Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
YUKARI HAVZALARDA DSİ’NİN BENTLERİNDEN GEÇİT YOK! KIZILAY ÖĞRENCİLERİ KIZILAY HAFTASINDA BİLİNÇLENDİRİYOR BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI İnsan Kaynakları Kariyer Kongresi ve Fuarı, İnsan Kaynakları Sektörünü Buluşturdu AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN MİNİKLERE KÜLTÜR YOLCULUĞU LÖSEV’DEN TRAZBON’DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ Arslan Bulut Ne Yazdı! BELEDİYEDEN DUYURU BAŞKAN KARA'DAN AKÇAABAT ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET ORTAHİSAR BELEDİYESİ PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ Yomra’da Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor 100. Yıl İlkokulu Diyabet ve Beslenme Günü Bilgilendirme Programı CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,dan Dikkat Çeken Açıklama Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri yakında başlıyor. Mustafa Bak’tan TÜİK Açıklaması Başkan Kara ilçelerdeki esnafın sorunlarını dinliyor Arsin Kaymakamı Şule Demirtaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti BAKAN URALOĞLU AKÇAABAT HEYETİYLE 24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
BELEDİYE MECLİSİNDE SEÇİM YAPILDI
 
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
24 SAAT ESNAFIMIZIN YANINDAYIM
 
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILIYOR
KADRO YOKSA İŞTE YOK DEDİLER
 

KADRO YOKSA İŞTE YOK DEDİLER

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ,Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü önünde Karayollarında Kadro Alamayan Taşeron İşçiler İle birlikte Basın açıklaması yaptı.

26 Mart 2018 Pazartesi 18:16
Yazdır
Gökhan GEDİKLİ, açıklamasında 696 Sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarında taşeronların çalıştırdığı işçilerin bir bölümünün kadroya alınması tarafımızda memnuniyet yaratmıştır. Kadro verilmesi noktasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
Ancak söz konusu Kararnameyle Karayollarında asıl işin bir parçası olan, yol bakım ve onarım hizmetleri, karla, buzla mücadele hizmetleri, yol ve menfez temizliği hizmetleri, trafik işaretleme hizmetleri gibi süreklilik arz eden asıl işleri “anahtar teslimi” adı altında ihaleye çıkarak çalışan işçilerin kadroya alınmaması, tünel İşletmeciliğinde tünellerin bakım ve onarım hizmetlerini yapan işçiler ile müşavirlik hizmeti altında, bürolar da, şantiyeler de ve araştırma laboratuarlarında, her türlü asıl işleri yapan işçilerin kadroya alınmaması, yine kiralık şoför adı altında çalışan ve karayollarının resmi personelini taşıyan ve karayolları resmi çıkış kağıtları ile göreve giden sürücülerin asıl işi yaptığı halde kadroya alınmaması, bizlerde hayal kırıklığı yaratmış,  ailelerimiz ile birlikte bizleri üzmüştür.
Sayın Çalışma Bakanımız Karayollarında çalışan işçilere kadro verildiğinde tünel yapımında, otoyol inşaatlarında, üçüncü hava limanında çalışan işçilere de kadro verilmesi gerektiğini, burada çalışanlarında karayolları işçileri gibi yapım işinde çalıştıklarını bunun da mümkün olmadığını belirtmiştir. Sayın bakanımızın her zaman dediğimiz gibi yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz. Buradan sayın çalışma bakanımıza tekrar sesleniyoruz. Bizler Karayolların da 2013 yılından itibaren rutin yol bakım onarım, karla buzla mücadele, menfez ve yol temizliği, trafik işaretleme ve güvenliği, tünel bakım ve onarım işleri gibi karayollarının süreklilik arz eden asıl işlerinde taşeron firmalar değişmesine rağmen bizler çıkış almadan çalışmaktayız.
Yani sizlerin dediği gibi YAPIM işinde çalışmıyoruz, yapım işinde işler bitince orada ki şirketin ve çalışanların da işi bitmiş olur. Örneğin : Ovit Tüneli, Zigana Tüneli veya 3.havalimanı inşaatı bitince, şantiye kapanır ve işçiler çıkış alır başka yerlere veya evlerine giderler.
Bizler ise karayollarının asıl işleri olan ve süreklilik arz eden işlerinde çalışmaktayız. İhalemizin başında da rutin yani devamlılığı olan yol bakım ve onarım hizmetleri, karla buzla mücadele hizmetleri, yol ve menfez temizliği hizmetleri, trafik işaretleme hizmetleri olduğu açıkça bellidir. İhalelerimizin sonuna yapım işi yazarak iş yapım işi olmaz, çünkü yapılan işin niteliği değişmemektedir. Yani hizmet alımıdır ve 2013 yılından itibaren aynı işlerde çalışmaktayız. Hatta 2013 yılından bu güne kadar da 18 ay hizmet alımı ihalesinde çalıştık. Bu mağduriyet kesinlikle düzeltilmeli ve haksızlık ortadan kaldırılmalıdır.
Yani Bizler yapım işi adı altında Hizmet Alımında Çalışıyoruz. İhalenin başlığının değiştirilmesi ve ihale de muvazaa yapılması biz işçilerin suçu değildir. Bunlar bahane edilerek kadroya alınmamamız, bizlerde hayal kırıklığı yaratmış,  ailelerimiz ile birlikte bizleri üzmüştür. Tekrar söylüyoruz. Bu kadroda başta CUMHURBAŞKANIMIZ olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Niyetimiz üzüm yemektir bağcıyı dövmek değildir. Verilen kadroyu gölgelemek gibi bir niyetimiz de yoktur. Aksine verilen kadro bizleri çok sevindirmiştir.
Bu düşüncelerimiz ile, Kadroya geçişte taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yapılması, bizde ve kamuoyunda Cumhurbaşkanımızın tam olarak bilgilendirilmediği kanaatini uyandırmıştır. Bizler Karayolları Genel Müdürlüğü’nde muvazaalı, yani kanuna karşı hileli olarak asıl işin bir parçası olan anahtar teslimi işlerde, taşeron yanında çalışan işçi arkadaşlarımızın da kadrolarına geçirilmesini, talep ediyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yapan ve adil olmayan bu düzenlemeyi değiştireceklerini, tüm taşeron işçilerinin başlangıçta açıklandığı gibi amasız fakatsız kapsama alınıp kadrolarına kavuşacaklarını bekliyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın mağdur edilen bu işçileri de aileleriyle birlikte sevindireceklerine inanıyoruz dedi. Gedikli basın açıklamasının ardından bugün öğlene kadar iş bırakacaklarını açıkladı.

Anahtar Kelimeler: Türk-İş, Trabzon, İl, Temsilcisi, ve, Yol-İş, Sendikası, Trabzon, 1, nolu, Şube, Başkanı, Gökhan, GEDİKLİKarayolları, 10, Bölge, Müdürlüğü, önünde, Karayollarında, Kadro, Alamayan, Taşeron, İşçiler, İle, birlikte, Basın, açıklaması, yaptı,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1638 IV. Murat komutasındaki Osmanlı ordusu, Musul'a girdi.
1757 Prusya Kralı II. Friedrich, 7 Yıl Savaşları'nda Fransa'yı, Rosbach'da yendi.
1840 Afganistan, İngilizlere teslim oldu.
1854 İngiliz-Fransız Birleşik Donanması Kırım Savaşı'nda Rus donanmasını yenilgiye uğrattı.
1895 New York Rochester'dan George B. Selden, benzinle çalışan otomobil için ilk ABD patentini aldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur