Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
Pekşen Akçaabat’ta Konuştu
 

Pekşen Akçaabat’ta Konuştu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Akçaabat’ta konuştu.

1 Şubat 2017 Çarşamba 19:30
Yazdır

Pekşen, referanduma gitmesi düşünülen yeni Anayasa değişikliği ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Akçaabat’ta konuştu. Pekşen, referanduma gitmesi düşünülen yeni Anayasa değişikliği ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Pekşen, “Orta ki mesele yalnızca CHP’lilerin meselesi değildir. Ortada bir anayasa meselesi tek başına görülmemeli. Bu yalnızca Anayasa meselesi değildir. Ortada ki mesele çok ciddi milli meseledir. Tarihimizde ilk defa yaşadığımız hapsedilmenin içinden nasıl çıkacağımızı, bölünmeden, parçalanmadan, tuzağa düşmeden nasıl çıka bileceğimizi başarmanın dönemidir. Onun için kızmadan, küsmeden, bütün baltaları kenara koyarak tarihte ilk defa Çanakkale Meydan Muharebesinin bire bir benzerini silahsız olarak vermek durumundayız.

Bir parlamentoda konuşmada, son söz aldığımda şöyle bir cümle söyledim. “Bu metin bir hukukçu tarafından hazırlanmış metin değildir. Size bu metni kim hazırladıysa bunu hazırlayan hukukçu değildir. İçinizde çok kıymetli hukukçular var” dedim.

Mesela Sayın Ahmet İyimaya, Burhan Kuzu ve Hakkı köylü gibi. “Benden Farklı düşünen kendi dünyalarında hukuk adına söyledikleri önemsenen insanlar var. Bu metnin altında onların da imzasının olduğunu düşünmüyorum” dedim. Bekledik ki ertesi gün, Haluk bey AK Parti’nin hukukçuları adına bir söz söylüyor, onlar çıkar ona cevap verirler. “Hayır canım. Bunda hukukçuların imzası var.  Bunda Burhan Kuzu’nun, Ahmet İyimaya’nın Hakkı bey emek verdi.

Böyle bir cevap duydunuz mu? Duymadınız. Hiç bir ses onlardan da çıkmadı. Metin bir laboratuvar çalışması gibi. Emin olun çocukken oynuyorduk ya, rakamları sayıları bulmaca gibi bir araya getirmeye. Önünüzde nereye vardığını okuyacağınız bir metin yok.”dedi. Pekşen, sözlerine şu şekilde devam etti: “Teklifin 18. Maddesi şurası. Tam burada 32 madde ya kaldırılıyor ya değiştiriliyor, ya iptal ediliyor, ya da başka bir hale sokuluyor. Ama hiç bir cümle yok. Madde numaraları sayılıyor ve burada küçük virgüller değiştiriliyor,  cümlenin kelimesi kalkıyor vs... Sonra bunları laboratuvar gibi alt alta ekleniyor. Tembellik bizi de sarmış. Bizim de barolarda Türkiye’nin bir çok yerinde çok sayıda hukukçumuz var. Bunu meslek edinip inceleme şansını göstermemişiz. Niçin böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyuldu. Hukukçular buna neden sahip çıkmıyor. Hatırlıyorsunuz, bir Zarrab davası Türkiye’nin gündemine gelmişti. Hepimiz merak ediyorduk, bu Zarrab davası nereye gidecek. Bunun 2. Büyük geleceği var demiştik. Bir tanesi Türkiye’nin siyasal, bir tanesi de Türkiye’nin bekasına ilişkin sonuçtur. Çünkü ABD’de bir NATO üyesi ülkeyi doğrudan hedef alacak, bir davayı Pentagon’un bilgisi olmadan hiç bir savcı açamaz. O Zarrab davasında ki iddiaları hatırlıyor musunuz? 4 tane iddia vardı. Bir tanesi Türkiye Cumhuriyetinin  Bürokratik yapısını İran Ambargosunu delecek şekilde uygulama yaptığı BM Ambargosunu da aynı şekilde ihlal edildiği. Bir uluslararası suç.. Biz de ceza yargılaması hususunda olduğu gibi ABD’de aynı... Bir kaç ay duruşmalar böyle savsaklandıktan ötelendikten sonra Türkiye’den 101 kişinin ismi sanık listesine yerleştirildikten sonra bir anda 10,5 ay sonrasına dava ertelendi. ABD ceza sisteminde ilk..”

Anahtar Kelimeler: CHP, Trabzon, Milletvekili, Haluk, Pekşen, Akçaabat’ta, konuştu
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur