Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ANLAMLI DESTEĞE TEŞEKKÜR TRABZON, ŞAMPİYONLARI BAĞRINA BASTI BAŞKAN GENÇ’TEN 1 MAYIS MESAJI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA! YAVUZ AĞIRALİOĞLU TRABZON’A GELİYOR CHP’Lİ KÖROĞLU, MUHTARLARIN NABZINI TUTTU BAŞKAN EKİM’DEN 1 MAYIS MESAJI: “ALIN TERİ KUTSALDIR” Trabzon iş dünyası Katar'da yeni iş birliklerine imza attı. ALTYAPIDAN ÜSTYAPIYA ORTA MAHALLE DÖNÜŞÜYOR BARÜ, akreditasyon başarılarına bir yenisini ekledi Gine Büyükelçiliğinden Trabzon’a çağrı var HEKİM KRİZİ DERİNLEŞİYOR TRABZON EN YAŞANABİLİR ŞEHİRLER ARASINDA ÇITAYI YÜKSELTTİ AKÇAABAT BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ HALK OYUNLARINDA BÖLGE ŞAMPİYONU BAŞKAN KALKIŞIM PLAY-OOF İÇİN NE DEDİ ULAŞIM ZAMLANDI HASTA VATANDAŞIN YOL SORUNUNU BÜYÜKŞEHİR ÇÖZDÜ Trabzon Üniversitesinden Sempozyum Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı BAŞKAN GENÇ’TEN TRABZONSPOR U19’A TEBRİK
ANLAMLI DESTEĞE TEŞEKKÜR
ANLAMLI DESTEĞE TEŞEKKÜR
 
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA!
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA!
 
YAVUZ AĞIRALİOĞLU TRABZON’A GELİYOR
YAVUZ AĞIRALİOĞLU TRABZON’A GELİYOR
KESİLMEKTEN KURTARILDI
 

KESİLMEKTEN KURTARILDI

TRABZON'un Beypınar yayla yolunda genişletme çalışmasına engel olan ve kesilmeye kıyılamayan asırlık gürgen ağacı için yetkililer harekete geçti. Alt tarafına ilave ödenekle duvar örülen ve dolgu yapılan yol genişletildi, ortada kalan ağaç da kesilmekten kurtarıldı.

20 Haziran 2018 Çarşamba 07:53
Yazdır

Trabzon'un Düzköy ve Vakfıkebir ilçe sınırlarındaki Beypınar yayla yolunda, iki ilçe belediyeleri tarafından yol genişletme ve altyapı çalışması başlatıldı. Yayla yolundaki asırlık gürgen ağacı, yol genişletme çalışmasına engel oluşturunca kesilmesi gündeme geldi. Belediye çalışanları durumu, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ile Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'ya bildirdi.

 

Belediye başkanları asırlık ağacın kesilmesine razı gelmeyince farklı bir çözüm bulundu. Alt tarafına ilave ödenekle duvar örülen ve dolgu yapılan yol genişletildi, ortada kalan ağaç da kesilmekten kurtarıldı. Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, işçilerin yol çalışması sırasında önlerine çıkan ağaç için kendilerini bilgilendirdiğini belirterek, "Gürgen ağacının kesilmesi gündeme geldi. Biz 'Kesinlikle kesmeyin' dedik. Ağacın alt tarafını dolgu yaptık, tahkimat duvarı ördük ve gürgen haliyle ortada kaldı. Ağaçlar dünyanın oksijen kaynağı. 'Bir ağacı kesmekten bir şey olmaz' diyorlar. Olur mu öyle? Ağaçsız yaşam olmaz, oksijen olmaz ve insanlar havaya doyamazlar" dedi.

 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da vatandaşların yolun iyileştirilmesi için talepleri üzerine çalışma başlatıldığını belirterek, "Yolu yaparken bir ağacın ortada olduğu görüldü. Yolu genişletmemiz için ya ağacı kaldırmak ya da etrafından dolanmak gerekiyordu. O ağaç orada sembol bir ağaçtı. Dolayısıyla biz de etrafından dolaşarak genişletmeyi uygun gördük. Bir ağaç kolay yetişmiyor. Bunları gelecek nesillere bırakmak lazım. Böyle bir fırsatımız varken biz de ağacı o bölgede korumayı tercih ettik. Yaylada o ağaç bir simge oldu. Bu yaptığımız uygulama umarım insanlarda duyarlılık oluşturur" diyerek, çevre konusunda herkesin hassasiyet göstermesini istedi.

Anahtar Kelimeler: TRABZON'un, Beypınar, yayla, yolunda, genişletme, çalışmasına, engel, olan, ve, kesilmeye, kıyılamayan, asırlık, gürgen, ağacı, için, yetkililer, harekete, geçti, Alt, tarafına, ilave, ödenekle, duvar, örülen, ve, dolgu, yapılan, yol, genişletildi, ortada, kalan, ağaç, da, kesilmekten, kurtarıldı,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1006 Tarihte kayıtlara geçirilmiş en parlak Süpernova olan SN 1006, Kurt takımyıldızı içerisinde gözlemlendi.
1563 Kral VI. Charles'ın emriyle bütün Yahudiler Fransa'dan kovuldu.
1789 George Washington, ABD'nin ilk cumhurbaşkanı oldu.
1803 ABD, Louisiana topraklarını Fransa'dan 15 milyon dolar karşılığında satın aldı. Böylelikle genç ülkenin toprakları iki katına çıkmış oldu. Bu alışverişe tarihte Louisiana mübayaası' adı verilmektedir.
1939 Türkiye'nin de katıldığı New York Dünya Sergisi açıldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur