Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
MERHUM  ALİ İHSAN ODABAŞI’NI ANMA VE ANLAMA PROGRAMI YAPILDI
 

MERHUM ALİ İHSAN ODABAŞI’NI ANMA VE ANLAMA PROGRAMI YAPILDI

Anadolu Gençlik Derneği Akçaabat Şubesi olarak ilçemizin önemli değerlerinden eğitimci Ali İhsan ODABAŞI’ nı vefatının 4.yıl dönümü münasebetiyle düzenlediğimiz programla andık.

6 Aralık 2021 Pazartesi 19:50
Yazdır

İlçe lokalimizde gerçekleştirdiğimiz programa merhum ODABAŞI’nın yakın çalışma arkadaşları, akrabaları, oğlu ve sevenlerinden oluşan yaklaşık 40 kişi katıldı.

Program merhum hocamızın Akçaabat İmam Hatip Lisesindeki görev yaptığı ( 1994 - 2005) zamanlardaki öğrencilerinden şimdi ise Belediye Camii müezzin kayyımı olan Adem YILMAZ’ın Kur’an tilavetiyle başladı.

Hocamızın hayatının kısa bir özgeçmişi okundu. Ve bununla ilgili hazırlanan slayt gösterimi izlendi.

Ardından Anadolu Gençlik Derneği Akçaabat Şube Başkanı  Ömer KANTARCI  söz  aldı. Konuşmasında merhum hocamızın Akçaabat’ımız için yaptığı manevi tesiri yüksek, özellikle gençlerle başlayarak bütün halk kesimine yayılan çalışmalarının önemine değindi. Merhum Odabaşı’nı hem anmak hem mücadelesini daha iyi anlamak istediklerini belirtti. O’nun özverili çalışmalarının örnek alınarak sürdürülmesini amaçladıklarını belirtti. Onun daha önce bu yolda yürürken rahmet-i Rahman’a kavuşan Muammer TOPÇU, Ali SOYLU ve Adnan DEMİRTÜRK’lerin çizgisinde yürüyen bir dava eri olduğunu belirtti. Ayrıca  böyle çok önemli işler yapmış olan dava insanlarını anmanın vefa anlayışlarının bir gereği olduğunu belirtti ve bütün katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Odabaşı’nın  Akçaabat İmam Hatip Lisesi’de 11 yıl birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarından Kemal KOCAMAN  oldu. Kocaman merhum Odabaşı için: Güzel giyinen, düzgün ve etkili konuşan, kibar bir insandı, dedi. Onun öğrencilerin seviyesine inerek onlarla çok iyi hem hal olabildiğini belirtti. Çoğu gencin anne, babalarından göremedikleri ilgiyi Ali İhsan Hoca’dan görebildiklerini belirtti. Ayrıca Kocaman, merhumla çok iyi bir ekip çalışması yürüttüklerini ve bu sayede verim sağladıklarını belirtti. Ve son olarak şakalaştıkları bir olaydan bahsetti. Bir keresinde: ‘’Hocam eğer siz, bizden önce ölürseniz ne yapacaksınız? Diye sordum. Hocamız dedi ki: Ne yapacağım, tabii ki sizi bekleyeceğim!’’

Daha sonra söz alan merhumun lisedeki mesai arkadaşlarından Zekeriya Bayram: Bizler derslerimizin bitiminde yorgun düşmüş bir şekilde çay ocağına giderken veya evimizin yolunu tutarken merhum hocamız genellikle başına toplanan bir grup öğrenciyle sohbet ediyor olurdu, dedi. Ve onun yetiştirmiş olduğu bu öğrencilerin hayır dualarının öbür âlemde ruhunu şad edeceğine inancını dile getirdi.

Programın konuşmacılarından Akçaabat Anadolu İ.H.L. müdürü Nuri KAMÇI: ‘’Merhum ile çok tanışık olamadığını ancak sohbetlerinden istifade ettiğini belirterek  örnek kişiliğinin yol gösterici olduğunun farkında olunması gerektiğini belirtti. Günümüzde de bu tarzda özverili ve fedakâr eğitimcilere ciddi derecede ihtiyaç olduğunu belirtti.’’

Daha sonra ilçe esnaflarından Paris Kuaför işletme sahibi Şenol ACIMER, merhumla tanışıklığını şöyle anlattı: ‘’Dükkânımın önünden geçerken çoğu kere merhum hocamızı görüyordum. Tabii ki o vakit onu tanımıyordum. İçimden: Bu ne güzel bir insan! Traş olmaya gelse de tanışmak nasip olsa diye geçirirdim. Ve çok geçmedi bir gün hocam traşa geldi. Hocamla bu şekilde tanışmış oldum. Ama yine de tam tanımıyordum. Bir gün arkadaşlar beni dini sohbete davet ettiler. Gittiğimde sohbetçinin Ali İhsan Hoca olduğunu gördüm, sevindim. Ve ondan sonra hocamızın sohbetlerini hiç kaçırmadım.’’

Bir sonraki konuşmacı  akrabalarından Osman Zeki BAYRAM idi O da Odabaşı’yı şöyle anlattı: ‘’Merhum hocamızda Allah vergisi bir hal vardı. Gençlerin dünyasına çok rahatlıkla girerek onlar üzerinde olumlu etkiler bırakıyordu. Gençlere ikram etmeyi çok severdi. Allahu Teala’nın takdiri ile aramızdan erkenden ayrılmış oldu.

Daha sonra merhum hocamızın sohbetlerinden oluşan sözlerini Anadolu İmam hatip Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Ahmet İhsan BAYRAKTAR ile Emirhan BAYRAM seslendirdiler.

Son olarak yine hocamızın öğrencilerinden şimdi Bilal-i Habeşi Camii İmam Hatibi İbrahim BAYRAM tarafından hocamızın ruhuna atfen okunan hatmin duası yapıldı.

Son olarak katılımcılara sunulan ikramların ardından bu güzel anma ve anlama programı son buldu.

 

Abdullah KARA

Lise Komisyonu Başkanı

 

 

 

 

 

 

Bir 1 kişi ve sakal görseli olabilir

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

 

Bir 12 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

 

Anahtar Kelimeler: Anadolu, Gençlik, Derneği, Akçaabat, Şubesi, olarak, ilçemizin, önemli, değerlerinden, eğitimci, Ali, İhsan, ODABAŞI’, , vefatının, 4yıl, dönümü, münasebetiyle, düzenlediğimiz, programla, andık,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur