Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Vali Kızılcık ‘İsraf Etmeden Tüketelim’
 

Vali Kızılcık ‘İsraf Etmeden Tüketelim’

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Tarihi Fırında Başlatıldı

13 Şubat 2013 Çarşamba 22:00
Yazdır

          Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ekmek israfının önlenmesi için toplumda duyarlılığın ve farkındalığın oluşturulmasını amacıyla Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" nı basına açık yapılan bir toplantıyla Trabzon’un tarihi fırınlarından  birinde başlattı. Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Vahit Özen ve çok sayıda vatandaş ile basın mensubu katıldı.

 

 

          Dünyadaki açlığın önüne geçilmesi amacıyla bu kampanyanın önemine değinen Vali Kızılcık “Sayın Başbakanımız 17 Ocak 2013 tarihinde ekmek israfını önleme kampanyasını Ankara’da başlattı. Gerçekten dünyamızda açlığın,  israfın çok üst noktalarda olduğunu biliyoruz. Maalesef gıda israfının başta ekmek olmak üzere inanılmaz yüksek boyutlarda olduğunu, Afrika’daki insanlığın aç kalmasına neden olduğunu görmekteyiz. Dünya genelinde yılda ortalama 870 milyon insan yetersiz beslenmektedir. Yaklaşık 10 milyon insanın yetersiz beslenmekten hayatını kaybettiğini, insanlık açısından çok büyük kayıplar olduğunu görmekteyiz.  Ülkemizde ekmek israfını görebilmek için üretilen ve tüketilen ekmek arasındaki farka bakmalıyız. Ülkemizde günlük 101 milyon adet ekmek üretilirken günlük 95 milyon ekmek tüketilmektedir. Dolayısıyla günlük 6 milyonun yıllık ise 2 milyar adet ekmeğin israf edildiğini görmekteyiz. Ülkemizde genel olarak üretilen ekmek miktarına ve tüketimine baktığımızda günlük yaklaşık 101 milyon  yılda da 37 milyar ekmek üretilmektedir. Üretim ve tüketime arasındaki fark  israf olarak değerlendiriliyor. Bu rakamlara baktığımızda 4 milyon 700 bin nüfusu doyurabilecek miktarda evlerimizde iş  yerlerimizde israf edildiğini görmekteyiz. Bu israfın önüne geçmek için Sayın Başbakanımızın Ocak ayında başlattığı Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasını Trabzon’umuzda başlatmak istedik” dedi.

 

          “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” İle Dünyadaki  4 Milyon 700 Bin İnsanı Doyuralım

 

          Trabzonluları kampanyaya destek vermeye davet eden Vali Kızılcık” Tüm Trabzonlu hemşerilerimin, vatandaşlarımızın ekmeğimizi tüketirken dünyada 870 milyon insanın bu gıdayı tüketme imkanının olmadığını  göz önünde bulundurararak, israf etmeden tüketmemiz gerektigini düşünüyorum. Trabzonlu hemşerilerimin bu konudaki hassasiyetlerine güveniyorum. Ekmeğimizi israf etmeden kullanalım. Tüketim fazlasını ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım olarak  sunalım. Afrika ve Güneydoğu Asya ülkelerinde yaşayan ve açlıkla karşı karşıya olan insanları doyurma ve onların sağlıklı beslenmelerine katkı sağlama düşüncesinde olalım. Ekmeğimizi bilinçli tüketirsek insanlığın huzur ve barış içersinde yaşamasına olanak sağlamış oluruz. Ayrıca dünya nimetlerini ve  kaynaklarını daha etkili olarak kullanmış  oluruz. Eğer sadece ekmek konusundaki israfı önlersek 4 milyon 700 bin insanı doyurmuş oluruz” dedi.

 

           İsraf Haramdır

 

          Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Fevzi Orhan Gümrükçüoğlu da,  Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası ile ilgili olarak Peygamber efendimizin  “İsraf Haramdır” hadisini hatırlatarak “ Özellikle vatandaşlarımıza ekmeğin siyahının  beslenme ve sağlık açısından tercih etmelerini öneriyoruz. İsraf etmeden diğer insanları da düşünerek ekmeğimizi tüketelim. Eğer israf yapmadan ekmeğimizi paylaşacak olursak dünyada inanıyoruz ki aç insan kalmayacaktır. Bu anlayışla birlikte Karadeniz de özellikle  Trabzon’umuzun ekmek ve un mamulleri yönünden Türkiye de oluşturduğu kültürümüzü insanlarla paylaşarak barışın  ve kardeşliğin olduğu bir dünyaya ulaşabiliriz.

 

          Konuşmalarının ardından Vali Kızılcık fırın küreğini eline alıp fırına ekmek sürdü. Daha sonra Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası başlatma törenine katılanlar israf olmasın diye yarım olarak imal edilen pideleri  yediler.

 

Anahtar Kelimeler: Ekmek, İsrafını, Önleme, Kampanyası, Tarihi, Fırında, Başlatıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur