Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
NEFİS MUHASEBESİ YAPILMALI
 

NEFİS MUHASEBESİ YAPILMALI

Bir seneyi de geride bıraktık. Bazı günler güldük bazı günler ise ağladık. Ama genel kanaat ağladığımız günler biraz fazla gibi.

5 Ocak 2020 Pazar 12:16
Yazdır

Hz. Ömer yaşam anlayışı itibariyle “Bugün Allah için ne yaptım?! “ düşüncesine sahipti. Bundan dolayı olacak Müslümanlığından ölünceye kadar adaletten ayrılmamaya çalışmıştır. Bakınız konu o kadar önemlidir ki vefat ettiği gün bu durumu kimse bilmezken koyun çobanlardan biri  Ömer öldü diye sokaklarda dolaşmaktaydı. Kendisine ya kardeşim Ömer’in ölmesi söz konusu değil. Biz bilmiyoruz da sen nereden biliyorsun dediklerinde bu çoban “ Bugün kurt koyunumu kaptı! Bu olaydan Ömer’in öldüğünü anladım” demiştir. Konu araştırıldığında gerçekten Hz. Ömer’in şehit edildiği haberi ortaya çıkmıştır.

Hz. Ömer’i neden örnek verdim derseniz şundan dolayı verdim ; Hz. Ömer nefsine yaptırmadığı bir şeyi başkasından da istememeye çalışmıştır. Aynen inandığı Peygamberi yaptığı gibi Hz. Ömer ‘de nefsine yaptırmadığı şeyleri başkasına anlatmamaya çalışmıştır.

Eğer bu ülkede huzur istersek en önce kendimiz tarafından yapmadığımız şeyleri anlatmaktan vaz geçmemiz lazım gelmektedir.  Böyle yapmadığımızdan dolayı toplumsal huzur kalmadı dersek doğru olacaktır.  Eğer bugün hapishaneler ağzına kadar doluysa yenileri yapılması için çalışmalar yapılmaktaysa bir yerlerde sorun olduğu ortaya çıkmaktadır.  Bir şeyler yolunda gitmemekte.

Bu ülkenin yüzde doksan dokuzu Müslüman diyoruz da ne hikmetse bir türlü Müslümanca hayat yaşadığımız görülmemekte. Durum o kadar vahim ki Müslüman kadın ve erkeklerimiz tuhaf bir inanç yaşmaktalar.  Erkeklerimiz tuhaf yaşıyor kadınlarımız tuhaf yaşıyor. Durum o yukarılarda ki  Hristiyanların ruhani lideri Papa  ülkemizde ki Hristiyan kadınlarına hitaben şöyle bir yazı yolladı : “ Ey Hristiyan kadınlar! Sizlerle Müslüman kadınların giyimleri arasında bir fark kalmadı. Hiç vakit geçirmeden haç takarak inancınızı ortaya koyunuz. Müslüman kadınlardan kendisini ayırt ediniz.”  Görüyorsunuz değil mi?! Konu nerelere gitmekte!

Erkeklerimiz ise daha bir tuhaf. Müslüman kimliği taşımaktayız da ne hikmetse bir türlü İslam’ca yaşayamayız. İyilerini istisna ederim. Fakat erkeklerimizde bir dünya hayatı yaşama anlayışları var. Dünya nimetlerinden faydalanalım yaşlandığımızda döneriz derler. Ben burada doğrudur yanlıştır böyle bir düşünce ortaya koymak istemem. Herkesin hayatı kendisine diyeceğim. Fakat her koyun kendi bacağından asılacak deriz de kokan koyun daha sonraları artık başkalarına zarar vermeye başlamaktadır.  Aile reisi erkektir. Fakat artık aile yıkılmaya başladı. Komşuluk bağları kopmaya başladı.

Sizlerin anlayacağınız bir türlü İslam’ca düşünememekteyiz. Galiba kimlik İslam’ını yaşamaktayız. Yani bizler kimlik Müslümanıyız diyen insanları daha iyi anlamaktayım. Her hal bundan dolayı olacak İslam dışı her hayat ülkem geneli meşru kabul edilmekte. Bugün aleme gitmeyen erkekler ayıplanma durumunda kalmakta. İçki içmeyen erkek yerilmekte.

Tüm bu İslam dışı yaşantılardan dolayı ahlakımız bozuldu. Geçim zorlaştı.

2020 artık önce ahlak  maneviyat ve bilim yılı olmalı.  Milli eğitimin tüm kademelerin de milli bir sistem oluşturulmalı.  Bunun için çağdaş dünyanın eğitimi ve dedelerimiz ve ninelerimiz Osmanlıların eğitimimi harmanlanıp sağlıklı bir eğitim modeliyle çocuklarımızı çağa uygun yetiştirmek zorundayız.

Diyanet camileri eğitim yuvası haline getirmeli. Camilerimizde vakit geçirmeden sevgi dersleri başlatmamız olmazsa olmazlarımız arasındadır.

Kurani bir ayetle içiresinde bulunduğumuz yaşantıyı bırakmamız lazım geldiğini hatırlatmak isterim. Ayet; Taha  süresi 124. Ayet  “Benim Kitap'ımdan yüz çeviren bilsin ki onun dar bir geçimi olur ve kıyamet günü de onu kör olarak haşrederiz.”

 

Anahtar Kelimeler: Bir, seneyi, de, geride, bıraktık, Bazı, günler, güldük, bazı, günler, ise, ağladık, Ama, genel, kanaat, ağladığımız, günler, biraz, fazla, gibi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur