paşa komutasındaki 6. Ordu Irak cephesinde Kut'ül Ammare kasabasında İngiliz Mezopotamya ordusunu teslim aldı.
1939 Türk güreşçileri Yaşar Doğu ve Mustafa Çakmak 66 ve 87 kilolarda Avrupa ikincisi oldu.
1945 İtalya'daki Alman birlikleri teslim oldu.
1945 Sovyet tankları Berlin'e girdi. Sovyet askerleri şansölyelik binasının kapılarını zorlarken, Nazi lider Adolf Hitler, tabancayla intihar etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur