Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
DEPLASMAN FATİHİ YİNE GALİP: 2-1 AKÇAABAT’TA DEVAM EDEN YATIRIMLAR İNCELENDİ TRABZON EKİBİNDEN DEPLASMAN ZAFERİ MY TURİZM'DEN 10 UNCU GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ. BAŞKAN EKİM, SAHURDA GENÇLERLE BULUŞTU AKÇAABAT’TA NEVRUZ COŞKUSU YAŞANDI Trabzon’da Adalet Yürüyüşü devam ediyor ÜYÜKŞEHİR 107 MAHALLE YOLUNU ULAŞIMA AÇTI. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT'TA BARÜ öğrenci kulüpleri proje üretmeye devam ediyor Denizbank’tan esnaf ve sanatkarlara avantajlı ticarikredi fırsatı ÖZEL ÇOCUKLARDAN BAŞKAN EKİM’E ZİYARET CHP Trabzon'da Meydana İniyor MİNİK ZİYARETÇİLER BELEDİYECİLİĞİ YERİNDE ÖĞRENDİ Akçaabatlılar Derneği’nden Vefa Gecesi Sebat Gençlik Spor Başkanı Cemil Kalkışım:Başkan Doğan için en önde yürürüm TÜRKAV Trabzon'da şok! BARÜ’lü güreşçi Umut Erdoğan, Avrupa üçüncüsü oldu Akçaabat Fen'den 18 Mart Özel "İki Kıta Bir Destan"
Trabzon’da Adalet Yürüyüşü devam ediyor
Trabzon’da Adalet Yürüyüşü devam ediyor
 
AKÇAABAT’TA NEVRUZ COŞKUSU YAŞANDI
AKÇAABAT’TA NEVRUZ COŞKUSU YAŞANDI
 
Akçaabatlılar Derneği’nden Vefa Gecesi
Akçaabatlılar Derneği’nden Vefa Gecesi
Kaya:Böyle adaletsizlik olmaz!
 

Kaya:Böyle adaletsizlik olmaz!

Başkan Kaya Tabloyu paylaştı…

13 Şubat 2025 Perşembe 19:20
Yazdır
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin İlbank’tan aldığı payların her yıl düzenli olarak artarken seçimden sonra azaldığına dikkati çekerek, “Bu adaletsiz tablonun tek bir amacı vardır, o da vatandaşımıza yaptığımız hizmeti engellemektir” dedi.

İlbank’tan Ortahisar Belediyesi’ne verilen payları gösteren son 5 yıllık tabloyu paylaşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, rakamların ortaya koyduğu adaletsizliğe isyan etti.

2020 yılından itibaren düzenli olarak artan belediye paylarının 2025’te azalmasına tepki gösteren Başkan Kaya, “Geçen yıl Ocak ayında belediyenin kasasına giren para 70 milyon 647 bin lira olurken, 2025’in Ocak ayında bu tutar 59 milyon 968 bin lira oldu! Her yıl artan para, belediye yönetimi bize geçtikten azalıyorsa, burada ciddi bir adaletsizlik, büyük bir haksızlık var demektir. Bu haksızlık da, ‘Ahmet Kaya’ya değil, Ortahisar'da yaşayan 330 bin 836 vatandaşımıza yapılmaktadır” dedi.

2020 yılından itibaren düzenli olarak artan belediye paylarının 2025’te azalmasına tepki gösteren Başkan Kaya, “Geçen yıl Ocak ayında belediyenin kasasına giren para 70 milyon 647 bin lira olurken, 2025’in Ocak ayında bu tutar 59 milyon 968 bin lira oldu! Her yıl artan para, belediye yönetimi bize geçtikten  sonra azalıyorsa, burada ciddi bir adaletsizlik, büyük bir haksızlık var demektir. Bu haksızlık da, ‘Ahmet Kaya’ya değil, Ortahisar'da yaşayan 330 bin 836 vatandaşımıza yapılmaktadır” dedi.

“İKTİDAR, SEÇİM YENİLGİSİNİN ACISINI VATANDAŞTAN ÇIKARIYOR!”

Muhalif belediyelere yapılan baskıların, iktidarın 31 Mart’ta yaşadığı seçim yenilgisinden kaynaklandığını dile getiren Başkan Kaya, şöyle konuştu:

“Birazcık vicdan sahibi olan bir insan, bu tabloyu incelediğinde hemen şu soruyu sorar; ‘Ortahisar Belediyesi’nin İlbank’tan aldığı ve 2020'den 2024'e kadar her yıl düzenli olarak pay, 2025'te neden bir anda düşüşe geçti?’ Nedeni çok açık, 2024’e kadar belediyeyi AKP yönetiyordu, Mart 2024’ten sonra belediye yönetimi değişti. İşte bunu hazmedemeyenler, Ortahisar’da yaşayan vatandaşlarımıza adeta, ‘Siz nasıl belediyeyi bize vermezsiniz?’ diyerek ceza kesiyorlar.”

“KESİNTİLERİN AMACI, HİZMET YAPMAMIZI ENGELLEMEKTİR”

Belediye payından yapılan kesintilerin önceki dönemin borçlarından oluştuğunun altını çizen Başkan Kaya, “Şimdi kalkıp bu azalışı, ‘kesintilerle’ açıklamaya çalışacaklar. İyi de yıllardır bu belediyeyi AKP yönetirken neden kesinti yapılmamış da, şimdi yapılıyor? Üstelik bizden kesilen bu borçları, bizden önceki AKP yönetimi yapmadı mı? Onların bırakıp gittiği borcu, adaletsiz bir şekilde bizden kesmelerinin tek bir amacı vardır, o da vatandaşımıza yaptığımız hizmeti engellemek, bizi çalışanlarımıza maaş ödeyemez hale getirmektir” diye konuştu.

“HİZMET ETMEYELİM, MAAŞ ÖDEMEYELİM İSTİYORLAR”

İlbank’tan gelen paranın personel giderlerini karşılamaya bile yetmediğini belirten Başkan Kaya, “Ocak ayı personel giderlerimiz 85 milyon 585 bin lira. Kasaya giren parayla bu giderlerin ödenmesi mümkün değil. Nasıl hizmet edeceğiz, nasıl maaş ödeyeceğiz? Halkımıza hizmet etmeyelim, çalışanımıza da maaş ödemeyelim istiyorlar” dedi.

“KESİNTİLERİN ADİL VE MAKUL OLMASI GEREKİR”

Belediye borçlarının ödenmesine değil, ödenme yöntemine itiraz ettiklerini vurgulayan Başkan Kaya, “Biz, ‘Önceki yönetimin yaptığı, ödemediği ve bize bıraktığı borcu ödemeyeceğiz’ demiyoruz. Dediğimiz şudur; belediyemizin mevcut ekonomik durumunda hizmet yapmamızı zora sokacak şekilde üzerimize gelinmesin. Kesinti yapılacaksa da, makul ve adil bir şekilde yapılsın” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYE RAĞMEN DİMDİK AYAKTAYIZ VE HİZMET YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Yapılan bu haksızlıklar, çalışma azmimizi ve halkımıza hizmet yapma irademizi asla zaafa uğratamayacaktır” diyen Başkan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim itirazımız, çifte standardadır, yapılan haksızlığadır. Nasıl ki biz sadece CHP’li seçmenlere hizmet etmiyor, halkımızı tümüyle kucaklıyorsak, hiçbir ayrım yapmıyorsak, iktidardan da aynı şeyi bekliyoruz. Ama milletimiz yapılan haksızlığı görüyor. Büyüklerimiz ne demiş; ‘Zulüm ile abat olanın akıbeti, er geç berbat olur.’ Halkımızı cezalandırmaktan başka hiçbir işe yaramayan bu mücadelenin kaybedeni kesinlikle iktidar olacaktır.”

İller Bankası Tarafından Hesaba Yatırılan Net Tutarlar

-2020 yılı: 6.880.818 TL (AKP döneminde)

-2021 yılı: 9.810.696 TL (AKP döneminde)

-2022 yılı: 13.311.768 TL (AKP döneminde)

-2023 yılı: 34.105.468 TL (AKP döneminde)

-2024 yılı: 70.647.470 TL (AKP döneminde)

-2025 yılı: 59.968.120 TL (CHP döneminde)

 

 

KAYNAK: ORTAHİSAR BELEDİYESİ
Anahtar Kelimeler: Başkan, Kaya, Tabloyu, paylaştı…
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1602 Hollanda Doğu Hindistan Şirketi kuruldu.
1792 Fransa Milli Meclisi, giyotinle idamı onayladı. Adını, mucidi Fransız doktor Joseph Ignace Guillotin'den alan giyotin, ilk kez 25 Nisan 1792'de kullanıldı.
1815 Napolyon, Elbe adasından kaçışının ardından, 140.000 kişilik düzenli ordu ve 200.000 kişilik gönüllü güçler eşliğinde Paris'e girdi.
1852 ABD'de Harriet Beecher Stowe'un ünlü kölelik karşıtı romanı Tom Amca'nın Kulübesi ilk kez yayımlandı.
1861 Arjantin'in Mendoza şehri şiddetli bir depremle büyük hasar gördü.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur