Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YOL NE ZAMAN YAPILACAK? MHP ÇARŞIBAŞI İLÇE KONGRESİ YARIN YAPILACAK ÖMER ORHAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI MAHALLE ŞENLİKLERİ’ İLE GÖLÇAYIR’DA EĞLENCELİ BİR YAZ AKŞAMI YAŞANDI HAÇKALI HOCA ANILACAK BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI Akçaabat Kent Konseyi AR-GE Komisyonu Çalışma Vizyonu HİZMET-İŞ’TEN TRABZON’DA HAK BİLİNCİ VE KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EĞİTİMİ Nerden Nereye… GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU BAŞKAN KAYA, ‘TRABZONSPOR: FUTBOLDA ANADOLU DEVRİMİ’ KİTABININ İMZA GÜNÜNE KATILDI SÜRMENE'DE KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİNİN TEMELİ ATILDI BÜYÜKŞEHİR’İN RESİM KURSLARINA YOĞUN İLGİ ASYA MARKET BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR AKÇAABAT ÖMER ORHAN’A AĞLIYOR Özel İmperial Hastanesi 19 yaşında ŞALPAZARI'NDA DEMİRTÜRK YENİDEN BAŞKAN BAŞKAN GENÇ'TEN KKTC BAŞKONSOLOSU DEMİREL'E ZİYARET Sebat Talha Özcan ile yeniden anlaştı.
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
BAŞKAN GENÇ: TURİSTLERİN TALEPLERİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
 
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TRABZON'UN TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
 
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
GENÇLER TOPRAKLA BULUŞTU
RAYLI SİSTEM YAPILACAK, REŞADİYE VİYADÜĞÜ KALKACAK
 

RAYLI SİSTEM YAPILACAK, REŞADİYE VİYADÜĞÜ KALKACAK

Trabzon Kent Konseyi 19. Olağan Seçimli Genel Kurulu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin yatırımları konusunda ortak akla vurgu yaptı.

4 Temmuz 2024 Perşembe 18:12
Yazdır

Başkan Genç, raylı sistemi şehre kavuşturacaklarını belirtirken, Reşadiye viyadüğünü de ortadan kaldıracaklarını yineledi.
Trabzon Kent Konseyi 19. Olağan Seçimli Genel Kurulu, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in katılımıyla gerçekleşti. Trabzon Kent Konseyi’nin önemine vurgu yapan Başkan Genç, “Şehir yönetimi için halkın iradesini teslim alan yöneticilerin çok önemli bir istişare organı olan Kent Konseyi’nde bugüne kadar güzel çalışmalar yapıldı. Bir taraftan konseyi oluşturan şehrin bütün dinamikleri, kendi meslek alanlarında faaliyetler yürütürken diğer taraftan da yaşadıkları şehrin sorunlarını gündeme getirmek ve çözüm üretmek konusunda kıymetli çalışmalara imza atıyor. Tarih, kültür, sanat, eğitim, ticaret ve sağlık merkezi hürriyetine ulaşmaya çalışan bu bölgenin önemli dinamiği olan Trabzon'umuzda kent konseylerimizce güzel çalışmalara imza atıldı. Kent Konseyimizin değerli görüşlerine, değerli çalışmalarına itimat etmek, onları alıp kendi meclislerimizde istişare etmek ve icra organına taşımak bizlerin temel görevidir” dedi.

YAPAN DEĞİL YIKAN KONUŞULACAK

Başkan Genç, ortak aklın önemine vurgu yaparak, “Reşadiye kavşağının yapıldığı zamanı hatırlıyorum. Konseyimizin de aykırı fikri vardı. Oda başkanlarımızın farklı fikirleri vardı. Ancak yapıldı. Şu anda Allah nasip ederse şehrimize yakışmayan o projeyi ortadan kaldırmakla ilgili girişimlerimiz var. İnşallah onu da şehrin gündeminden kaldıracağız. Tarihi şehir, kültür şehri, sanat şehri diyoruz. Ondan sonra tarihin bize emanet ettiği surların önü viyadükle beraber kesiliyor. Kamu yararı olsa neyse diyeceğiz. Tanjant da benzeri şekilde ancak orada ciddi bir trafik sirkülasyonu var. Reşadiye, 15-20 tane aracın geçtiği bir viyadük olmuş. Ben 2009 yılında yerel seçim çalışmalarını yaparken bundan sonra Trabzon'da yapan değil, yıkan belediye başkanları daha konuşulacak demiştim” ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ YÜZYILA AİT KALINTILAR

VARŞehrin tarihi geçmişinden söz eden Başkan Genç, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehre Ortahisar Belediyemiz döneminde üç tane müze kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ortahisar'ın sur dibinde yapılan kazılarda birinci yüzyıla, yani Roma dönemine ait kalıntılar var. Yeni dönemde de şehrin özelliklerini ve güzelliklerini koruyarak geleceğe devretmek gibi bir yükümlülüğümüz de var” diye konuştu.

RAYLI SİSTEMİ ŞEHRE KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Konseyimizin güzel bir çalışmasını izledik. Bütün ilçelerimizde bir anket yapıldı. Raylı sistemin bütün ilçelerde önde çıkmasını çok kıymetli buluyorum. Biz bu hususu projelerimizde birinci sıraya koyduk. Seçildiğimiz günün 24. gününde protokolünü imzaladık. Ay, gün, saat demeden, peşine koşarak bunu şehre kazandıracağım. Burada teknik olarak sadece bakanlık bürokrasimizin veya oradaki teknokrat kadromuzun değil bu şehirde yaşayan ve bu şehirde dinamik bir mesleki örgütlenmenin sahibi olan sizlerin teknik olarak güzergah noktasında kıymetli görüşlerini istiyoruz. Bu teknik bir şey, bilimin işi.

Bu şehirde yaşayan kıymetli meslek örgütlerimizin kafa yorarak, düşünce üreterek ortaya koyabilecekleri bir irade. O nedenle çok kıymetli buluyorum. Üniversitemizde de toplantı yapacağız. 11 Temmuz’da bu salonda daha geniş katılımlı raylı sistemle ilgili toplantı gerçekleştireceğiz. Bu şehre yapılan her güzel iş, geleceğe dair bu şehri daha yaşanabilir kılmak demek. Gelişen trendi turizm olan bir ülkeyiz. Şehirde 12 ay boyunca turizm nasıl yapılabilir. Buna da kafa yormamız lazım. Çünkü şehrin en önemli ekonomik getirisidir. İnşallah bundan sonra da kent konseyimizle bugüne kadar olduğu gibi yine aynı katılımcı anlayışla yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Sözlerini “2010-2011 şampiyonu Trabzonspor’dur” diye bitiren Başkan Genç, salondaki kalabalıktan büyük alkış aldı

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Kent, Konseyi, 19, Olağan, Seçimli, Genel, Kurulu’na, katılan, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Ahmet, Metin, Genç, şehrin, yatırımları, konusunda, ortak, akla, vurgu, yaptı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
M.Ö. 356 Herostratus adındaki bir genç,Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan, Efes'teki Artemis Tapınağı'nı yaktı.
1446 Lidköping, İsveç'te bir kent konumuna alındı.
1718 Osmanlı Devleti ile Avusturya ve Venedik Cumhuriyeti arasında Pasarofça Antlaşması imzalandı.
1774 Osmanlı Devleti ile Rusya arasında Küçük Kaynarca Antlaşması imzalandı
1798 Napolyon'un Fransızlara Kahire yolunu açan "Piramitler Savaşı".
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur