İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı kötü şartlarda oturan 20 vatandaşa ev yaptı. 61.38 m2 tek katı betonarme konut projesi hazırlandı. Proje sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı genel müdürlüğünce kabul edilince evlerin yapımına başlandı.
Akçaabat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanı Akçaabat kaymakamı Soner ŞENEL “ ilçemizde konut ihtiyacı olan vatandaşlar muhtarlar vasıtasıyla tespit edildi. Vakfın mütevelli heyeti ihtiyaç sahiplerini yaşadığı evleri yerinde inceledi. Yapılması planlanan 20 ev kısa sürede bitirilerek fayda sahiplerine verilmeye başlandı. İlk olarak Maden mahallesinde oturan İsmail Özmen ve Mehmet Özmen’ ın evleri bitirilerek kendilerine teslim ettik. Kalan 18 evde kısa süre sonra sahiplerine teslim edilecek ” dedi.
Maden mahallesinde Akçaabat sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakfınca yaptırılan ilk ev yaklaşık 54.000.00 TLye maloldu Bu paranın 25 000.00 TL lik bölümü Vakıf tarafından karşılanırken kalan kısmı köydeki vatandaşların imkanlarıyla karşılandı.Maden köyündeki ikinci evin 25.000.00 TLsi Vakıf tarafından diğer harcamalar ise vatandaşlar üstlandi.
Evlerine kavuşan İsmail Özmen ve Mehmet Özmen “ Akçaabat sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakfı başkanı Akçaabat kaymakamı Soner ŞENEL’e , mütevelli heyet üyelerine ve evlerimizin yapılmasında katkıda bulunan muhtarımız Emrullah Cesur ve köy halkımıza teşekkür ederiz” dediler.