Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TİMBİR heyetinden TTSO’ya ziyaret TÜRKİYE ŞAMPİYONU GENÇLER, BAŞKAN KAYA’YI ZİYARET ETTİ AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ EKİM’DEN İŞÇİ BAYRAMI MESAJI YAKINLARINI KAYBEDEN VATANDAŞLARA TİSKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI BAŞKAN GENÇ’TEN 1 MAYIS MESAJI MHP TRABZON İL BAŞKANI TOLGAY SİVRİKAYA’DAN BAHÇELİ'YE ZİYARET ŞAMPİYON AKÇAABAT ANADOLU LİSESİ Gökhan Gedikli: “Taşeron işçi çalıştırmaya, vergi ve gelir adaletsizliğine hayır! Merhum Akademisyenimiz için Cenaze Töreni BAŞKAN EKİM: “ÜRETEN ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ESNAFLARIN TALEBİNE ANINDA ÇÖZÜM BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM SANAYİ ESNAFIYLA GÜNE BAŞLADI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 45 OTOBÜS ŞOFÖRÜ ALACAK Yerel Kalkınma Hamlesi destekleri TTSO üyelerine anlatıldı Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ EKİM’DEN İŞÇİ BAYRAMI MESAJI
AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ EKİM’DEN İŞÇİ BAYRAMI MESAJI
 
TÜRKİYE ŞAMPİYONU GENÇLER, BAŞKAN KAYA’YI ZİYARET ETTİ
TÜRKİYE ŞAMPİYONU GENÇLER, BAŞKAN KAYA’YI ZİYARET ETTİ
 
BAŞKAN GENÇ’TEN 1 MAYIS MESAJI
BAŞKAN GENÇ’TEN 1 MAYIS MESAJI
TOKİ Trabzon’u neresi sanıyor?
 

TOKİ Trabzon’u neresi sanıyor?

Önce pahalı konutlar, şimdi pahalı dükkanlar... 65 bin liralık dükkanı 110 bin liraya satıyor

16 Mayıs 2015 Cumartesi 19:42
Yazdır
TRABZON’UN Araklı ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Araklı Belediyesi işbirliğinde yapımına başlanacak sanayi sitesindeki dükkânların fahiş fiyattan satılacak olması esnafın tepkisine neden oldu.

60 dönüm arazinin istimlak edilerek, 216 dükkânın yapılacağı sitede 110 bin liraya satılacak 86 metrekare dükkanların pahalı olduğundan yakınan esnaf dün bir toplantı yaparak, durumun düzeltilmesi için mücadele edeceklerini söylediler.

Araklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’nın salonunda dün düzenlenen toplantıya çok sayıda esnafın dışında MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Aydın Birincioğlu, ASKON Trabzon Şube Başkanı Yılmaz Karadeniz ve ilçede faaliyet gösteren esnaf odaları başkanları katıldı.

Araklı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından oluşturulan komisyonun başkanı İbrahim Beşir, esnafın bu konuyla ilgili rahatsızlığını tüm yetkililere ulaştırdıklarını, dertlerine çare aradıklarını kaydetti. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye de şikâyetlerini ilettiklerini belirten Beşir, Başkan Çebi’nin kendilerine “Siz almazsanız, sizden zenginlere bu dükkânları satarız. Siz de kiracı olursunuz” dediğini ileri sürdü.

Araklı Kaymakamı ve AK Parti’nin Araklı ilçe başkanı ile konuyu görüştüklerini ve hazırladıkları dosyayla rahatsızlıklarını İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na kadar ilettiklerini söyleyen Beşir, “Maddi açıdan bu fiyatların üstesinden gelmemiz imkansız. Devlet küçük sanayi esnafını her alanda korurken, TOKİ ve belediye işbirliğinde sanayi esnafı mağdur ediliyor” dedi.

 

“86 metrekare olan bu dükkanları 65 bin lira gibi bir rakama istiyoruz” diyen Beşir isteklerini şu ifadelerle dile getirdi: “TOKİ fazla kâr etmesin. Edecekse de 1-2 milyon etsin. Biz burada istihdam sağlayacağız. 110 bin liralık dükkanı, biz 65 bin liraya istiyoruz. Yüzde 25 katılım payının iptal edilmesini istiyoruz. 65 bin liranın da 10 ila 15 yıl arasında eşit taksitlere bölünüp, esnafa satılmasını istiyoruz”  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2015 fiyatlarına göre imal edilecek dükkanların 3A atölye sınıfında olduğunu vurgulayan Beşir, bu sınıftaki dükkânların ise bakanlıkça metrekare birim fiyatının 590 TL olarak belirlendiğini savundu. Beşir, “Bu rakamın içerisinde yüzde 25’lik müteahhitlik kârı da mevcuttur.  Arsa payı hariç bütün imalatlar, beton, demir, seramik, elektrik, su, atık su, çatı vb. işçilik olduğu halde 590 TL’dir” diye konuştu. Beşir şöyle devam etti: “Ancak TOKİ bizlere uygulamak istediği metrekarenin fiyatı bin 300 liradır. Arazi Trabzon’un değerli bir arazisi olmayıp, imalat maliyetlerini artıracak fizikî bir engeli yoktur. Bu fiyatları çok yüksek buluyoruz ve bu fiyatları kabullenmemiz mümkün değildir. Bu fahiş fiyatlara gerekli müdahale yapılmalıdır. Fiyatlar makul seviyeye çekilerek, küçük ölçekli sanayi esnafı korunmalıdır. Bize dayatılan rakamlar yeniden değerlendirilmelidir.”

 

Anahtar Kelimeler: Önce, pahalı, konutlar, şimdi, pahalı, dükkanlar, 65, bin, liralık, dükkanı, 110, bin, liraya, satıyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1903 Alberta'da (Kanada) meydana gelen toprak kaymasında 70 kişi öldü.
1916 Kut'ül Ammare Kuşatmasında Halil Kut Paşa komutasındaki 6. Ordu Irak cephesinde Kut'ül Ammare kasabasında İngiliz Mezopotamya ordusunu teslim aldı.
1939 Türk güreşçileri Yaşar Doğu ve Mustafa Çakmak 66 ve 87 kilolarda Avrupa ikincisi oldu.
1945 İtalya'daki Alman birlikleri teslim oldu.
1945 Sovyet tankları Berlin'e girdi. Sovyet askerleri şansölyelik binasının kapılarını zorlarken, Nazi lider Adolf Hitler, tabancayla intihar etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur