Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Lafın Tamamı Kime Söylenir
 

Lafın Tamamı Kime Söylenir

Bu söz eskiden beri kullanıla gelmiş bizlerinde günlük olarak çık sık olmazsa da gerektiğinde kullandığımız bir sözdür.

21 Şubat 2022 Pazartesi 18:38
Yazdır

Neden böyle bir deyimi “ön” alarak yazıma başladım. Bunu da izah edeyim.

Efendim, geçtiğimiz günlerde 16 Şubat 2022 de CHP-İYİ PARTİ-SAADET PARTİSİ-GELECEK PARTİSİ-DEVA PARTİSİ VE DEMOKRAT PARTİ bir araya gelerek resmen Millet ittifakının bileşenlerini bir nevi kamuoyuna deklere etti.

Yapmış oldukları toplantının sonucunun açıklanmasını da çok manidar bir tarihe ertelediler.

Yani bir toplantı yapılır da sonuçları neden iki hafta sonra açıklanır. Bu da irdelenecek başka bir durum.

Evet, toplantı sonucu 28 ŞUBAT 2022 de açıklanacak. Aslın da şahsım, açıklanacak olan bu sonuçları hiç merak etmiyorum. 28 Şubat’ı yaşadım. Neler olduğunu ve kimlerin ne yaptığını da biliyorum.

Çünkü ne açıklayacak olduklarını gayet iyi biliyoruz. Osman Kavala’ ya özgürlük, içerdekiler dışarı, Demirtaş da aday olsun. Kayyum atanmasın. Kanal İstanbul yapılmasın, Köprü yapımlarına, Şehir Hastahanelerinin yapımına son verin gibi, gibi. Bakarsın Türbanı da yine gündem yaparlar.

Daha doğrusu biz bu açıklamayı 28 şubatta yapıyoruz. 28 Şubat’ta neler yaşandı biliyorsunuz aynı şeyler yaşanabilir. İşte lafın tamamı tam da bu.

Diğer bir konu da;

Bu bileşenlerin HDP gibi büyük bir oy potansiyeli olan partiyi dışarda bırakmalarına ne demeli bilemiyorum.

Bu durum biraz düşündürücü. Çünkü Millet ittifakının HDD’yi dışlayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir yere varmaları şu an mümkün görülmemektedir.

CHP’nin HDP ye olan iştahı ve Sayın Kılıdaroğlu’nun her seferinde HDP ’yi ön plana çıkararak bizim CHP olarak HDP ile ilişkilerimiz gayet iyi durumdadır demesi ve diğer bileşenlerden İYİ Partinin HDP için söylediklerinin de bilinmesi ile birlikte nasıl oluyor da bir araya gelinebiliyor.

Acaba burada İYİ Parti saman altından su mu yürütüyor. Yani Kamuoyu önünde HDP dışlayarak ama farklı mezralarda biz bunu yapmak zorundayız mı diyorlar.

Umarım böyle bir plan içinde değillerdir.

Çünkü Sayın Yavuz Ali Ağıroğlu HDP için söyledikleri kayıtlarda var. Daha dün Sayın Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözüne ilk karşılık veren kişidir.

Dolayısı ile bu bileşenlerin bir araya gelmesi demek illa da bu ittifak olacak anlamında değildir.

Bence her şey İYİ Partinin tutumuna bağlı. Sayın Akşener bu tür ittifaklardan geri çekilip, sadece İYİ Partiyi ön plana çıkararak çalışmalarını yürütürse geleceğe daha sağlıklı bakma imkânı olur. (Bunu bir gazeteci olarak sahada görmek mümkün)

Aslında şu anda İYİ Partinin kimseye ihtiyacı yoktur. Sadece sabır ’a ihtiyacı ve Türkiye’nin meselelerini çözebilecek bürokratlara ve projelere ihtiyacı vardır.

İYİ Partiyi biraz da ben geçmişteki HAS Partiye benzetiyorum. Her gün yıldızı parlayan bir parti idi HAS Parti Numan beyin söylemleri tutmuştu. Ancak sonunda AK Partiye katılmayı tercih ettiler.

Şimdilerde de İYİ Parti aynı konumda İYİ Partiye teveccüh artmakta ancak CHP ile bir araya gelmesi hoş karşılanmamaktadır. Bunun da en büyük etkeni CHP’nin HDP ile olan birlikteliğinden kaynaklanmaktadır.

HDP ’nin idealleri bellidir. Türkiye seçmeni bunları kabul etmez. Biz Türkiye olarak bir çakıl taşımızı dahi vermeyiz ama elimizdeki ekmeğimizi dini, dili, ırkı ne olursa olsun onunla paylaşırız.

Gelecek-Deva-Saadet-Demokrat partileri aslında oy oranları çok düşük olsa da Cumhurbaşkanlığı sistemi onlarında önemli bir parti haline gelmesini sağladı.

Hepsinin de değerli, deneyimli Genel Başkanları var. Hepsinin de Sayın Erdoğan’la bir geçmişi var.

Aslında Millet İttifakı ile değil de Cumhur ittifakı ile birlikte olmaları daha yakışı kalır. Ama ah şu nefis yok mu?

Değerli okurlarım. 2023 Seçimleri gerçekten önemli. Ama siyasilerin soframıza ne koyacakları da önemli. Onun için sofradakine iyi bakmak ve midemizin sindirebileceği yemekleri seçmek gerekir diye düşünmüyorum. Allaha emanet olunuz.

Anahtar Kelimeler: Bu, söz, eskiden, beri, kullanıla, gelmiş, bizlerinde, günlük, olarak, çık, sık, olmazsa, da, gerektiğinde, kullandığımız, bir, sözdür
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur