Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Trabzon’da taksimetre ayarlama fiyatları düşürüldü
 

Trabzon’da taksimetre ayarlama fiyatları düşürüldü

TESOB – Trabzon’da yetkili firma tarafından 1000 lira olarak belirlenen taksimetre ayarlama ücreti,

21 Mart 2022 Pazartesi 18:21
Yazdır

TESOB ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde şoförler odaları ve taksi duraklarının yaptığı girişimler sonucu 650 liraya düşürüldü.

TESOB’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI YAPTILAR

Akaryakıta yapılan son zamların ardından Trabzon’da taksimetre açılış ücreti 3 ay aradan sonra yeniden zamlandı.

Ancak il genelindeki bini aşkın taksinin 21 gün içinde yaptırması gereken taksimetre ayarının ücreti yetkili firma tarafından 1000 lira olarak belirlenince zamlı tarife uygulamaya koyulamadı. Gelişmeler üzerine TESOB Başkanı Metin Kara konuyla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürü Adem Çelik, TESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, TESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Çarşıbaşı Esnaf Odası Başkanı Turan Kaynar, Araklı Şoförler Odası Başkanı Coşkun Kınalıoğlu, Beşikdüzü Şoförler Odası Başkanı Mehmet Coşkun Zihni, Arsin Şoförler Odası Başkanı Murat Ateşoğlu, Tonya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Lermi, Of Şoförler Odası Başkanı Şahmeran Er, Yomra Şoförler Odası Başkanı Zeki Aygün, Düzköy Esnaf ve Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı Mümin Tirgil, Şalpazarı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yılmaz, Köprübaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Osman Aydın, esnaf odaları temsilcileri, taksi durağı başkanları ve diğer ilgililer katıldı. Toplantının bir bölümünde taksimetre ayarlamalarını yapan şirketin sahibi de dinlendi.

TAKSİMETRE AYAR FİYATI 650 LİRAYA DÜŞÜRÜLDÜ

TESOB Başkanı Metin Kara, yapılan görüşmeler sonucunda yetkili firmada yapılacak taksimetre ayarlama ücretlerinin 1000 liradan 650 liraya düşürüldüğünü vurguladı. Başkan Kara, “Yaklaşık 3 ay önce taksimetre ücretlerinde ayarlama yapılmıştı.

Ancak akaryakıta üst üste gelen zamlar sonucunda haklı olarak taksici esnafımız yeniden bir zam talebiyle bize geldi. Taksimetre açılış ücretlerini artırdık. Ancak taksimetre ayarlamalarını yapan ve Trabzon’da tek olan firma, 3 ay önce 600 liraya yaptığı işlem için bu kez 1000 lira istedi.

Zaten akaryakıt zamları, yedek parça ve diğer masraflar nedeniyle beli bükülmüş olan taksici esnafımızın bu parayı ödemesi imkansız. Özellikle ilçelerle birlikte bini aşkın taksinin hizmet verdiği Trabzon’da bu kadar kısa sürede ikinci kez yüksek bir ayar ücreti vermek istemeyen esnafımız bize başvurdu.

TESOB ve Büyükşehir UKOME olarak, esnaf odalarımız, şoförler odalarımız, durak başkanlarımızla yaptığımız toplantı sonucunda bu fiyatın kabul edilemez olduğu sonucuna vardık.

Firma yetkilisiyle yapılan görüşmeler sonucunda da arkadaşımız duyarlılık gösterdi ve taksimetre uyarlarının 650 liraya yapılmasına karar verildi. Taksici esnafımıza hayırlı olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler: TESOB, , Trabzon’da, yetkili, firma, tarafından, 1000, lira, olarak, belirlenen, taksimetre, ayarlama, ücreti
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur