Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
İKİ KURUMDAN ÖNEMLİ ETKİNLİK Aday Adayı Ayvaz’dan Muhtarlarla istişare YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU CHP'de İlk Aday Adayı GENEL MERKEZE KİMLER ÇAĞRILDI CEMAL YILDIZ YAZDI İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA "KİMSE DİZAYN EDEMEZ" HER DAİM AİLELERİMİZİN VE EVLATLARIMIZIN YANINDAYIZ BAŞKAN EKİM’E EN ÖZEL ZİYARET Koç'tan İşbirliği Çağrısı Akçaabat'a Bir Okul Daha Trabzon Beşikdüzü'nde Acı Görüntü! Emir Berke Aşık da Bulundu CHPLİ BAŞKANDAN BAKAN ŞİMŞEK’İN AÇIKLAMALARINA SERT TEPKİ! TÜRSAB Heyetinden Başkan Ekim’e ziyaret DOKAP Başkanı Gültekin ile projeler görüşüldü NURULLAH GENÇ AKÇAABAT’TA KONFERANS VERDİ TİSKİ GENEL KURULU TAMAMLANDI AYVAZ'DAN ZİRAAT ODASINA ZİYARET BÜYÜKŞEHİR YASASI ve TARIMSAL ÜRETİM ANALİZ RAPORU AK PARTİ’DEN BELEDİYE MECLİSİNE KAÇ ADAY MÜRACAAT ETTİ.
YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU
YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU
 
İKİ KURUMDAN ÖNEMLİ ETKİNLİK
İKİ KURUMDAN ÖNEMLİ ETKİNLİK
 
Aday Adayı Ayvaz’dan Muhtarlarla istişare
Aday Adayı Ayvaz’dan Muhtarlarla istişare
TTSO ile Tarım Müdürlüğü protokol imzaladı
 

TTSO ile Tarım Müdürlüğü protokol imzaladı

400 dönümlük alanda İsabella Üzümü üretimine destek verilecek

5 Temmuz 2023 Çarşamba 00:43
Yazdır

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında atıl alanların tarıma kazandırılması projesi kapsamında 400 dönümlük alanda İsabella Üzümü yetiştiriciliğinin desteklenmesi amacıyla protokol imzalandı. TTSO koordinasyonunda tüzel veya gerçek kişilerin yetiştirerek hasadını yapacağı İsabella Üzümü üretimine yüzde 70 oranında devlet desteği verilecek.

ÇELEBİ VE GÜLBAY İMZALADI

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay arasında imzalanan protokol uyarınca, atıl arazisi bulunan gerçek veya tüzel kişiler, TTSO’ya başvurarak projeden yararlanabilecek. TTSO koordinasyonunda, yüzde 70 oranında devlet desteğiyle uygun bulunan arazilerde yapılacak yatırımla yetiştirilecek İsabella Üzümleri, katma değerli ürün olarak ekonomiye kazandırılacak.

ÇELEBİ: İSABELLA ÜZÜMÜ YETİŞTİRMEK İSTEYENLER ODAMIZA BAŞVURABİLİR

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, katma değerli ürün haline gelebilecek tarımsal üretimleri önemsediklerini belirterek, “Bölgemizde yoğun olarak bulunan, birçok özelliğiyle öne çıkan ve halk arasında kokulu siyah üzüm olarak bilinen İsabella Üzümünün katma değerli ürüne dönüşmesini amaçlıyoruz. Bu anlamda bölgemizde yapılan bazı çalışmalar da bulunuyor. Toplamda 400 dönüme kadar olan alanda yüzde 70 oranında devlet desteği verilecek. Arazilerinde İsabella Üzümü üretmek isteyen vatandaşlarımızın odamıza başvurması sonucu süreç başlayacaktır. Yapılacak incelemelerde arazi bu tür tarıma uygunsa gerçekleştirilecek yatırımlara yüzde 70 oranında devlet desteği uygulanacaktır” dedi.

GÜLBAY: ATIL ARAZİLERİN TARIMA KAZANDIRILMASINI AMAÇLIYORUZ

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, TTSO ile imzaladıkları protokolle atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılmasını amaçladıklarını belirterek, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nca uygulanmakta olan ulusal tarım politikaları doğrultusunda, atıl alanların tarıma kazandırılması projesi kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında Mikroklima iklim özelliği gösteren ve meyvecilik açısından büyük potansiyele sahip atıl alanlardan 400 dönümünün İsabella yetiştiriciliği yapılarak tarımsal üretime ve milli ekonomiye kazandırılması amacıyla protokol imzaladık. Proje gerçekleştirildiğinde TTSO’nun koordinasyonunda tüzel veya gerçek kişilerin bakımını ve hasadını gerçekleştirecekleri kokulu kara üzümlerin katma değerli ürün olarak ekonomiye kazandırılması, atıl durumda bulunan, güneşlenme, toprak kalitesi ve toprak hazırlığı olarak meyveciliğe uygun 400 dönüm alanın da tarımsal üretime kazandırılması sağlanmış olacaktır” ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler: 400, dönümlük, alanda, İsabella, Üzümü, üretimine, destek, verilecek
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1791 The Observer'ın (dünyanın ilk pazar günü gazetesi) ilk sayısı yayımlandı.
1859 Mekteb-i Mülkiye kuruldu.
1881 Los Angeles Times'ın ilk sayısı yayımlandı.
1897 Osmanlı Devleti ile Yunanistan arasında barış anlaşması imzalandı.
1918 ABD başkanı Woodrow Wilson, I. Dünya Savaşı barış görüşmeleri için Versay'a geldi. Başkanlığı sırasında Avrupa'ya gelen ilk ABD başkanı oldu.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur