Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fatih Erbakan'dan Pulat'a başarı beratı! Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu: "Düzköy MYO İçin Müjde Verdi" TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı KAYSERİ VE İZMİR DEVLET TİTATROLARI AKÇAABAT’TA Zorlu, yüksek su faturalarına dikkat çekti FINDIKTA MÜCADELE ZAMANI SEBAT GENÇLİK MAĞLUP OLDU TRÜ İletişim Öğrencileri Ankara’da AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı. Belediye'de Görev Değişim İMZALAR ATILDI BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı KAMPÜS KARNAVAL YERİ ANKARA’DA TRABZON TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI TÜRKİYE ULUSAL AJANSINDAN OKULUMUZA ZİYARET BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI KAĞAN MUMCU'DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’den Ortahisar Belediyesinin Mali Durumu Üzerine Açıklama: “Yanlış Algılarla Vatandaşlarımızı Yönlendiremezsiniz” KAYA’DAN KALEM KALEM BORÇ AÇIKLAMASI
AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
AKÇAABAT STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
 
Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı.
Trabzon Bilsem'den Büyük Başarı.
 
TÜRKİYE ULUSAL AJANSINDAN OKULUMUZA ZİYARET
TÜRKİYE ULUSAL AJANSINDAN OKULUMUZA ZİYARET
Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısına katıldı
 

Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısına katıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği (BKÜB) dönem toplantısına katıldı.

2 Ekim 2023 Pazartesi 09:56
Yazdır

Bölge üniversitelerinin birikimlerinin bir araya getirilerek, bölgesel kalkınmanın sağlanması ve ülke gelişimine katkı sunulması amacıyla kurulan Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği (BKÜB) dönem toplantısında “Türkiye Yüzyılı” vurgusu yapıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Senato Salonunda, BKÜB Dönem Toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya gelen BKÜB üyesi rektörleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Topcuoğlu yönetiminde gündem maddelerini değerlendirdi. Bölgesel kalkınma temelinde ülke gelişimine katkı sunulmasının hedeflendiği toplantıda üniversitelerin mevcut durumu ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Olası iş birliği imkânları değerlendirildi

Toplantıda, birlik içerisinde laboratuvar imkânlarının, eğitim-öğretim materyallerinin, dijital veri tabanlarının karşılıklı olarak daha etkin kullanılması için kararlar alındı. BKÜB içerisindeki üniversitelerin proje pazarı etkinlikleri, sosyofest tasarım yarışmaları, TÜBİTAK proje eğitimleri, faydalı model çalışmaları ve başarılı teknokent uygulamaları konularında karşılıklı destekler, stratejiler ve hedefler değerlendirildi.

“Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkı sunuyoruz”

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının son yıllarda çok güzel projelere imza attıklarını belirten YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Topcuoğlu, YÖK olarak Türkiye’nin geleceği için yeni stratejiler ile hedefler belirlediklerini ve tüm yükseköğretim kurumlarıyla birlikte “Türkiye Yüzyılı”na katkı sunmaya devam ettiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Topcuoğlu, Türk yükseköğretim kurumlarının dünya sıralamalarında her geçen gün başarılarını artırarak etki ve ağırlıklarını hissettirdiklerini, bundan dolayı mutlu olduklarını da kaydederek BKÜB’ün faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve yükseköğretim alanına yapmış oldukları katkıları takdirle karşıladıklarını bildirdi.

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ise katılımları dolayısıyla başta YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Topcuoğlu olmak üzere, tüm üniversite rektörlerine teşekkürlerini ileterek toplantının gelecek için güzel işlere vesile olacağını belirtti.

“Bölgesel kalkınmada üniversiteler merkezi öneme sahip”

Gerçekleştirilen toplantıyla yapılan tecrübe paylaşımı ve iş birliği süreçlerinin önemine dikkat çeken Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Yeni nesil bölgesel gelişme politikalarıyla üniversitelerin bölgedeki rolleri merkezi bir konuma ulaşmıştır. Öğrenen bölgeler, Ar-Ge, Ür-Ge ve bilgi transferi gibi kavramlar bölge-üniversite ilişkisiyle tanımlanabilecek süreçleri ifade etmektedir. Bu noktada Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısında değerli rektörlerimizle bir araya gelerek ‘Türkiye Yüzyılı’nda yapabileceklerimizi ele aldık. Birbirimizden öğrenerek çıktığımız bu yolculukta önemli kazanımlar elde etmeye devam ediyoruz. Bu düşüncelerle daha iyiye ulaşma hedefindeki destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, toplantıyla birlikte ufkumuzu açan değerlendirmeleri için YÖK Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Metin Topcuoğlu’na ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Harun Çiftçi’ye, Dönem Başkanımız Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Sarıbıyık’a ve sundukları katkı için değerli rektörlerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

16 üniversitenin rektörü toplantıda yer aldı

ÇAKÜ Rektörü Çiftçi'nin ev sahipliğinde, BKÜB Dönem Başkanı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Sarıbıyık'ın yönetimindeki toplantıda; BARÜ Rektörü Uzun ile birlikte Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı da yer aldı.

Ayrıca BKÜB dönem toplantısına Çankırı’da bulunan Bosna-Hersek Zenica Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jusuf Duraković de katıldı.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi, (BARÜ), Rektörü, Prof, Dr, Orhan, Uzun, Çankırı, Karatekin, Üniversitesi, (ÇAKÜ), ev, sahipliğinde, gerçekleştirilen, Batı, Karadeniz, Üniversiteleri, Birliği, (BKÜB), dönem, toplantısına, katıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1749 Handel'in Ateş Oyunları Müziği ilk kez Londra Green Park'ta seslendirildi.
1810 Beethoven, ünlü eseri Für Elise'yi besteledi.
1865 Sultana isimli ve 2,300 yolcu taşıyan buharlı gemi Mississippi Nehrinde infilak ederek battı: 1.700 kişi öldü.
1908 1908 Yaz Olimpiyatları Londra'da başladı.
1909 II. Abdülhamid tahttan indirildi; yerine V. Mehmed tahta geçti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur