Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Rektör Uzun, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’na katıldı
 

Rektör Uzun, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’na katıldı

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’na katıldı.

26 Mayıs 2021 Çarşamba 18:20
Yazdır

RTÜK, Diyanet İşleri Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi, TRT, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) iş birliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’nun açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in yaptığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ve çok sayıda yönetici, akademisyen ve gazetecinin panelist olarak yer aldığı sempozyum kapsamında düzenlenen panellerde ‘İslamofobi’ konusu uluslararası düzeyde konuşmacıların katılımıyla farklı görüş açılarıyla değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, “Batı başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde İslam düşmanlığı hastalığı, tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günümüzde de İslam düşmanlığının çok sinsi ve örtülü yöntemlerle sürdüğünü, yakın tarihte İslam düşmanlığının yol açtığı acıların Bosna’daki katliamlardan Arakan’daki kıyımlara, Türkistan’dan Filistin’e kadar pek çok yerde yaşandığını söyledi.

ABD yönetiminin 11 Eylül saldırıları ardından başlattığı ‘Müslümanları şeytanlaştırma’ stratejisinin, pek çok toplumun kültürel yapısında zaten var olan İslam düşmanlığı virüsünü tetikleyen bir işlev gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı ülkelerinin, değişen küresel güç dengelerinin yol açtığı belirsizlikleri, kendi kamuoylarını faşist söylemlerle oyalayarak geçiştirmeye çalıştığını anlattı.

Devlet yöneticileri, akademisyenler ve gazetecilerin panelist olarak yer aldığı sempozyuma katılan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Medya, İslamofobi, yalan haber, nefret söylemi ve kültürel ırkçılık gibi küresel sorunların konu edindiği bu programı oldukça değerli buluyorum. Dünya genelinde 2 milyar nüfusa sahip bir kitlenin hedef alındığı bu soruna karşı stratejilerin belirlenmesi ve sürdürülebilir bir hedefle ilerletilmesi insanlık üzerinde iyiliğin yaygınlaşmasına vesile olacaktır. Anti-İslam söylemlere karşıt argümanlarla desteklenmesi ırkçı söylem ve eylemlerim zayıflamasını da sağlayacaktır. Bu düşüncelerle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da hassasiyetle eğildiği bu konudaki girişimleri dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür ediyor, Bartın Üniversitesi olarak bu sürece katkı sunmak için gayret gösterdiğimizi de belirtmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi, Rektörü, Prof, Dr, Orhan, Uzun, 1, Uluslararası, Medya, ve, İslamofobi, Sempozyumu’na, katıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur