Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Kimse Trabzon’u töhmet altında bırakamaz
 

Kimse Trabzon’u töhmet altında bırakamaz

Başkan Genç, Fenerbahçe saldırısı ile Trabzon ve Trabzonspor’un töhmet altında bırakılmak istendiğini söyledi, şike mücadelesi için mesaj verdi

14 Nisan 2015 Salı 13:53
Yazdır
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, geçtiğimiz günlerde Rizespor maçı dönüşü Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik yapılan saldırı sonrası Trabzon ve Trabzonspor’a karşı bir karalama kampanyası olduğunu söyledi. Genç, “Saldırıyı ilk gün olduğu gibi bugün de kınıyoruz. Ancak Trabzon’umuzun bu hadise nedeniyle töhmet altında bırakılmasını, karalanmaya çalışılmasını kabul etmiyoruz. Adli süreç devam ederken, ulusal anlamda yapılan bazı açıklamaları da erken bulduğumuzu, mutlak surette adli sürecin bitmesi gerektiğini ve gerçeğin ortaya çıkması gerektiğini ifade ediyorum.” dedi.

Genç, konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “İlimiz sınırları içerisinde meydana gelen üzücü bir hadiseden ötürü hem Trabzon’umuz, hem Trabzonspor’umuz, hem de Trabzonspor’umuz üzerinden şehrimiz baskı altına alınmaya, karalanmaya, kötü gösterilmeye çalışılıyor. Bu şehrin merkezinde bulunan Ortahisar Belediye Başkanı sıfatımın yanı sıra bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak bu basın açıklamasını gerekli gördüm. Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ilimiz sınırları içerisinde yapılan saldırının kabul edilemez olduğunun altını çizmemiz lazım. Bu konuda bütün STÖ’ler, bütün siyasiler, bütün kanaat önderleri, bütün Trabzonlular ve Trabzonsporluların aynı düşüncede olduğu ortada. Şehrimiz bu saldırıyı nefretle kınamıştır. Bir defa şiddetin olduğu yerde Trabzon, Trabzonlu ve Trabzonsporlu olmaz.  Saldırıdan sonra gerek şehrimizde gerek ülke genelinde bu saldırı nedeniyle ortaya çıkan bir tabloda şehrimizin ve Trabzonspor’umuzun işin içerisine çekilmeye çalışıldığını gördük. Şehrimizde yapılan değerlendirmelerde gerek Trabzon derneklerimiz gerek İstanbul’daki derneklerimiz bunun şehrimize ve Trabzonspor’umuza mal edilemeyeceğini ifade etmiştir. Ancak maalesef İstanbul’da ulusal bazı basın yayın organları bir şekilde dönüp dolaşıp işi Trabzon’a ve Trabzonspor’a mal etmeye çalıştıklarını gördük. Bu olay başlı başına derinliğine irdelenmesi gereken bir olaydır. O nedenle bu olayı sadece bir Trabzonsporlu taraftara mal ederek sonuçlar elde etmeye çalışmak nafile bir çabadır. Çünkü bu olayın gerisinde başlayan ve memleketimizin istikrarını zedelemek isteyen özellikle seçim öncesi bu çabaları ortaya koyan ve toplum düzenini, istikrarı bozmaya çalışan, kötü düşünceleri olan kişi ya da grupların neler yaptıklarını gördük. Savcımız şehit edildi, Vatan Caddesi’nde Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı yapıldı. Bütünüyle değerlendirdiğimizde bu olayın basit bir olay olmadığını ve memleketimizin istikrarını bozmaya dönük olduğu kanaati daha çok öne çıkmaya başladı.”

GERİLİMLİ ORTAMA BAĞLAMAYA ÇALIŞILMASI YANLIŞ

Delillerin henüz toplanma aşamasında iken olayın Trabzonspor-Fenerbahçe arasındaki gerilimli ortama mal edilmeye çalışılmasının da yanlış olduğuna vurgu yapan Genç, “Bir hukukçu sıfatımla ifade etmek isterim ki; daha henüz sıcağı sıcağına deliller toplanma aşamasında, deliller emniyet ya da adliyemiz tarafından değerlendirme aşamasındayken bu olayın Trabzonspor-Fenerbahçe kavgasına veya iki kulüp arasında yaşanan gerilimli atmosferin içerisine dâhil edilerek Trabzonspor’u bu işin içerisine çekmek manidardır. Bu şekilde biz Trabzon ve Trabzonspor’un karalanmaya çalışılmasına asla müsaade etmemeliyiz, etmiyoruz. Bu konuda tavrımız, duruşumuz nettir. Çünkü belediye başkanı olarak ben Trabzonspor’umuzun tabii olarak menfaatini düşüneceğim, ama belediye başkanı olarak şehrimizin de menfaatini düşüneceğiz.” diye konuştu.

