Bu yıl üç ayrı dalda ki katılımıyla dikkatleri ziyadesiyle üzerine çeken Akçaabat Şehit Göhkan Uzun Fen Lisesi, sergi sonunda tüm projeleri derecelerle süsleyerek Trabzon'a geri döndü. Alanları; Bilgisayar(Kağan İnan), Kimya(Elif Hilal Terzioğlu-Feride Civelek)ve Teknolojik Tasarım(Ahmet Metin Bıyık)olan üç proje, Bilgisayar alanında 1.lik, Kimya ve Teknolojik Tasarım alanlarında ise 3.lük dereceleri elde ederek okulun adını bir kez daha bilimsel alanda duyurmayı başardı.
Okul müdürü Ali Balta ve okul fizik öğretmenlerinden Ali Tüylü rehberliğinde yürütülen projeler rakipleriyle üç gün boyunca kıyasıya yarıştı. Erzurum ve çevre illerden gelen ortaöğretim öğrencilerine de kendilerine ayrılan standlarda projelerini anlatan yarışmacılar, kendi projelerini birçok kişiye tanıtma fırsatı da yakaladılar.
Yarışmanın yanında çeşitli etkinlikler de düzenlenen Bölge Sergisi'ni değerlendiren sayın okul müdürü Ali Balta;"Buraya katılmamızdaki amaç; öğrencilerin proje üretme ve yapabilme kabiliyetlerini geliştirmek, proje sürecinin birebir içinde olmalarını sağlamak ve onlara güzel hayat tecrübeleri kazandırmaktır. Hayatta herşey yarışmadan ibaret değildir. Kazanılan arkadaşlık bağları da bunun bire bir göstergesidir.Biz her ne olursa olsun öğrencilerimiz destekçisizi,onların yanındayız.Tabi ki bu süreçte de başarılar da elde edilir, bunlar alın terlerimizin süsüdür,tacıdır." cümleleriyle proje yapmaktaki temel amacı ve başarıları da vurgulamayı es geçmedi.Sergi sonunda Bilgisayar kategorisinde,kendi yaptığı ve adını Robomental verdiği robotu ile birinci olan Kağan İnan,2-5 Mayıs arası düzenlenecek olan yarışma finali için Ankara'ya gitmeye hak kazandı.