TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın Gaziantepsor mücadelesinde kural dışı fotoğraf çektikleri için 4 foto muhabiri Tolga sağlam (DHA) Burak Altınöz (AA) Halil İbrahim Şahin (Habertürk ) Nurgül Günaydın (Günebakış) 15 gün ceza verildiğini açıkladı.
Taşkın “29 Ocak 2017 Pazar günü Medicalpark Arena Stadı'nda oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor maçında, foto muhabiri bazı meslektaşlarımız, TFF tarafından FİFA-UEFA kuralları çerçevesinde konulan uygulamalara riayet etmeyerek, TFF Gözlemcisi'nin tespiti ve raporu doğrultusunda spor müsabakaları için 15'er gün akredite yapılmama cezası almışlardır. Bu konuda defalarca uyarılar yaptığımız hepinizin malumlarıdır.
Ayrıca bu kural ihlalleri yüzünden kulüplerinde para cezası ödediklerinin de bilinmesi gerekir. Bu vesile ile bir noktaya daha dikkat çekmek isteriz. Foto muhabirlerine yaptıkları yanlışlar nedeniyle cezalar giydikleri yelek numarası üzerinden verilmektedir. TSYD kayıtlarında foto muhabiri yeleği numarası ile kimin üzerine kayıtlı ise cezayı bu meslektaşımız almaktadır.
Aksi bir durumun tespitinde ceza ağırlaşmakta ve yelek de bir daha verilmemek üzere geri alınmaktadır. Bu nedenle meslektaşlarımızın kendilerini de zor durumu düşürecek böylesine uygulamalara itibar etmemeleri gerekir. İhtiyaç hasıl olduğunda şubemiz sekreteryası ile irtibat kurulması yeterli olabilmektedir.
Söz konusu maçta TFF Gözlemcisinin; "29.1.2017 tarihinde oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor Spor Toto Süper Ligi müsabakasında ev sahibi takımın attığı ilk golden sonda dakika 15'de görev yaptıkları bölgeden ayrılarak, yedek kulübesinin yanına gelip, gol sevincini yaşayan futbolcuların fotoğrafını çekip görev yerlerine döndükleri tespit edilmiştir" şeklindeki raporu doğrultusunda 4 foto muhabirine 15 gün süreyle TSYD Genel Merkezi tarafından kural ve kaideler gereği ceza kesimi yapılması gerekmiştir. Karar kendilerine tebliğ edilmiştir. Cezaların uygulama süresi 1-15 Şubat tarihleri arasındadır. Gereğini bilgilerinize sunar, görev yapmak için mağduriyete uğramama adına meslektaşlarımızı dikkatli olmaya davet eder, iyi çalışmalar dilerim."
kaynak:61saat.com