AMAÇ TRABZON’U BALTALAMAK MI?

Trabzon’un özellikle turizmde son yıllarda önemli bir potansiyeli yakaladığını dile getiren Genç, “Ne elde edilmeye çalışılıyor? Geçen yıl 250 bin turistin ziyaret ettiği şehrimizde şimdilerde 360 bin turist bekleniyor. Bu şehrin aleyhine çalışmak isteyenler ne elde etmek istiyor? Bunlara bir dur demek gerekiyor. Bütün Trabzonlulara, hemşerilerimize, İstanbul’da açıklama yapan STÖ’lere, Dernekler Federasyonumuza da teşekkür ediyorum. Bu konuda şehrimizi ve bütün vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum.” dedi.

ADLİ SÜREÇTE AÇIKLAMALAR ERKEN YAPILDI

Genç, “Adli süreçle ilgili olarak yapılan bir kısım açıklamaları erken bulduğumu ifade etmek istiyorum. Neticede bu ciddi bir iştir. Teferruatı ve bütün yönleri ile araştırılması gereken bir konu. O nedenle adli sürecin sonunu beklememiz lazım. Ama sebebi ne olursa olsun başlı başına bu hadisenin olması bizleri üzmüştür. Bu hadiseden dolayı yapanları bir kez daha şiddetle kınıyorum ama şehrimize mal etmeye çalışanları da aynı şekilde kınıyorum. Olaydan sonra işin ciddiyeti ve toplumda uyandırdığı infiali de göz önünde bulundurarak devletin el koyduğunu gördük. Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız bütün kulüplerle toplantı yapmıştır. Ancak bakıyorsunuz aynı toplantıda Fenerbahçe Spor Kulübü’nden kimse yok. Hem olayın mağduru, bu mağduriyeti ile bizi töhmet altında bırakmak isteyen kulüp, devletin düzenlediği toplantıda yok. Bunları da bütün kamuoyunun değerlendirmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

HAKLI MÜCADELEMİZİN ÜSTÜ BU OLAYLA ÖRTÜLEMEZ

 

Saldırının kabul edilemez olduğunu yineleyen Genç, “Ancak kendi yöneticilerinin açıklamalarına baktığımızda, üst perdeden, ‘Bizde beyefendilik bitti’ gibi açıklamaları kabul edilemez buluyoruz. Çok üzüldüğüm bir beyanat, yine aynı kulübün bir yöneticisi, ‘Başbakan da artık bu işlere baksın’ diye, Sayın Başbakan’ımıza görevini hatırlatırcasına haddineymiş gibi beyanlarda bulunuyor. Bir belediye başkanı ve Trabzonlu olarak bunu da kabul edilemez buluyorum. O camianın da artık kendini sorgulaması lazım. Bütün bu hadiselerden sonra 2010-2011 yılında hak ederek kazandığımız şampiyonluk hakkımızın da bu işlerin altında kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu hadise bizim uğradığımız haksızlığı kamufle etmemelidir. Bizim hak mücadelemiz ayrı bir şeydir, bu Trabzonlunun onur mücadelesidir. Bu hak tecelli edinceye kadar da bu mücadele devam etmelidir. Bu hadiseyle bu mücadelemizin kamufle edilmeye çalışılmasını doğru bulmuyorum. Kendi kulvarında devam eden bu mücadelemiz sonucunda Trabzonspor’un hakkı da teslim edilecektir, buna inanıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde bununla ilgili Kulüp Başkanımız, ‘ne durumdayız’ konusunda Trabzon’a bir açıklama yapmalı. Bunu bekliyorum. Çünkü UEFA ve ardından FIFA mücadelemiz gelecekti. Yapılacak olan nedir, ne değildir konularında Kulüp Başkanımız mutlaka gerekli açıklamaları yapacaktır.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler: Başkan, Genç, Fenerbahçe, saldırısı, ile, Trabzon, ve, Trabzonspor’un, töhmet, altında, bırakılmak, istendiğini, söyledi, şike, mücadelesi, için, mesaj, verdi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur